Copy
Flessenpost
Flessenpost
Flessenpost
Agenda
21-25 oktober Herfstvakantie
6 november Staking kindcentrum Ark
Algemeen nieuws
Verlof juf Coriene
Juf Coriene mag gaan genieten van haar zwangerschapsverlof. Vandaag is haar laatste dag voor haar verlof ingaat. Spannende tijden. Een jongen of een meisje? We wachten in spanning af. Juf Emily gaat het verlof op de donderdag en vrijdag invullen.

Staking 6 november

Waarom staken we?
Het is er op of er onder. Vakbonden en werkgevers eisten voor de zomer al een noodpakket van ruim 420 miljoen euro om de salarissen in het primair onderwijs te verbeteren en om te kunnen investeren in schoolleiders en het speciaal onderwijs. In het voortgezet onderwijs zouden de scholen met het geld de werkdruk kunnen verlagen door het aantal lessen te verminderen. Dit als eerste stap naar een brede investering in het hele onderwijs. Maar tijdens de algemene politieke beschouwingen werd duidelijk dat dit kabinet niets extra wil investeren in onderwijs. We hebben de investeringen echter keihard nodig om het lerarentekort aan te pakken.

Wie staken er?
Al het onderwijspersoneel in het primair en voortgezet onderwijs.

Wat gebeurt er 6 november?
Woensdag 6 november debatteert de Tweede Kamer over de onderwijsbegroting van volgend jaar. Dat volgen we natuurlijk op de voet. Tijdens het debat is er op ieder heel uur een kort nieuwsbericht waarin de gebeurtenissen in Den Haag worden samengevat en becommentarieerd.

Kindcentrum de Ark staakt
Wij staken deze dag. Alle leerkrachten van ons kindcentrum staan hier achter. Dit betekent dat de kinderen niet naar school kunnen deze dag. 

WORKSHOPS
Nogmaals de oproep: Talent en expertise gezocht!

Beste ouders, verzorgers, maar ook opa’s, oma’s, ooms, tantes, vrienden....

Na de herfstvakantie willen we in onze onder- en
bovenbouwunit workshops gaan opstarten. Hier hebben we jullie hulp bij nodig:

Ben jij of ken jij iemand met een passie voor muziek, spreek je een andere taal, kun je goed tekenen of ben je heel creatief met kurk, kun je goed bloemschikken, wil je iets vertellen over je werk, heb je verstand van de nieuwste ontwikkelingen rondom robotica of programmeren, beschik je over chefkok-waardige kookkunsten..... en wil je hier een les over verzorgen, zelf, of samen met een leerkracht? Er is veel mogelijk!

We willen graag inventariseren wat we ‘in huis’ hebben. Dus voel je je aangesproken, mail dan naar m.leenstra@accrete.nl (juf Marieke) en deel je idee!

De workshops zullen plaatsvinden op de donderdagmiddag en duren ruim een uur. De onderbouw en bovenbouw zullen apart van elkaar in circuitvorm de workshops gaan volgen. We voeren dit niet alleen uit in de school, maar mogen tevens gebruik maken van het praktijklokaal in Ossenzijl, waar bijvoorbeeld gekookt en aan houtbewerking gedaan kan worden.Over de verdere vorm en inhoud gaan we het na de inventarisatie hebben.

We hopen op veel enthousiaste reacties!

Met vriendelijke groet,
Team Kindcentrum de Ark
 
Even voorstellen

Beste ouders,

Na de herfstvakantie mag ik beginnen in de onderbouwunit en bovenbouwunit van KC ‘De Ark’. Ik ben Jolanda Klaverdijk. Ik woon in Steenwijkerwold, samen met mijn man en onze drie kinderen: Jan, Ruben en Daan. Ik heb op verschillende scholen binnen Accrete gewerkt en na 10 jaar met veel plezier in Ossenzijl gewerkt te hebben, nu als ‘nieuwe’ juf op ‘De Ark’.

Na mijn zwangerschapsverlof heb ik al een paar dagen mogen meekijken in de verschillende klassen en dat was ontzettend leuk. Ik kijk er dan ook naar uit om weer les te gaan geven. Op de dinsdagen ben ik bij de onderbouwgroep te vinden en op de vrijdagen in groep 7.
Als u dan vragen of opmerkingen heeft, van harte welkom.

Graag tot ziens!Hartelijke groet,
Jolanda Klaverdijk

Reis naar Schotland
In de week van 5 november zullen meester Carl en juf Marieke met een groep leerkrachten naar Schotland vertrekken. In Schotland gaan ze verschillende scholen bezoeken en onderzoeken ze de vraag: Hoe kan effectief zonder methodes worden gewerkt met behoud van een doorgaande leerlijn? Met de uitkomsten hiervan hopen we in de praktijk aan de slag te kunnen gaan. Na het bezoek zullen zij hun bevindingen naar jullie terugkoppelen.

Juf Emily en meester Marco gaan de groepen van meester Carl en juf Marieke vervangen.
Kinder- en peuteropvang

Op de kinderopvang en peuteropvang zijn we bezig met het thema ‘Knuffels’. We leren liedjes en versjes en we lezen er boekjes over. Na de herfstvakantie gaan we verder met het thema. 
Daarnaast zijn we alweer begonnen met onze lampionnen voor Sint Maarten. Op donderdag 7 november gaan we met onze lampion op visite bij de Landerijen en laten we onze liedjes horen.

Ook bij ons in de tuin is het herfst en ontdekken we samen heel veel verschillende paddenstoelen, Bere-interessant!
 
Op de BSO zijn we ook lekker aan het spelen en vermaken we ons goed. Meestal spelen we nog even buiten en binnen vermaken we ons met lego, klei, een spelletje, knutselen en zoveel meer, oftewel genoeg te beleven en een gezellig samenzijn.


 
Inmiddels is Evelien van Dijk al even begonnen aan haar functie als locatiemanager. Zij zal in de regel werken op de maandag, dinsdagochtend en op de donderdag staat zij nog op de groepen.
Annemarie ter Horst heeft haar werkzaamheden op de Ark per 1 oktober beëindigd. We wensen haar alle goeds en veel werkplezier op Kindcentrum Immanuel.

We wensen jullie een fijne herfstvakantie toe! 
 
Hartelijke groeten,
Diny, Janine, Evie, Mirela, Lotte, Margot, Cindy en Evelien

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumark@accrete.nl.
Kindcentrum De Ark Burgemeester Kuiperslaan 17 Oldemarkt, OV 8375 BJ Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum De Ark, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Ark · Burgemeester Kuiperslaan 17 · Oldemarkt, OV 8375 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp