Copy
Flessenpost
44b843b7-f8ef-4349-8a82-0b5589eea4fa.png
Flessenpost
Agenda
9 mei Schoolfotograaf
13 t/m 16 mei Avondvierdaagse
17 mei Studiedag. Alle kinderen zijn vrij
22 mei Schoolvoetbaltoernooi
28 mei Open lesochtend
Sponsorloop

Beste ouders/verzorgers,

Voor de vakantie hebben wij het geld van de sponsorloop van iedereen binnengekregen. Dit hebben wij samen met meester Marco gestort op de bankrekening. De kinderen hebben 2942,00 euro bij elkaar gelopen. Ontzettend veel geld waar wij de schooltuintjes van gaan opstarten. Wij willen alle kinderen en hulpouders bedanken voor de geweldige inzet.

De aankomende tijd gaan wij samen met meester Marco een plan bedenken hoe wij de tuintjes vorm kunnen geven. Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groeten, de leerlingenraad
 

Moestuinen en schoolplein

Moestuinen en schoolplein
Wat een succes hebben we gehad met de sponsorloop! Het indrukwekkende eindbedrag dat de leerlingen hebben opgehaald, zetten we volledig in voor de aanleg van moestuinen bij onze school. Er moet natuurlijk eerst nog wel een gedegen plan voor worden gemaakt. Hier gaan we de komende tijd mee aan de slag.

Op initiatief van de oudercommissie buigen we ons daarnaast ook over mogelijkheden om ons schoolplein groener en diverser te maken. Dit bevordert het bewegend en ontdekkend leren waar we ons als school op richten. Hiervoor loopt o.a. een subsidieaanvraag bij de provincie Overijssel. Daarnaast zijn de eerste contacten gelegd met partijen die ons kunnen ondersteunen in het ontwerpproces.

De aankomende tijd willen wij een projectgroep opstarten met een aantal leerkrachten, ouders en andere betrokkenen om de plannen verder vorm te geven. Uiteraard betrekken we ook de leerlingen en buurtbewoners bij deze ideevorming.

Wij zijn hiervoor op zoek naar ouders die een actieve bijdrage willen leveren door mee te denken, en/of door de handen uit de mouwen te steken. Bent u enthousiast, geeft u zich dan z.s.m. (uiterlijk vrijdag 10 mei) op voor deelname aan de projectgroep. Dit bericht ontvangt u ook via parro. U kunt zich hier opgeven.

Zegels sparen voor de groentetuintjes

Spaart u met ons mee

Thee met zelfgekweekte munt, een dressing met je eigen basilicum of een pasta met vensterbankverse tomaatjes? Deze lente kan het. Want vanaf maandag 18 maart spaar je bij Coop voor je eigen thuistuintjes én handige tuinhulpjes.

Wanneer u de zegels niet spaart, wilt u deze dan inleveren bij de leerkracht? Wij kunnen de thuistuintjes en thuishulpjes goed gebruiken in de toekomstige tuintjes. 

Oudercommissie

Oudercommissie van de Ark: 
De oudercommissie van de Ark wil graag gebruik maken van de mogelijkheid om zich even voor te stellen. De Ark heeft een oudercommissie die actief de belangen van de ouders behartigt!

Of anders gezegd: de oudercommissie denkt samen met directeur Marco Verbaas mee over het onderwijs, de kinderopvang, de peuteropvang en de gezondheid en veiligheid van uw kind op de Ark. Maar ook over de de organisatie, de identiteit, de aanname van leerlingen en het personeelsbeleid wordt met elkaar gesproken.

Momenteel zitten de volgende ouders in de oudercommissie: Arnold Schade (voorzitter), Margriet Raggers, Anneke Brandsma, Gina Hop, Marijke Heijser en Deborah Harteveld. Namens de kinder- en peuteropvang sluit Annemarie ter Horst aan.

Schroom niet om zaken die op de Ark spelen aan bovenstaande mensen door te geven. Zij zitten niet alleen voor hun eigen kinderen in de commissie, maar voor alle kinderen van de Ark!

Kinder- en Peuteropvang

Kinder- en peuteropvang 
Wat hebben we weer een leuke weken achter de rug. We hebben met veel plezier aan het thema verkeer gewerkt. Een thema wat erg leefde bij de kinderen. Samen er op uit, al wandelend kijken wat we tegenkwamen. Oversteken, hoe doe je dat nou en wat doet een verkeersagent, ook kwamen we veel verschillende verkeersborden tegen. Zelfs in de klas hadden we een echt stoplicht. Vorige week zijn we donderdags een dagje met de lijnbus naar Steenwijk geweest, op het station hebben we het spoor en de treinen bekeken, erg indrukwekkend! Een glaasje ranja bij Perron 3 hadden we wel verdiend. Leuk om in de vakantie eens samen met uw kind over het verkeer te praten, zowel thuis als onderweg. 

Op de peuteropvang begonnen we donderdags met een paasontbijtje om samen gezellig Paasfeest te vieren. Op de kinderopvang hadden we een feestelijke Paasbrunch!
Na de vakantie starten we met het thema: Dit ben ik!

Op de BSO hebben we ook niet stilgezeten. Ook wij zijn met de bus naar Steenwijk gereden, erg gezellig zo hobbelen onderweg. Even de hoge brug op het station beklommen, maar het allerleukste was misschien wel het wachten! Huh, het wachten? Ja, want tijdens het wachten op onze bus in Oldemarkt werden  alle charmes en gebaren uit de kast getrokken om al het voorbijgaande verkeer aan het toeteren te krijgen. En dat lukte maar liefst 18 keer, wat elke keer met een luid gejuich van de kinderen werd beantwoord. Maandag hebben we een leuke speurtocht gedaan door Oldemarkt en een lekker ijsje gegeten. Dinsdag zijn er een aantal kinderen aan het mozaïeken geweest bij Social Sofa, knap gedaan jongens en meiden!
Ook op de BSO vermaken we ons goed, paaseieren zoeken en tikkertje waren afgelopen tijd  voor herhaling vatbaar!
 

Gefeliciteerd

Van harte gefeliciteerd:


In de vakantie waren Michel, Sander, Lorenzo, Dion en Rune jarig

Deze week is Yanick jarig

Hiep Hiep Hoera!
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumark@accrete.nl.
Kindcentrum De Ark Burgemeester Kuiperslaan 17 Oldemarkt, OV 8375 BJ Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum De Ark, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Ark · Burgemeester Kuiperslaan 17 · Oldemarkt, OV 8375 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp