Webshop | Contact

Nieuwsbrief 23 september 2015
Ophrys is inmiddels alweer 5 jaar actief als full-service dienstverlener en gespecialiseerd in compliance voor de financiële dienstverlening. Naast grotere opdrachtgevers werken wij ook zeer veel voor zelfstandige adviseurs en kantoren tot 10 medewerkers. Met name voor deze doelgroep kunnen wij zeer veel betekenen als sparringpartner of uitvoerend bij het inrichten en verbeteren van de bedrijfs- en/of adviesprocessen en het beoordelen van adviesdossiers op Wft richtlijnen. Maar wij bieden ook ondersteuning bij nieuwe vergunningsaanvragen, incidenten of een AFM controle.

Daarnaast verleent Ophrys doorlopende ondersteuning, waarmee wij de bedrijfs- en/of adviesprocessen binnen uw organisatie compliant houden naar de toekomst. 

Wij bieden u graag een eerste vrijblijvende kennismaking met Ophrys. Heeft u een compliance vraag? Dan beantwoorden wij deze graag voor u.
Stel hier uw vraag

Er is meer aandacht nodig voor betalingsproblemen van hypotheekklanten

Afgelopen week heeft de AFM een nieuw rapport gepubliceerd over de wijze waarop aanbieders omgaan met klanten welke een betalingsachterstand hebben op hun hypotheek. Daarnaast vraagt de AFM in het rapport aandacht voor het vroegtijdig signaleren van klanten in de risicocategorieën. Onderstaand de belangrijkste punten uit het rapport. 
Lees verder

Crowdfunding wel of geen vergunning

We krijgen steeds vaker vragen over crowdfunding en dan met name of een crowdfunding platform vergunningsplichtig is of niet. In mei 2011 hebben de AFM en De Nederlandse Bank al enige handvatten geboden. Omdat crowdfunding steeds vaker voorkomt vraagt dit om verdere professionalisering. Hiertoe zijn een aantal zaken opgenomen in het wetsvoorstel Wijzigingswet Financiële Markten 2016. Onderstaand proberen wij u alvast inzage te geven wat crowdfunding precies is en wanneer een crowdfunding platform vergunningsplichtig is. 
Lees verder

Speciaal voor kleinere kantoren; het totaalconcept Wft Compliance

De markt trekt weer aan en u heeft uw handen vol aan advisering van uw klanten en het dagelijks leiding geven aan uw kantoor. 

Tegelijkertijd wilt u uw Wft Compliance goed op orde hebben en houden, maar kunt u er zelf te weinig tijd aan besteden en hikt u aan tegen de hoge kosten van professionele ondersteuning? 

Dan heeft Ophrys dé oplossing voor u met het Totaalconcept Wft Compliance.

Wij zorgen ervoor dat uw kantoor op alle deelgebieden van bedrijfsprocessen, adviesdocumenten tot personeel volledig Wft compliant is. Daarbij focussen wij ons niet alleen op hypotheken, maar hebben wij een brede focus over alle vergunningsonderdelen. In het totaalconcept gaan wij verder dan het leveren van een standaard handboek waar u vervolgens zelf mee aan de slag moet gaan. Ophrys geeft daadwerkelijk invulling aan de diverse compliance aspecten binnen uw kantoor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan documenten waarmee u alle adviestrajecten efficiënt en compliant kunt inrichten, speciaal voor uw kantoor op maat gemaakt. Daarmee nemen wij u niet alleen het nodige werk uit handen, maar heeft u ook de garantie dat de invulling op een correcte wijze gebeurt die voldoet aan de gestelde vereisten in de Wft.

Het Totaalconcept Wft Compliance vraagt een lage aanvangsinvestering welke mede afhankelijk is van de grootte van het kantoor en de bedrijfsactiviteiten. Daarna worden de kosten doorlopend op maandbasis verrekend.  


“Door Ophrys ben ik er zeker van dat ik onderneem en adviseer binnen de wettelijk toegestane kaders. Ophrys gaat door waar anderen stoppen.”

Wim Groot Kormelink - Franchisenemer SNS Bank in Schijndel

Contactformulier

Nieuwe Wft downloads

AFM | Leidraad informatie over risicoprofielen (PDF)

AFM | Rapport meer aandacht voor betalingsproblemen hypotheekklanten (PDF)

AFM | Leidraad Wwft (PDF)

Veel besteld in de webshop

Klantprofiel inkomen

Documenten hersteladvies

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Dossieraudit hypotheken

Nieuw personeel?

Doe hier uw controle eerder faillissement 
Kosten € 20,- inclusief BTW per toetsing
Direct aanvragen

Volg ons ook op twitter© Ophrys - kennis en kwaliteit 

    
De Loo 81 | 5731 MP Mierlo | 0492 344 988 | www.ophrys.nl
Afmelden | Toevoegen aan adresboek | Gegevens wijzigen