Webshop | Contact

Nieuwsbrief april 2016
Webshopactie
In de maand april ontvangt u 25% korting op de webshopprijzen van alle documenten.

 
Naar webshop
De markt trekt aan en dat betekent dat financieel dienstverleners vaker gebruikmaken van een freelancer om piekmomenten op te vangen. In dat kader kregen wij ook de volgende vraag. 

“Valt de freelancer onder de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van de financieel dienstverlener die hem inhuurt?” 

Als uw freelancer een beroepsfout maakt dan bent u als financieel dienstverlener hiervoor verantwoordelijk naar de klant toe. Het is echter geen automatisme dat uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook de beroepsfouten dekt van de freelancer die door u ingehuurd wordt. Als u gaat samenwerken met een freelancer adviseren wij u om dit te melden bij uw beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar en te controleren of deze hiervoor dekking biedt.

Heeft u ook een compliance vraag? Wij beantwoorden deze graag voor u. Daarbij is het niet belangrijk of u reeds een relatie bent van Ophrys. 
Stel hier uw vraag

Invoering Richtlijn Hypotheken - Deel 4

Op 21 maart 2016 zou de nieuwe Richtlijn Hypotheken worden ingevoerd in de Nederlandse wetgeving. De richtlijn is primair bedoeld voor hypotheken voor woningen van de consument. Deze richtlijn heeft twee belangrijke doelstellingen.
  • Bevorderen van een goed functionerende interne markt voor kredietovereenkomsten. Aanbieders moeten hypotheken kunnen aanbieden in elke lidstaat, en consumenten moeten een hypotheek kunnen afsluiten bij aanbieders uit elke lidstaat.
  • Het ontwikkelen van een hoog en gelijkwaardig niveau van consumentenbescherming. Dit is extra belangrijk indien aanbieders, adviseurs, bemiddelaars en consumenten uit verschillende lidstaten met elkaar een relatie aangaan.
De afgelopen weken hebben we reeds diverse elementen behandeld uit de Richtlijn Hypotheken die voor u als financieel dienstverlener belangrijk zijn. In dit vierde, en laatste deel:
  • Het ESIS-formulier
Lees verder

Wetswijzigingen crowdfunding

Voor velen van u is crowdfunding geen core business. Toch is het belangrijk om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen op dit gebied. Uw klanten kunnen hierover immers vragen stellen aan u of wellicht krijgt u in uw dagelijkse praktijk te maken met klanten die geïnvesteerd hebben middels crowdfunding. 

Op 1 april 2016 zijn nieuwe voorschriften in werking getreden voor crowdfunding. De voorschriften gelden voor alle platforms die loan-based of equity-based crowdfunden. Wat gaat er veranderen? 
Lees verder

Vragen over de Marktmonitor?

Voor 16 april aanstaande moeten alle financieel dienstverleners de Marktmonitor alweer ingevuld hebben. De afgelopen weken hebben wij diverse vragen ontvangen over het invullen van de Marktmonitor. 

Indien gewenst kunnen wij u ondersteunen bij de invulling van de Marktmonitor. 

  • U ontvangt van ons een uitgebreide toelichting op de verschillende modules van de Marktmonitor. 
  • Wij nemen de vragenlijst en de door u gegeven antwoorden voor verzending door ter controle.
  • Wij bespreken de door u gegeven antwoorden met u in een telefonisch consult. Indien gewenst kan dit in een avondafspraak.

Neem contact op met ons kantoor voor het tarief van onze begeleiding bij de Marktmonitor. Indien uw kantoor gebruik maakt van het Doorlopend onderhoud bij Ophrys gelden gereduceerde tarieven.

Nieuw personeel?

Doe hier uw controle eerder faillissement 
Kosten € 20,- inclusief BTW per toetsing
Direct aanvragen

Totaalconcept Wft Compliance

Wij maken én houden uw kantoor Wft compliant voor een reële prijs!
Lees verder

Interessante Wft downloads

AFM | Ontheffingsbeleid diplomaplicht (PDF)

AP | Do's en dont's cameratoezicht (PDF)

AFM | Nazorg beleggingsverzekeringen (PDF)

Veel besteld in de webshop

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Klantprofiel inkomen

Adviesdocument inkomen met tekstblokken

© Ophrys - kennis en kwaliteit 

    
De Loo 81 | 5731 MP Mierlo | 0492 344 988 | www.ophrys.nl
Afmelden | Toevoegen aan adresboek | Gegevens wijzigen