Copy
Flessenpost
Flessenpost
Flessenpost
Agenda
8 november Start week van de mediawijsheid
12 november Voorlichtingsavond voortgezet onderwijs
20 november Open lesdag
5 december Sinterklaas
12 december Open lesdag
19 december Kerstviering
20 december Vrijdagmiddag zijn alle kinderen vrij (VAKANTIE)
Mediawijsheid groep 7 en 8

Aan of uit

In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Laat je je kind alleen op de tablet of lees je samen een boekje? Regel je zelf je online bankzaken of laat je dat doen door een ander? De Week van de Mediawijsheid 2019 heeft daarom als thema: ‘Aan of uit?’

Ouders, kinderen, opa’s, oma’s, vrienden, buren, verzorgers, leraren, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de overheid: laten we van elkaar leren en elkaar helpen. Om slim ‘aan’ te staan en mee te blijven doen met de wereld om je heen. Én om soms te kiezen voor de uitknop, omdat ook je offline leven aandacht vraagt.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid stellen we daarom de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

Start week van de mediawijsheid
Beste ouders van groep 7 en 8


Vrijdag (morgen) gaan we beginnen met Media Masters. Dit houdt in dat we bijna elke dag een missie moeten uitvoeren waar we punten (bits) mee kunnen verdienen. Volgende week vrijdag spelen we de finale. Thuis kan er ook gespeeld worden voor extra punten. De code hiervoor krijgen de kinderen te horen. Hieronder een brief van Media Masters met extra uitleg,

Media
Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken onze leerlingen tijdens de landelijke wedstrijd van het mediawijsheidspel MediaMasters, een serious game voor groep 7 en 8 die door tienduizenden kinderen in heel Nederland gespeeld wordt tijdens de Week van de Mediawijsheid (8 tot en met 15 november).

Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. Leerlingen worden vijf speldagen uitgedaagd om de hoofdrolspelers in de  game te helpen. Hiervoor moeten zij in de klas en thuis MediaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s op het gebied van mediawijsheid. De klas die de meeste bits scoort mag zich de ‘meest mediawijze klas van Nederland’ noemen en wint mooie prijzen.

Iedere leerling ontvangt na afloop een MediaMasters-certificaat van deelname. Kijk voor meer

informatie op: www.mediamasters.nl.

De rol van ouders
Kinderen groeien op in een wereld vol media. Dit betekent niet dat zij ook wijs met media om kunnen gaan. MediaMasters brengt het gesprek op gang tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag.

Week van de Mediawijsheid

MediaMasters wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (8 t/m 15 november 2019). Het thema van de campagneweek luidt: ‘Aan of Uit?’. Tijdens deze week roept Netwerk Mediawijsheid leraren, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Kijk voor meer informatie op website: www.weekvandemediawijsheid.nl.

 


 
Staking
Staking 6 november
Afgelopen woensdag hebben wij gestaakt. Wij zijn 's ochtends in de auto gestapt richting Leeuwarden. Hier hebben wij geluisterd naar enkele sprekers. Duidelijk is dat er het gevoel heerst dat er korte termijnspolitiek wordt toegepast in plaats van een structurele verandering die nodig is.

Slob
"Meer structureel geld zit er niet in."

Het initiatief om structureel geld los te krijgen voor onderwijs zal uit de Tweede Kamer moeten komen. Onderwijsminister Arie Slob benadrukte vanavond tijdens het vervolg van het begrotingsdebat dat het blijft bij het grotendeels eenmalige extra bedrag van 460 miljoen dat vorige week vrijdag op tafel kwam.

Kees van Amstel
's avonds heb ik de uitzending van de wereld draait door bekeken. Tijdens deze uitzending hoorde ik Kees van Amstel spreken. Ik wou dit filmpje graag met jullie delen.

link

Vriendelijke groeten Marco Verbaas
 

 

Kinder- en peuteropvang

Op de kinder- en peuteropvang hebben we flink wat geknuffeld tijdens het thema 'knuffels'. We hebben het gehad over zacht en hard en we hebben veel boeken gelezen en nog veel meer activiteiten gedaan.  

Daarnaast hebben we Sint Maarten-liedjes geoefend en maakten we een kalkoen-lampion! De mensen in De Landerijen waren hier wel benieuwd naar en daarom zijn we gisteren naar de Landerijen gelopen met onze lampionnen. Daar hebben we voor en met de ouderen Sint Maarten-liedjes gezongen wat werd beloond met een heerlijk mandarijntje! Jong en oud genoten!

Komende week starten we met het thema 'Eet smakelijk!' 
Ook op de basisschool zijn de kinderen aan het werk met dit thema.

In oktober is de inspectie onverwachts geweest op het KDV en op de BSO, met trots kunnen we melden dat we aan alle voorwaarden voldoen op beide groepen! Uiteraard is dat ons streven, maar fijn om dat bevestigd te zien! Het inspectierapport zal binnenkort te lezen zijn op de website van Kindcentrum De Ark. 

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumark@accrete.nl.
Kindcentrum De Ark Burgemeester Kuiperslaan 17 Oldemarkt, OV 8375 BJ Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum De Ark, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Ark · Burgemeester Kuiperslaan 17 · Oldemarkt, OV 8375 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp