Webshop | Contact

Nieuwsbrief 24 februari 2016
Wij krijgen nog regelmatig vragen of er BTW of assurantiebelasting geheven moet worden over serviceabonnementen.  

Dat hangt af van de werkzaamheden die binnen het abonnement worden toegezegd en welke producten onder het abonnement vallen. Zo moet er assurantiebelasting worden geheven over de beloning voor werkzaamheden die samenhangen met de schadeverzekeringen die onder het abonnement vallen, tenzij u de volledige en reguliere provisie voor deze schadeverzekeringen ontvangt van de aanbieder. BTW moet juist worden geheven over de beloning voor werkzaamheden die niet zijn aan te merken als bemiddeling in financiële producten.
Er kunnen ook werkzaamheden onder het abonnement vallen die zijn vrijgesteld van zowel assurantiebelasting als van BTW, dit omdat de 
  • Werkzaamheden betrekking hebben op producten die zijn vrijgesteld van assurantiebelasting
  • Werkzaamheden zijn aan te merken als bemiddeling in financiële producten.
Heeft u ook een compliance vraag? Wij beantwoorden deze graag voor u. Daarbij is het niet belangrijk of u reeds een relatie bent van Ophrys. 
Stel hier uw vraag

EVC-traject als alternatief voor PEplus of Wft examen

We hebben nog 10 maanden tot 31 december 2016, de einddatum van de overgangsregeling. Langzaamaan merken we dat sommige adviseurs nerveus beginnen te worden, omdat ze al enkele keren zijn gezakt voor hun PEplus of Wft examen(s). Met nog 10 maanden te gaan stijgt de spanning en neemt de druk toe. 

Als u ook zoveel moeite heeft met studeren en de theoretische manier van toetsen van het PEplus of Wft examen, biedt een EVC-traject misschien uitkomst. Omdat velen niet bekend zijn met de alternatieve manier van toetsen geven wij u onderstaand een duidelijk beeld van wat een EVC-traject is. 
Lees verder

Het is weer tijd voor de Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars 

U zult het ongetwijfeld gemerkt hebben dit jaar staat de marktmonitor zo’n kleine twee maanden eerder voor de deur dan in 2015. Toen liep de periode van 16 april t/m 11 juni verdeeld over drie groepen. Reden van deze vervroeging is dat de AFM met de uitkomsten van de marktmonitor nog meer kan inspelen op de jaarlijkse activiteitenagenda en daarmee het toezicht zo efficiënt en effectief mogelijk kan inrichten.
Lees verder

Speciaal voor kleinere kantoren; het totaalconcept Wft Compliance

Wilt u het nieuwe jaar goed beginnen en eindelijk uw Wft Compliance eens goed op orde hebben en houden? Maar kunt u er zelf te weinig tijd aan besteden en hikt u aan tegen de hoge kosten van professionele ondersteuning?

Dan heeft Ophrys dé oplossing voor u met het Totaalconcept Wft Compliance.

Het Totaalconcept Wft Compliance vraagt een lage aanvangsinvestering welke mede afhankelijk is van de grootte van het kantoor en de bedrijfsactiviteiten. Daarna worden de kosten doorlopend op maandbasis verrekend.  

Lees verder

Interessante Wft downloads

AFM | Ontheffingsbeleid diplomaplicht (PDF)

AP | Beleidsregels cameratoezicht (PDF)

AFM | Rapport meer aandacht voor betalingsproblemen hypotheekklanten (PDF)

Veel besteld in de webshop

Adviesdocument inkomen met tekstblokken

Registratie Autoriteit Persoonsgegevens

Webshopactie


In de maand februari ontvangt u op de basisinventarisatie particulier 25% korting

Nieuw personeel?

Doe hier uw controle eerder faillissement 
Kosten € 20,- inclusief BTW per toetsing
Direct aanvragen

Volg ons ook op twitter© Ophrys - kennis en kwaliteit 

    
De Loo 81 | 5731 MP Mierlo | 0492 344 988 | www.ophrys.nl
Afmelden | Toevoegen aan adresboek | Gegevens wijzigen