Webshop | Contact

Nieuwsbrief februari 2017
We krijgen steeds vaker de vraag welke nazorg nog moet worden verricht als een klant zijn abonnement opzegt. 

Als uw klant het abonnement beëindigd moet u de klant er zeer duidelijk op wijzen dat daarmee uw nazorg wordt beperkt tot de wettelijke zorgplicht. Deze houdt in dat u de klant alleen nog informatie moet verstrekken over wijzigingen in het product of in de relevante wet- en regelgeving bij de producten waarbij u heeft bemiddeld. Als u de klant bij de opzegging van het abonnement niet duidelijk wijst op de risico’s van beëindiging van het abonnement, dan kunt u daar op een later moment op worden aangesproken. U mag dus niet uw volledige dienstverlening stopzetten. 


Heeft u ook een compliance vraag? Wij beantwoorden deze graag voor u. Daarbij is het niet belangrijk of u reeds een relatie bent van Ophrys. 
Stel hier uw vraag

Het is weer tijd voor de Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars 2017

U zult het ongetwijfeld gemerkt hebben, dit jaar staat de marktmonitor weer een paar weken eerder aan de start dan in 2016. De eerste groep kan al op 6 februari starten met het invullen van de jaarlijkse marktmonitor. Ten op opzichte van het afgelopen jaar is er meer aandacht voor samenwerking met freelancers, variabele beloning en diplomaplicht. 

Lees verder

Actueel houden standaard DVD’s

Sinds 1 juli 2013 bent u als financieel dienstverlener verplicht om een standaard DVD aan de klant te verstrekken voor producten die onder het provisieverbod vallen. Om dit DVD op te kunnen maken heeft de AFM de DVD-generator ontwikkeld waarin u de DVD’s kunt maken. Uiteraard moet uw DVD een reële weergave zijn van uw adviespraktijk. Daarom moet u de DVD’s ook altijd actueel houden. De AFM vraagt hier jaarlijks aandacht voor. 

Lees verder

Speciaal voor kleinere kantoren; het totaalconcept Wft Compliance

Wilt u het nieuwe jaar goed beginnen en eindelijk uw Wft Compliance eens goed op orde hebben en houden? Maar kunt u er zelf te weinig tijd aan besteden en hikt u aan tegen de hoge kosten van professionele ondersteuning?

Dan heeft Ophrys dé oplossing voor u met het Totaalconcept Wft Compliance.

Het Totaalconcept Wft Compliance vraagt een lage aanvangsinvestering welke mede afhankelijk is van de grootte van het kantoor en de bedrijfsactiviteiten. Daarna worden de kosten doorlopend op maandbasis verrekend.

Lees verder

Nieuw personeel?

Doe hier uw controle eerder faillissement 
Kosten € 25,- inclusief BTW per toetsing
Direct aanvragen

Veel besteld in de webshop

Wft proof personeelsdossier

Dossieraudit inkomen

Adviesdocument hypotheken

Interessante Wft downloads

AFM | Handvatten voor een vindbaar DVD (PDF)

DNB | Q&A Sanctiewet voor schadeverzekeraars (PDF)

Volg ons ook op twitter© Ophrys - kennis en kwaliteit 

    
De Loo 81 | 5731 MP Mierlo | 0492 344 988 | www.ophrys.nl
Afmelden | Toevoegen aan adresboek | Gegevens wijzigen