Copy
Next generation consultancy
Ser denne mail mærkelig ud?
Se online-version her

Byrum bliver bæredygtige

Den nye parkeringsplads på Horsedammen i Brøndby er helt sin egen. Belagt med asfalt, som regnvand kan trænge igennem, opsuger hver eneste kvadratmeter op til ti liter vand pr. sekund under ekstremregn. Og i København har klimatilpasningen af Skt. Kjelds Plads og Bryggervangen netop vundet Arkitektforeningens prestigefulde pris – 'Årets Arne'. Læs disse og andre historier i NIRAS’ nyhedsbrev, februar 2020.

Skt. Kjelds Plads vinder Arkitektforeningens pris

Skybrudsprojekt på Østerbro vinder Arkitektforeningens årlige pris – ’Årets Arne'. Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads er et kombineret skybruds- og byrumsprojekt med fokus på at bringe mere natur ind i byen. 9.000 kvm asfalt er blandt andet omdannet til en grøn oase.

AARHUS VAND får bæredygtigt domicil

Aarhus Vand har købt en 37.000 kvm stor grund ved Viby i Aarhus, hvor selskabet vil samle sine lokationer i et nyt og moderne domicil på 10.000 kvadratmeter. NIRAS er en del af entrepriseteamet, der skal opføre domicilet med bæredygtighedsmål ved hjælp af IT-værktøjet SDG Measure.

Atombunker bliver hjertet i nyt koldkrigsmuseum  

Et underjordisk bunkeranlæg, som ligger midt i Rold Skov, var regeringens og kongehusets tilflugtssted i 1960’erne, hvor dommedags-uret stod på få minutter i midnat. Nu skal bunkeren omdannes til hele Danmarks Koldkrigsmuseum.

Kommunerne kan få bugt med rotterne

INDSIGT: Dygtige rottefængere skal løse de mange udfordringer med rotter. Opgaven skal ikke løses af en privat virksomhed, hvor bundlinjen styrer forretningen.

Rasmus puster nyt liv i gamle byggematerialer

MØD EN MEDARBEJDER: Flere ældre bygninger ved Rigshospitalet skal rives ned for at give plads til et nyt børnehospital. Miljøplanlægger Rasmus Gade Midtiby arbejder for, at det meste kan genbruges og genanvendes uden at miste værdi.

Lyt dig til bedre byggeprojekter

SE VIDEO: Et forskningsprojekt mellem Københavns Lufthavn, Rytmisk Musikkonservatorium og NIRAS lærer byggebranchen, hvordan man får bedre byggerier via jam-teori. Du skal være dygtig til dit eget instrument, til at lytte og til at spille sammen med andre.
LinkedIn
Facebook
Website
Copyright © 2020 Niras, All rights reserved.