Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in de browser
   Nieuwsbrief Juni 2022

Hallo <<First Name>>,

We proberen Henk Hebly uit Harderwijk een of twee keer per jaar vast te leggen voor een mountainbiketraining, Hij komt deze keer op woensdag 22 juni a.s.
 
We hadden vorig jaar alweer een zeer leerzame training van Henk Hebly op de Lemelerberg.
 
Wat hij ons gaat leren gaan we nog niet vertellen, maar we gaan hier zeker wat van opsteken.
 
Bij een grote deelname splitsen we in twee groepen op en dan krijgen we per groep 1 uur training van hem. Voor het andere uur hebben we ook een (techniek) training bedacht.

Wil je meedoen? Meldt dit dan even op de MTB trainingsapp
We fietsen exact om 19.00 uur weg van het kroonplein, dus kom op tijd.
 
Wij verheugen ons erop, de MTB-commissie

Terrassentocht 2022

Na het succes van 2021 is het zaterdag 2 juli weer zo ver, de tweede terrassentocht van Cycling Lemelerveld gaat plaatsvinden.

Er zijn weer mooie routes gepland voor de wielrenners en de mountainbikers en verder kunnen we niets anders doen dan hopen op stralend weer. De versnaperingen bij de tussenstops worden verzorgd door de club en ook het eerste rondje bij onze eindstop, café Reimink.

Elk niveau kan mee, gezelligheid staat voorop, dus zorg dat je erbij bent!

Je kunt je aanmelden via de Cyql app, de diverse app groepen of via de mail (activiteiten@cyclinglemelerveld.nl) uiterlijk voor 25 juni. 

Op 2 juli 13:00 uur verzamelen we op het Kroonplein om rond 17:00 uur te eindigen bij café Reimink te Lemelerveld. Graag zien we je dan!
Aanmelden

MTB Route Holten

Het zal jullie niet zijn ontgaan in de nieuwsberichten van afgelopen weken dat er het één en ander te doen is om gedeeltelijk routepaden op de Holterberg af te sluiten gedurende zomermaanden. Dit vanwege beschermde diersoorten (zandhagedissen en hazelwormen), welke actief zijn gedurende lente- en zomermaanden. Om misverstanden te voorkomen en jullie op de hoogte te brengen van wat er precies wel en niet mogelijk is sturen wij deze nieuwsbrief. Wij willen benadrukken dat het enkel om de blauwe route (Holten) gaat en niet aan de orde is op de paarse route (Hellendoorn) en ook niet op onze eigen route.  

Wat zijn de consequenties op de blauwe route Holterberg
De Provincie heeft Routenetwerken Twente (eigenaar mountainbikeroutes waaronder Holten) verzocht tot sluiting blauwe route. Het gaat om de singletracks, de smalle paden waar fietsers achter elkaar moeten rijden. De singletracks worden afgesloten en waar nodig zorgt Routenetwerken Twente voor de omleidingen. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Na 1 oktober mag de MTB-route weer open. Het verzoek is om dit jaarlijks te gaan doorvoeren tussen 1 april en 30 september.

Belangrijk te weten is dat dit het verzoek is vanuit de Provincie. 
De rechtsgang is nog gaande waarvan twee gerechtelijke procedures inzake Natuuralert en die van Routenetwerken Twente tegen de Provincie. 
Vooralsnog worden er géén extra afsluitingen doorgevoerd tot 27 juni aanstaande, dit in afwachting van de uitspraak die opgeschort is. 

Speelt er wat op onze eigen route, Lemelerberg?
Routenetwerken Twente die penvoerder/eigenaar is van de blauwe route op Holten is dat ook bij onze eigen route zoals jullie wellicht weten. Zij trekken samen op met Landschap Overijssel (Hans Dijkstra) en onze onderhoudscommissie waarvan Sander Hulsman contactpersoon is. 

Uiteraard heeft Sander veelvuldig contact met zowel Routenetwerken Twente als ook Landschap Overijssel. Op dit moment is er géén reden/aanleiding om op de Lemelerberg ook tot maatregelen als afsluiten van singletracks over te gaan. Hier kunnen we dan ook gewoon blijven genieten van de mooie route die er ligt, het zelfde is overigens ook het geval op de paarse route Hellendoorn.  

Om onnodige onrust te voorkomen in de media / wandelgangen hopen wij dat bovenstaande jullie wat meer duidelijkheid heeft gegeven. De kwestie speelt enkel op de Holterberg, ten zuiden van de N35. Houd je daar aan de gestelde omleidingen en geniet van de andere routes die wel gewoon open zijn! Wildfietsen kan leiden tot boetes en vinden wij als club ook zeker niet gewenst, hoe vervelend het ook is dat er stukken worden afgesloten op de Holterberg.

Mochten er nog vragen/twijfels zijn of iemand vanuit de media benaderd jou, dan het verzoek hiermee naar Sander Hulsman te gaan of het bestuur. 
 

Activiteiten Agenda

dinsdag 21 juni
Onderhoud MTB Route
woensdag 22 juni
MTB Training Henk Hebly
zaterdag 2 juli
Terrassentocht
dinsdag 12 juli
Onderhoud MTB Route
zondag 28 augustus
BBQ Tocht
zondag 25 september
Sluitingstocht
www.cyclinglemelerveld.nl www.cyclinglemelerveld.nl
email email
Facebook Facebook
Twitter Twitter