Webshop | Contact

Nieuwsbrief maart 2016
“Kan ik voor het adviseren en bemiddelen van een uitvaartverzekering volstaan met  de beroepskwalificatie Adviseur Schadeverzekering Particulier?” 

Voor het adviseren van een uitvaartverzekering is de beroepskwalificatie Adviseur Schadeverzekering Particulier niet voldoende. Immers met deze beroepskwalificatie mag worden geadviseerd over schaderisico’s. In de specificatie van de producten komt het product ‘uitvaartverzekering’ ook niet terug. 

De uitvaartverzekering is opgenomen in de toetstermen van het diploma Adviseur Vermogen. Dit geldt voor zowel uitvaartverzekering met naturadekking als kapitaaldekking. Wilt u dus een uitvaartverzekering kunnen adviseren en bemiddelen, dan moet u toch echt in het bezit zijn van het diploma Adviseur Vermogen. 

Heeft u ook een compliance vraag? Wij beantwoorden deze graag voor u. Daarbij is het niet belangrijk of u reeds een relatie bent van Ophrys. 
Stel hier uw vraag

Eerst diploma’s omwisselen dan PEplus examens

De afgelopen paar maanden spreken we steeds vaker adviseurs en medewerkers die na het afronden van alle PEplus examens vol vertrouwen hun oude diploma’s gaan omwisselen. Vervolgens worden ze geconfronteerd met het feit dat één of meerdere diploma’s en/of PE-certificaten wordt afgekeurd. De teleurstelling is dan zeer groot en boosheid overheerst. Immers de adviseur of medewerker moet opnieuw gaan studeren voor de initiële Wft examens en de tijd die resteert tot 1 januari 2017 wordt steeds korter. 

Voorkom teleurstellingen en zorg ervoor dat u de juiste route volgt. 
Lees verder

Invoering Richtlijn Hypotheken - Deel 3 

Op 21 maart aanstaande zou de nieuwe Richtlijn Hypotheken worden ingevoerd in de Nederlandse wetgeving. De richtlijn is primair bedoeld voor hypotheken voor woningen van de consument. Deze richtlijn heeft twee belangrijke doelstellingen.
  • Bevorderen van een goed functionerende interne markt voor kredietovereenkomsten. Aanbieders moeten hypotheken kunnen aanbieden in elke lidstaat, en consumenten moeten een hypotheek kunnen afsluiten bij aanbieders uit elke lidstaat.
  • Het ontwikkelen van een hoog en gelijkwaardig niveau van consumentenbescherming. Dit is extra belangrijk indien aanbieders, adviseurs, bemiddelaars en consumenten uit verschillende lidstaten met elkaar een relatie aangaan.
De komende weken behandelen we de elementen uit de Richtlijn Hypotheken die voor u als financieel dienstverlener belangrijk zijn. In dit derde deel:
  • Actuele ontwikkelingen 
  • Beroepsaansprakelijkheid 
  • Vakbekwaamheid 
Lees verder

Vragen over de Marktmonitor?

25 maart moet de 1e groep financieel dienstverleners de Marktmonitor alweer ingevuld hebben en afgelopen maandag 14 maart mocht de 3e groep pas starten met het invullen. 

In de vorige nieuwsbrief heeft u al een artikel kunnen lezen over de Marktmonitor van dit jaar. De afgelopen weken hebben wij alweer diverse vragen ontvangen over het invullen van de Marktmonitor. 

Indien gewenst kunnen wij u ondersteunen bij de invulling van de Marktmonitor. 

  • U ontvangt van ons een uitgebreide toelichting op de verschillende modules van de Marktmonitor. 
  • Wij nemen de vragenlijst en de door u gegeven antwoorden voor verzending door ter controle.
  • Wij bespreken de door u gegeven antwoorden met u in een telefonisch consult. Indien gewenst kan dit in een avondafspraak.

Neem contact op met ons kantoor voor het tarief van onze begeleiding bij de Marktmonitor. Indien uw kantoor gebruik maakt van het Doorlopend onderhoud bij Ophrys gelden gereduceerde tarieven.

Interessante Wft downloads

AFM | Ontheffingsbeleid diplomaplicht (PDF)

AFM | Stappenplan beheerst beloningsbeleid (PDF)

AFM | Onderzoek advieskwaliteit hypotheken en daarbij afgesloten risicoverzekeringen (PDF)

Veel besteld in de webshop

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Klantprofiel vermogen - risico

Webshopactie


In de maand maart ontvangt u 25% korting op de webshopprijzen van alle documenten

Nieuw personeel?

Doe hier uw controle eerder faillissement 
Kosten € 20,- inclusief BTW per toetsing
Direct aanvragen

Totaalconcept Wft Compliance

Wij maken én houden uw kantoor Wft compliant voor een reële prijs!
Lees verder

© Ophrys - kennis en kwaliteit 

    
De Loo 81 | 5731 MP Mierlo | 0492 344 988 | www.ophrys.nl
Afmelden | Toevoegen aan adresboek | Gegevens wijzigen