Webshop | Contact

Nieuwsbrief oktober 2016
Privacy is een steeds belangrijker wordend issue voor u als adviseur maar ook voor uw klant. In dit kader kregen wij de vraag of het opnemen van een privacyverklaring op de eigen website verplicht is. 

Ja, u bent wettelijk verplicht om een privacyverklaring op te nemen op uw website als die persoonsgegevens van bezoekers gebruikt. Daarvan is sneller sprake dan u wellicht zelf denkt. Als uw website namelijk een contactformulier heeft of logt wat er op uw website gebeurt dan gebruikt u al persoonsgegevens. 

Heeft u ook een compliance vraag? Wij beantwoorden deze graag voor u. Daarbij is het niet belangrijk of u reeds een relatie bent van Ophrys. 
Stel hier uw vraag

Biedt uw adviessoftware de zekerheid van een goed adviesdossier?! - Deel 2

We merken dat aanbieders van adviessoftware graag vermelden dat hun pakket ‘Wft-proof’ of zelfs ‘AFM-proof’ is. U als financieel dienstverlener vindt dit een geruststellende gedachte omdat u denkt dat u hiermee een goed adviesdossier kunt opbouwen. 

Niets is minder waar. Adviessoftware is ‘slechts’ een hulpmiddel en zal nooit 100% garantie kunnen bieden dat uw adviesdossiers voldoen aan de Wft. Bent u zich er goed van bewust dat het aanschaffen van adviessoftware niet automatisch leidt tot het voldoen aan de Wft-eisen. Een software-aanbieder kan u nooit deze garantie bieden omdat het voldoen aan wet- en regelgeving (mede) afhankelijk is van hoe u de adviessoftware gebruikt.
 
Wij zien met regelmaat dat niet alle mogelijkheden van de adviessoftware worden gebruikt. 

Onderstaand een aantal tips om uw adviessoftware beter te gebruiken of om te controleren of u de mogelijkheden van uw adviessoftware goed benut. Deze tips gelden niet alleen voor hypotheekadviessoftware maar kunt u ook in een breder perspectief toepassen. 

Lees verder

Uw computer is ‘gegijzeld’. Is dit een datalek? 

Het komt steeds vaker voor dat computers gegijzeld worden doordat ransomware zichzelf installeert op uw computer. Ransomware betekent letterlijk gijzelingssoftware. Ransomware is malware, kwaadaardige software, die een computer of bestanden gijzelt. Meestal wordt daarna betaling geëist, bijvoorbeeld via prepaidkaarten of Bitcoin.

Lees verder

Speciaal voor kleinere kantoren; het totaalconcept Wft Compliance

Wilt u het nieuwe jaar goed beginnen en eindelijk uw Wft Compliance eens goed op orde hebben en houden? Maar kunt u er zelf te weinig tijd aan besteden en hikt u aan tegen de hoge kosten van professionele ondersteuning?

Dan heeft Ophrys dé oplossing voor u met het Totaalconcept Wft Compliance.

Het Totaalconcept Wft Compliance vraagt een lage aanvangsinvestering welke mede afhankelijk is van de grootte van het kantoor en de bedrijfsactiviteiten. Daarna worden de kosten doorlopend op maandbasis verrekend.

Lees verder

Nieuw personeel?

Doe hier uw controle eerder faillissement 
Kosten € 25,- inclusief BTW per toetsing
Direct aanvragen

Veel besteld in de webshop

Wft proof personeelsdossier

Dossieraudit hypotheken

'Vernieuwd' Klantprofiel inkomen

Interessante Wft downloads

AP | Beleidsregels meldplicht datalekken (PDF)

AFM | Leidraad kwalificatie innovatieve dienstverlening (PDF)

AFM | Ontheffingsbeleid diplomaplicht (PDF)

Volg ons ook op twitter© Ophrys - kennis en kwaliteit 

    
De Loo 81 | 5731 MP Mierlo | 0492 344 988 | www.ophrys.nl
Afmelden | Toevoegen aan adresboek | Gegevens wijzigen