Copy
Nieuwsbrief O21 | Onderwijs in de 21e eeuw | Juni
Bekijk deze e-mail in uw browser

21e eeuwse vaardigheden: informatievaardigheden

Informatievaardigheden in tijden van nepnieuws en filter bubbels.
 
O21 publiceert in haar nieuwsbrieven elke keer een artikel over één van de 21e eeuwse vaardigheden. Deze keer staan we uitvoerig stil bij de competentie informatievaardigheden.
Nu we in een tijd leven waarin het steeds moeilijker te onderscheiden valt of informatie al dan niet klopt en iedereen in zijn eigen, door complexe algoritmes samengestelde digitale werkelijkheid leeft, is deze vaardigheid belangrijker en actueler dan ooit.

Klik hier om het artikel te lezen
Tweet
Share
Forward
Share
+1
Hierbij presenteren wij u onze Onderwijs & ICT gids gericht op nascholing, professionalisering en advies voor het schooljaar 2017-2018.
In deze interactieve onderwijs & ict gids laten we u vrijblijvend kennismaken met zowel onze scholings- en opleidingstrajecten als met onze advies- en begeleidingsactiviteiten.
Download hier onze interactieve Onderwijs & ICT gids.
Verwerking leerlinggegevens vraagt om goede afspraken

Steeds meer gegevens over leerlingen en medewerkers worden (digitaal) verzameld. De vraag is dan ook hoe je als school veilig omgaat met deze persoonsgegevens. Naast afspraken met leveranciers (in zogenaamde bewerkersovereenkomsten) is het van belang om hierover afspraken te maken met onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel. Deze afspraken kun je grofweg indelen in de 3 onderdelen.

Klik hier om verder te lezen

Laat je opleiden tot 'Onderwijskundig ICT-er': in jouw regio!

De opleiding tot OICT-er werd tot op heden altijd ‘in company’ aangeboden.
We krijgen vaker de vraag of men ook aan kan sluiten bij een opleiding in de verschillende regio's. Dat kan! Vanaf volgend jaar kun je je aanmelden voor de opleiding tot OICT-er in de regio noord, midden of zuid. Hieronder vind je meer informatie over de inhoud van de opleiding en de verschillende data van de opleiding verdeeld over 4 dagen
Klik hier om verder te lezen
Adaptieve leermiddelen vergelijken? 
De nieuwe generatie digitale leermiddelen onderscheidt zich zowel door de wijze waarop ze leerkracht en leerling directe feedback geven als door hun adaptieve functionaliteit die het jaarklassensysteem overstijgt.
O21 wil als onafhankelijke partij basisscholen de kans geven zich te laten informeren over de mogelijkheden, beperkingen en verschillen tussen deze digitale adaptieve leermiddelen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze bijeenkomsten, schrijf je in!
Klik hier om verder te lezen

De lente is weer begonnen! Een prachtig thema om verschillende activiteiten in de klas met elkaar te verbinden.

O21 stimuleert scholen die met 21e eeuwse vaardigheden aan de slag gaan om zogenaamde plugged activiteiten te combineren met unplugged activiteiten. Ofwel, dat de school een combinatie inzet van onderwijsvoorzieningen mét en zonder stroom.
Want leren in de zon werkt extra fijn, toch?

Klik hier om verder te lezen
Copyright © 2017 O21 | Onderwijs in de 21e eeuw, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u iets aanpassen?
U kunt uw instellingen wijzigen of uzelf afmelden voor deze nieuwsbrief