Copy
Next generation consultancy
Ser denne mail mærkelig ud?
Se online-version her

Tema: Miljø og forsyning i udvikling

En ny teknologi finder forurening i jord med optisk lys. Metoden er anvendt med succes i Kungsbacka i Sverige, og den sparer på omkostninger til utallige og dyre jordprøveanalyser. I Malaysia skal et nyt partnerskab med danske vandspecialister hjælpe med at øge forsyningssikkerheden og nedbringe et højt vandtab. Læs disse og andre historier her i NIRAS’ nyhedsbrev, juli 2019, hvor vi har fokus på miljø og forsyning.

Vandsamarbejde mellem Danmark og Malaysia nedbringer vandtab

I Malaysia går i gennemsnit 35 pct. af drikkevandet tabt, inden det når ud til forbrugerne. I partnerskab med danske vandspecialister vil Malaysia nu øge forsyningssikkerheden og nedbringe det høje vandtab.

Overskudsjord får bæredygtige funktioner

41 mio. kubikmeter. Så meget jord forventer NIRAS i overskud fra byggepladser bare i Region Midtjylland over de næste 12 år. Overskudsjord belaster både klima og budgetter ved CO2-udledende og dyr transport. Det vil et nyt strategisk værktøj lave om på.

Sluseanlæg på Aarhus Havn sikrer midtbyen mod oversvømmelser

Som et værn mod oversvømmelser i Aarhus midtby har byens forsyningsselskab og kommune etableret et sluseanlæg på havnen. Den første styrkeprøve for sluseanlægget var under orkanen Ingolf.

Udbygning af motorvej: Danmarks første digitale VVM er udført

Fremtidens miljøvurderinger er digitale, og NIRAS har udarbejdet Danmarks første digitale VVM for Vejdirektoratet i forbindelse med Hillerødmotorvejens forlængelse.

Freja beskytter dansk og svensk grundvand mod forurening

MØD EN MEDARBEJDER: Mere end 15.000 grunde i Danmark er forurenede af affald, industri og tankanlæg. Miljøingeniør Freja Johansen arbejder for at lokalisere, undersøge og rense de forurenede grunde.

Roskilde Festival Mudderkortet 2019  

DMI varsler almindeligt, dansk sommervejr i festivalugen. Tag et kig på mudderkortet og se, hvor på campingområdet der bliver tørt, og hvor der bliver tarveligt, hvis himlen åbner sig.
Copyright © 2019 Niras, All rights reserved.