Copy
View this email in your browser
Beste Eerselse vrijwilligers en organisaties

Met de kerstvakantie voor de boeg en het einde van het jaar in zicht, informeren we je graag over verschillende activiteiten die we in het nieuwe jaar voor jullie organiseren. Daarnaast hebben we leuk en handig nieuws over Eerselvoorelkaar en de waardering van onze mantelzorgers in de gemeente. Ook vind je in de nieuwsbrief enkele praktische tips en nieuwtjes die we graag met je delen. 
En natuurlijk wensen wij, de medewerkers van Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel en Eerselvoorelkaar jullie een voorspoedig en gezond 2017. 
We hopen jullie in het nieuwe jaar bij onze activiteiten tegen te komen.

Vrijwilligersmarkt vrijdag 31 maart 2017

Op vrijdag 31 maart organiseren we, samen met verschillende organisaties, dé vrijwilligersmarkt. 
Dé kans om je organisatie, stichting of vereniging te presenteren én nieuwe vrijwilligers te werven. Het doel van de Vrijwilligersmarkt is om, op een sfeervolle en gezellige manier, organisaties, verenigingen en clubs een extra steuntje in de rug te bieden.
En ben je als bewoner op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij je past, dan is dit de uitgelezen kans om kennis te maken met diverse organisaties waar je vrijwilligerswerk kan doen.

Het gemeentehuis in Eersel wordt voor één middag omgetoverd tot een leuke ontmoetingsplaats. Op dit moment gaan we ervan uit dat de markt geopend is tussen 17 uur en 19 uur, maar die tijd is nog niet definitief. We houden jullie op de hoogte van alle details. Maar één ding weten we zeker: je gaat er als bezoeker beslist met nieuwe inspiratie naar huis of misschien zelfs met een leuke vrijwilligersklus. En als organisatie heb jij die middag je netwerk vergroot, heb je bewoners kunnen informeren over je activiteiten en ben je misschien wel één of meer vrijwilligers rijker.  De markt is natuurlijk gratis te bezoeken.
 
Weet jij al dat jouw organisatie zich wil presenteren op de Vrijwilligersmarkt? Of heb je vragen of handige tips? Mail ons dan: info@eerselvoorelkaar.nl of steunpuntvrijwilligerswerk@eersel.nl .
In januari of februari sturen we alle organisaties nogmaals informatie over de mogelijkheden om deel te nemen. Onze tip....ben er bij!

Vrijwilligersavond 19 mei.  Een gave Pub Quiz met mooie prijzen!

Wegens overweldigend succes in 2015 organiseert Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel wederom de tweejaarlijkse Vrijwilligersavond in de vorm van een Pub Quiz. De Pub Quiz vindt dit jaar plaats in MFA De Leenhoef in Knegsel, Steenselseweg 8 A, 5511 AG Knegsel. 
Voor het geval je niet weet wat een Pub Quiz is, leggen we het graag nog even uit.  Je schrijft je als team in, en met dat team speel je een aantal vragenrondes over allerlei onderwerpen. Van algemene kennis tot sport, muziek en televisie, maar ook je lokale kennis wordt op de proef gesteld. De quiz is zo samengesteld dat deze geschikt is voor iedereen. Plezier, gezelligheid en hilariteit zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze avond. Het team dat na het einde van alle rondes de meeste punten heeft, is de winnaar. De Pub Quiz kampioenen gaan naar huis met een mooie prijs voor hun organisatie en natuurlijk met eeuwige roem.
Wij zorgen voor een hapje en een drankje. Na afloop is er natuurlijk nog gelegenheid even na te borrelen en te netwerken.
We hopen jullie daar te zien.  Er volgt nog een officiële uitnodiging, maar zet 19 mei alvast in je agenda. En heb je een team samengesteld (van 4 of 5 personen), dan mag je je al aanmelden! Tip: een originele naam voor je team wordt beslist gewaardeerd!

Attentie voor mantelzorgers. Heb jij hem al ontvangen?
Mantelzorgers zijn onmisbaar en gemeente Eersel waardeert hun inzet dan ook zeer. Daarom is er in de week voor kerst aan alle mantelzorgers die bij de gemeente Eersel bekend zijn via de post een bedankkaart met een kleine attentie toegestuurd.
Voor het versturen van de kaarten is gebruik gemaakt van het adressenbestand van het Steunpunt Mantelzorg van het GOW Welzijnswerk.  Mocht je deze week geen kaart ontvangen en toch als inwoner van de gemeente Eersel mantelzorger zijn, dan kun je dit aan het Steunpunt Mantelzorg kenbaar maken door te bellen naar 0497-514746 of via het e-mailadres: info@gowwelzijnswerk.nl.
In de week tussen Kerst en Nieuwjaar is het Steunpunt elke ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar. Dan zorgt het GOW ervoor dat je de kaart en attentie alsnog ontvangt.

De website www.eerselvoorelkaar.nl is vernieuwd

En hoe! Een nieuw logo, een nieuwe homepagina en een frissere uitstraling, dat is het eerste dat opvalt, als je de website opent. Maar er is meer! De website is nu nog gemakkelijker in gebruik en zo vind je nog sneller de hulp die je nodig hebt, of het vrijwilligerswerk dat bij jou past! En we hebben nu ook een praktische gratis (web)app, zodat de site nog prettiger kan worden gebruikt op je mobieltje of laptop. Meer informatie over de app vind je hier: http://www.eerselvoorelkaar.nl/nieuws 

Eerselvoorelkaar, altijd iets wat bij je past!

Wist je dat we op dit moment meer dan 200 vragen op de website www.eerselvoorelkaar.nl hebben staan? Van verenigingen, stichtingen en allerhande organisaties, maar ook van bewoners die wat hulp kunnen gebruiken. Eenmalig, soms of regelmatig.
Er staan niet alleen vragen op, maar ook aanbod. Bewoners die hun hulp aanbieden, omdat ze gewoon leuk of zinvol bezig willen zijn, stage willen lopen, sociale contacten willen opdoen of via vrijwilligerswerk werkervaring willen opdoen. Maar ook aanbod van verschillende organisaties staat op de website. Kortom, vraag en aanbod in uiteenlopende categorieën, voor jong en (wat) ouder, in alle dorpen van gemeente Eersel, maar ook daarbuiten.
Wie weet zit er ook iets bij dat bij jou past, en anders plaats je je eigen vraag of aanbod toch gewoon zelf! Zo gepiept. Eenvoudig en veilig! En kom je er niet uit?
We helpen je graag. Ook als je persoonlijk advies wil voor jouw situatie of organisatie. Neem dus gerust contact op. Je vindt onze contactgegevens onder andere op de website: http://www.eerselvoorelkaar.nl/contact.
Wist je dit al?
Eerselvoorelkaar is een initiatief van gemeente Eersel in samenwerking met Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel en GOW Welzijnswerk. Wij, de medewerkers van het Steunpunt vormen het hart van team Eerselvoorelkaar. Je kunt bij ons terecht voor ondersteuning voor Eerselvoorelkaar én voor activiteiten als de vrijwilligersverzekering, Beursvloer, Maatschappelijke Stages, de Vrijwilligersavond en Vrijwilligersmarkten. Kortom....als het over vrijwilligerswerk gaat, ben je bij ons op het goede adres! Vanaf 9 januari staat het team weer voor je klaar!
Fijne feestdagen en een mooi en gezond 2017!
Copyright © 2016 Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel / Team Eerselvoorelkaar, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp