Copy
Se video fra makroturen i dag. - Og husk, næste weekend kan du selv komme med på kursus. Stadig ledige pladser!
Læs mailen online

Nogle gange kan man være heldig!

I dag - den første dag i maj - skinnede solen her i Vestjylland. Sådan rigtigt! Hvor man mærker varmen mod sin hud og mod jorden, hvis man holder hånden helt ned til. Alle duftene træder frem. 
Det var præcis sådan en dag i dag, som man sad i vinters og længtes efter. Der måtte ske noget særligt!
Derfor satte vi os for at tage en tur på heden for at se, om vi kunne finde en af vores favoritter. Det er nemlig nu, mariehøneedderkoppen skal ud på sin farefulde vandring. Og det lykkedes sørme i dag. Det varme solskin havde lokket hannen frem, og vi fandt et eksemplar i fuldt firspring på vej gennem den visne lyng. 
Det er ikke svært at se, hvorfor man kalder den for mariehøneedderkop, men faktisk er det kun hannen, der kan prale af de flotte, stærke farver. Hunnen er helt sort og noget større. Hun bor hele sit liv i en hule i jorden. Indimellem sidder hun lige ved hulens indgang, parat til at hugge til, hvis en bille skulle formaste sig til at gå forbi og være så uheldig at træde i hunnens spind, hvorved hun kommer farende.
Edderkoppen er udstyret med nogle gevaldige gifttænder, der kan spidde selv meget tykke billeskjold. Faktisk siger man, at den kan bide "så blodet sprøjter" lyder beskrivelsen! Vi har heldigvis ikke selv gjort os den erfaring, men vi håndterer den med forsigtighed, for bide kan den!
Hannen, som kun ses i april og maj, er altså netop nu på jagt efter hunnens rede for at parre sig - dette foregår på "traditionel edderkoppevis", hvor det hele afsluttes med, at hunnen æder ham. 
Vi fandt altså denne han på sin formentlig eneste og sidste tur på den jyske hede. 
Edderkoppen er meget varmekrævende, og Danmark er det absolut nordligste punk, hvor den lever. Her findes den på sydvendte skråninger, typisk på hedearealer, og så vidt man ved kun i Jylland. 
Vi optog en vidoe fra makro-felten i dag. Du kan se den her:

En dag i makrofelten: Mariehøneedderkoppen.
I det hele taget havde vi en dejlig dag og så både citronsommerfugl og to store stålorme på vores vej. 

Nu er det jo ikke kun kryb....


Makro er en meget alsidig genrer og dækker groft sagt bare over, at man fotograferer små ting. Vi elsker kryb! Og planter. Måske du bedre kan lide at fotografere smykker? Eller flotte, mere abstrakte mønstre, som du spotter på blade, på bark i skovbunden? Eller noget helt, helt andet..
Har du lyst at stifte bekendtskab med makrofotografering? Få ny inspiration? Så har vi stadig et par ledige pladser på vores makrokurser både den 7. maj og den 22. maj. Du er velkommen uanset niveau. 

Vil du gerne se eksempler på makrofoto? - Så tjek dette indlæg på vores blog

Du kan også læse mere om udstyr og hvordan makrofotografering foregår, eller du kan læse mere om, hvilket makroobjektiv, du skal vælge. 

Læs mere om vores workshop lige her!
 

"Det var en spændende og lærerig dag. Jeg kom hjem med nogle super billeder, som jeg også har fået forstørret og hængt op på min væg. Jeg kom også hjem med lyst og tålmodighed til at arbejde videre med makrofotografering på egen hånd. Jeg kan varmt anbefale dette kursus."

Pernille Schmidt, Ringkøbing

Og husk...


For dig, der elsker landskaber, har vi to ledige pladser på vores solnedgangsworkhsop næste søndag, den 8. maj klokken 19.00.
(Alle pladser den 21. er taget.) 
Vejrudsigten ser lige nu lovende ud, og vi håber på en uforglemmelig aften i solnedgangens skær ved havet med nogle dejlige landskabsmotiver i det perfekte lys. 

Læs mere om solnedsgangsworkshoppen her! 

Glædelig 1. maj!


Måneden er startet perfekt for os med mariehøneedderkoppen. Vi ser frem til flere dejlige makro-oplevelser resten af måneden - og så selvfølgelig nogle skønne forårsaftener med lækkert lys over hav og hede her i det vestjyske.

- Månedens vinder hedder i øvrigt Jens Peter. Stort tillykke! Vinderen har fået direkte besked via mail. 

Med dette gode budskab vil vi også ønske dig en skøn maj måned.

De bedste hilsner

Naturfotograf Mikkel Jezequel og Kamilla Husted Bendtsen

 
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Share
Copyright © 2016 Alopex Media, All rights reserved.


Husk, du kan give os din nye mailadresse her. Eller du kan afmelde dig nyhedsbrevet.

Email Marketing Powered by MailChimp