Copy
Flessenpost
44b843b7-f8ef-4349-8a82-0b5589eea4fa.png
Flessenpost
Agenda
1 februari Gala groep 7/8
6 en 11 februari 10 minutengesprekken
4 februari Bijeenkomst leerlingenraad
13 februari Oudermiddag/avond Accrete gaat helaas niet door
15 februari Start voorjaarsvakantie
25 februari en 16 mei Studiedagen. De kinderen zijn vrij
Gala groep 7 en 8

Party! Vanavond, vrijdag 1 februari, heeft groep 7/8 hun klassenfeest. En dat is niet zomaar een feestje! Tussen 18:00 en 18:10 uur komen de kinderen aan in hun mooiste galakleding én met veel zeer bijzondere voertuigen 🚌🚜🛴 U bent allemaal uitgenodigd om vanaf 18:00 uur de aankomst van de kinderen en hun voertuigen te komen bekijken!

Communicatie en Parro

Communicatie
De eerste 43 beoordelingen van de online vragenlijst zijn binnen. Hieronder kunt u zien wat u voor cijfer aan onze school geeft.

Het valt op dat communicatie het laagst scoort. Wij hebben ons hier dan ook op de NOT (Nationale Onderwijs Tentoonstelling) in verdiept. Hoe kunnen wij een communicatiemiddel vinden wat de mail, WhatsApp, brieven en nieuwsbrieven kan vervangen? Wij hebben hier een geschikt communicatiemiddel voor gevonden. Na de voorjaarsvakantie gaan wij alles communiceren via dit nieuwe communicatiemiddel. In de aankomende weken ontvangt u informatie over hoe Parro werkt en hoe u dit kunt installeren.

Parro
Parro is de oplossing voor probleemloze en heldere communicatie met ouders. De app is zeer gebruiksvriendelijk en veilig. Alleen de leerkracht en ouders hebben toegang, privacygevoelige informatie blijft tussen leerkracht en betrokken ouders en de leerkracht heeft de regie in alle communicatie die rond gaat.

Koppeling met ouderportaal

Het fijne aan de app Parro is dat er een koppeling is met het ouderportaal ParnasSys. Dit portaal bevat onderwijsinhoudelijke zaken voor ouders. Parro verzorgt de dagelijkse communicatie en organisatie. Stel, er wordt een nieuw bericht op het ouderportaal geplaatst. Parro zorgt er door middel van een pushmelding voor dat de ouders een seintje krijgen op hun mobiele apparaat. Een ander voordeel van de koppeling is dat leerkrachten direct aan de slag kunnen met ouders omdat er groeps- en contactgegevens direct beschikbaar zijn.

Meer grip

Doordat ouders worden geïnformeerd door een pushmelding, kunnen zij geen een bericht meer missen van school. Verder kunnen er tekstberichten en foto’s verstuurd worden via Parro naar groepen ouders tegelijk of afzonderlijke ouders. Bovendien zie je als leerkracht of berichten gelezen zijn en kun je een herinnering sturen, indien nodig. Naast het mobiele apparaat is Parro ook op vaste pc of laptop te installeren.

Strakke planning

Naast informatie en boodschappen sturen kun je met Parro ook gemakkelijk activiteiten zoals excursies en 10-minuten gesprekken plannen. Afspraken worden namelijk direct vastgelegd in de agenda’s. De kalender kan voor het hele jaar worden klaargezet.

Vrijwillige ouderbijdrage

Herinnering Vrijwillige Ouderbijdrage schooljaar 2018-2019

Ook dit jaar hebben wij u gevraagd om voor uw kind een ouderbijdrage te betalen.
Voor dit schooljaar hebben wij dit wederom ongewijzigd vastgesteld op € 22,00 per leerling. U betaalt één vast bedrag per jaar voor alle activiteiten. De enige uitzondering is het schoolreisje.

Helaas hebben wij deze bijdrage nog niet van iedereen mogen ontvangen.

Is de ouderbijdrage verplicht?

De ouderbijdrage heeft een vrijwillig karakter, maar is niet vrijblijvend. Dat wil zeggen dat u als ouders zelf mag beslissen of u deze bijdrage wilt betalen. De consequentie van het niet-betalen van de ouderbijdrage is dat wij voor verschillende activiteiten geld aan u zullen vragen. Dit is een ongewenste situatie voor u als ouder(s), uw kind(eren) en de school.

Wat doen wij voor deze ouderbijdrage?

Van deze ouderbijdrage betalen wij extra activiteiten zoals het dorpsfeest incl. de versierde wagen, de kerstviering, de avondvierdaagse, afscheid groep 8, spontane acties, sinterklaasviering, attenties voor vaderdag/moederdag, verjaardagen van de meesters en juffen en uitgaven van overige vieringen.

Heeft u het bedrag nog niet overgemaakt, dan verzoeken wij u de ouderbijdrage over te maken op:  NL13 RABO 0131.7614.20 t.n.v. De Ark inzake schoolcommissie, o.v.v.de na(a)m(en) van uw kind(eren) en de groep(en).

Bij vragen over deze ouderbijdrage of de activiteiten van het bestuur kunt u altijd con- tact opnemen met ondergetekende of andere leden van de schoolcommissie.

Namens de schoolcommissie, Willeke Klijnsma

Leesonderwijs en Studiedagen
Studiedagen:
25 februari en 16 mei (alle kinderen zijn vrij)

25 mei is de eerste dag na de voorjaarsvakantie. 16 mei is de vrijdag na de avondvierdaagse

Leesonderwijs
Wij zijn ons dit jaar aan het oriënteren op het leesonderwijs. Dit gebeurt zowel bij de kinderopvang als in de school. In de onderbouw richten wij ons op een leerrijke taalomgeving en in de midden- en bovenbouw op het implementeren van begrijpend lezen in alle andere vakgebieden. Wij gaan hierin ondersteund worden door twee experts: Aafke Bouwman en Karin van der Mortel.

Deze week zijn de plannen over het veranderen van ons leesonderwijs naar ons opgestuurd en hebben wij het voorstel ontvangen om deze twee dagen in te plannen als studiedagen. 
Kinder- en Peuteropvang

De afgelopen weken waren koud. Gelukkig was het bij ons binnen lekker warm. Dat was wel fijn na onze koude activiteiten buiten. Met de BSO konden we het natuurlijk niet laten om een flink sneeuwballengevecht te houden! Genieten!

Op de peuteropvang is geverfd met gekleurde ijsblokjes, dit was een groot succes! Ook hebben we deze sneeuwpop op de foto ingesmeerd met lijm en volgeplakt met watten, goed gedaan jongens en meisjes!

Onze communicatie gaat steeds vaker via Klasbord, zoals te lezen op onderstaande foto. Ook plaatsen we hier regelmatig eens een kiekje, leuk als je nieuwsgierig bent wat wij op een dag allemaal doen :-D


 
 
Op de kinderopvang hebben wij op de groep op een dienblad even gevoeld aan de sneeuw, buiten was het wat te koud voor ons. Brr, wel koud aan onze handjes hoor, maar toch te leuk om niet te ontdekken!

Ook is er gewerkt aan onze natuurspeelplaats, erg interessant om de mannen op de graafmachine aan het werk te zien, de kinderen staan al te popelen om er te gaan spelen. Nog even geduld jongens en meisjes! Hij is bijna zo goed als klaar!


 
Fijn weekend allemaal en tot volgende week!
 
Diny, Evie, Janine, Marith, Marouschka, Annemarie en Evelien

Gefeliciteerd

Van harte gefeliciteerd:


Vorige week waren deze kinderen jarig:
Nena, Tom en Tess
 
Hiep Hiep Hoera!
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumark@accrete.nl.
Kindcentrum De Ark Burgemeester Kuiperslaan 17 Oldemarkt, OV 8375 BJ Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum De Ark, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Ark · Burgemeester Kuiperslaan 17 · Oldemarkt, OV 8375 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp