Webshop | Contact

Nieuwsbrief december 2014

Actueel houden Standaard DVD

Sinds 1 juli 2013 bent u als financieel dienstverlener verplicht om een standaard DVD aan de klant te verstrekken voor producten die onder het provisieverbod vallen. Om dit DVD op te kunnen maken heeft de AFM vorig jaar de DVD-generator ontwikkeld waarin u de DVD’s kunt maken. Uiteraard moet uw DVD een reële weergave zijn van uw adviespraktijk. Daarom moet u de DVD’s ook altijd actueel houden. Dit is vastgelegd in de Nadere regeling gedragstoezicht financiële ondernemingen (Nrgfo). 
Lees verder

Hersteladvies; belemmeringen in de praktijk

In oktober van dit jaar heeft de AFM een rapport gepubliceerd over de voortgang van het hersteladvies op beleggingsverzekeringen. Daarop aansluitend heeft de AFM een brief gestuurd aan alle aanbieders van verpande polissen. In deze brief is een dringend verzoek gedaan tot het (kosteloos) meewerken aan het aanpassen of oversluiten van verpande verzekeringen. Uit signalen van diverse marktpartijen en nader onderzoek blijkt dat de ervaring is dat er bij de aanpassing van een verpande verzekering vaak belemmeringen worden opgeworpen door de aanbieders. De AFM heeft in haar brief van 13 oktober jl. 12 meest voorkomende belemmeringen benoemd. 

Onderstaand worden enkele van de 12 belemmeringen besproken. 
Lees verder

Wijzigingen door Wet Werk en Zekerheid per januari 2015

Per 1 januari 2015 treedt deze wet in werking en dit betekent dat er op 1 januari aanstaande en 1 juli aanstaande diverse wijzigingen worden doorgevoerd die direct betrekking hebben op de arbeidsovereenkomsten. In dit deel van het artikel behandelen we de wijzigingen in de arbeidsovereenkomsten per 1 januari 2015. 
Lees verder

Gerelateerde Wft downloads

AFM | Handleiding DVD-generator (PDF)

AFM | Brief verpande beleggingsverzekeringen (PDF)

Meest besteld in de webshop

Documenten hersteladvies

Arbeidsovereenkomsten vanaf 1-1-2015

Dossieraudit hypotheken

Nieuw personeel?

Doe hier uw controle eerder faillissement 
Kosten € 20,- inclusief BTW per toetsing
Direct aanvragen

Nieuw! Totaalconcept Wft Compliance

Wij maken én houden uw kantoor Wft Compliant voor een reële prijs! 
Lees verder

© Ophrys - kennis en kwaliteit 

    
De Loo 81 | 5731 MP Mierlo | 0492 344 988 | www.ophrys.nl
" style="line-height: 20.8000011444092px;word-wrap: break-word;-ms-text-size-adjust: 100%;-webkit-text-size-adjust: 100%;color: #ffffff;font-weight: normal;text-decoration: none;" target="_blank">Toevoegen aan adresboek | Gegevens wijzigen