Webshop | Contact

Nieuwsbrief 25 november 2015
Welke gegevens moeten er op mijn diploma staan zodat het rechtsgeldig is? 

Deze vraag krijgen we steeds vaker nu er vanuit de opleidingsinstituten wordt gecommuniceerd dat medewerkers moeten controleren of hun gegevens correct staan vermeld op hun diploma. 

Uw diploma is rechtsgeldig als: 
  • De achternaam, die u bij de geboorte hebt gekregen en waarmee u bent ingeschreven in het geboorteregister, op uw diploma staat. 
    Als u getrouwd bent mag u ook de achternaam van uw partner toevoegen. Alleen de achternaam van uw partner is niet voldoende. 
  • Alle voorletters of uw volledige voornamen op het diploma staan. 
  • Uw geboortedatum en geboorteplaats correct op het diploma vermeld staan. 

Heeft u ook een compliance vraag? Wij beantwoorden deze graag voor u. Daarbij is het niet belangrijk of u reeds een relatie bent van Ophrys.
Stel hier uw vraag

Klanttevredenheid versus advieskwaliteit

Hoe hoog scoort u op advieskeuze of independer? Heden ten dage is de waardering op deze of soortgelijke sites voor velen zeer belangrijk. Immers via deze sites vinden veel nieuwe klanten uw kantoor en ook steeds meer aanbieders vragen actieve reviews op deze beoordelingssites. Maar zijn deze waarderingen ook echt een garantie voor advieskwaliteit? 
Lees verder

Hoe ver reikt uw zorgplicht in de toekomst? 

Op de vraag naar het beleid op gebied van nazorg kan een financieel dienstverlener vaak geen concrete opsomming geven van hun nazorgactiviteiten en de structuur die er in zit. 
Doorgaans komt het uiteindelijk uit op invulling van wettelijke zorgplicht vanuit de Wft en voor andere zaken geldt vaak een ‘piepsysteem’ of is er geen vaste structuur in de contactmomenten met de klant. Dit in tegenstelling tot hetgeen ze hebben vastliggen in documenten die ter beschikking worden gesteld aan de klant. Soms ligt er zelfs niets vast in deze documenten omtrent nazorg. Daardoor ontstaat vaak de situatie dat de zorgplicht van de financieel dienstverlener verder reikt dan in de ogen van de financieel dienstverlener de bedoeling is. Onderstaand zullen wij op een aantal aspecten ingaan waarmee u de omvang van uw zorgplicht kunt bepalen. 
Lees verder

De jaarlijkse beoordelingsgesprekken komen er weer aan

De Wft vraagt op grond van artikel 4:9 en 4:10 om een correcte invulling te geven aan een deskundige, integere en beheerste bedrijfsvoering. Daarnaast is het van belang om goede en gemotiveerde medewerkers te hebben en te houden binnen het bedrijf. Immers de kwaliteit van de dienstverlening en de resultaten van het bedrijf worden grotendeels bepaald door de medewerkers. Daarom is het belangrijk dat medewerkers goed gemotiveerd zijn en zich betrokken voelen bij het bedrijf. Hiervoor is een goede wisselwerking nodig en zullen medewerkers ervaren dat hun mening telt.

Een goed en gestructureerd personeelsbeleid kan helpen om te voldoen aan deze wettelijke eisen en het hebben van betrokken en gemotiveerde medewerkers binnen het bedrijf.

De basis hiervan wordt gelegd met een volledig personeelsdossier en in een doorlopende cyclus van functioneren en beoordelen. 

Ophrys heeft documenten om een goede invulling te kunnen geven aan uw functionerings- en beoordelingsgesprekken. In deze documenten zijn de benodigde aspecten vanuit de Wft uiteraard ook opgenomen. 

Gerelateerde Wft downloads

AFM | Onderzoek advieskwaliteit hypotheken en daarbij afgesloten risicoverzekeringen (PDF)

AFM | Rapport meer aandacht voor betalingsproblemen hypotheekklanten (PDF)

Veel besteld in de webshop

Adviesdocument hypotheken met tekstblokken

Registratie College Bescherming Persoonsgegevens

Dossieraudit hypotheken

Webshopactie


In de maand december ontvangt u op de documenten voor functioneren en beoordelen 25% korting

Nieuw personeel?

Doe hier uw controle eerder faillissement 
Kosten € 20,- inclusief BTW per toetsing
Direct aanvragen

Totaalconcept Wft Compliance

Wij maken én houden uw kantoor Wft compliant voor een reële prijs!
Lees verder

© Ophrys - kennis en kwaliteit 

    
De Loo 81 | 5731 MP Mierlo | 0492 344 988 | www.ophrys.nl
Afmelden | Toevoegen aan adresboek | Gegevens wijzigen