Copy
Eerselvoorelkaar, Nieuwsbrief 1, maart 2015. Een initiatief van gemeente Eersel, in samenwerking met GOW Welzijnswerk en Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel

In deze nieuwsbrief
 

  • Lancering website Eerselvoorelkaar.nl op 17 maart
  • Introductie Team Eerselvoorelkaar
  • Sociale kaart Eersel
  • Nieuwsbrief Eerselvoorelkaar vervangt nieuwsbrief Steunpunt Vrijwilligerswerk
  • Workshop Eerselvoorelkaar
  • Vrijwilligers gezocht!
  • Contactgegevens Eerselvoorelkaar
Lancering website Eerselvoorelkaar.nl

Op 17 maart is Eerselvoorelkaar.nl gelanceerd. Dit vond plaats tijdens de inspirerende bijeenkomst “Eersel draait door” in de Muzenval.
Op Eerselvoorelkaar.nl kun je veilig, snel en overzichtelijk als bewoner, vrijwilligersorganisatie, professionele (zorg)organisatie of ZZP-er je hulpaanbod en hulpvragen aanbieden. Een soort marktplaats dus, maar dan voor hulp, klusjes en zorg.


Eerselvoorelkaar.nl geeft mensen de mogelijkheid zelf de regie te voeren, ook als er extra ondersteuning nodig is vanuit het eigen netwerk, de buurt, vrijwilligers, zorg- of welzijnsorganisaties.
Iedereen in Eersel kan vanaf nu zelf gemakkelijk een vrijwilliger om hulp of ondersteuning vragen. Hulpvragen lopen uiteen van hulp bij vervoer, samen een kopje koffie drinken, begeleiding van een kind met een beperking, tot helpen bij een sportvereniging.


Ook vrijwilligers kunnen zich heel eenvoudig aanmelden en aangeven op welk gebied zij willen helpen.  De website biedt ook de mogelijkheid om een ZZP-er te vinden, bijvoorbeeld voor thuiszorg.
Daarnaast kunnen vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties hun cursusaanbod kwijt op de website, en kun je daar als belangstellende rechtstreeks op reageren. Ook hebben organisaties de mogelijkheid om bijeenkomsten, open dagen et cetera aan te kondigen op het digitale prikbord.

En natuurlijk vind je er alle informatie over vrijwilligerswerk, maatschappelijke stages, en de laatste nieuwtjes op het gebied van zorg, welzijn en leefbaarheid.

Eerselvoorelkaar is een zusje van de landelijke website Zorgvoorelkaar.com. Er zijn ondertussen meer dan 30 gemeenten waar Zorgvoorelkaar actief is, of een daaraan gekoppelde broertje of zusje van de site. Zorgvoorelkaar verzorgt ook de technische helpdesk voor Eerselvoorelkaar.

 
Introductie Team Eerselvoorelkaar
Enkele leden van het team van Eerselvoorelkaar; Loes Baak, Madeleine Velthuizen, Minie Loohuis en Wil van Herk.
Op de foto van links naar rechts, Loes Baak, Madeleine Velthuizen, Minie Loohuis en Wil van Herk

Eerselvoorelkaar.nl is een initiatief van gemeente Eersel in samenwerking met medewerkers van GOW Welzijnswerk en het Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel.
Graag laten we jullie kennismaken met het team dat achter de website zit.
Dat zijn Mariëlle Voermans (gemeente),  Madeleine Velthuizen (GOW Welzijnswerk) en Minie Loohuis, Hans Laurense, Loes Baak, Wil van Herk, Ad Wouters en Claartje van Hoof van Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel. Samen vormen zij het team van Eerselvoorelkaar.
De enthousiaste medewerkers van het Steunpunt Vrijwilligers zijn het eerste aanspreekpunt, en de backoffice voor het vacaturedeel van de website. Contactinformatie vind je onderaan deze nieuwsbrief en op de website. http://www.eerselvoorelkaar.nl/contact
Eerselvoorelkaar is er ook voor sportverenigingen!
Workshop Eerselvoorelkaar
Haal het beste uit de website! Workshop Eerselvoorelkaar voor vrijwilligersorganisaties, verenigingen en professionele organisaties.
Meer info: http://eerselvoorelkaar.nl/nieuws
Aanmelden: info@eerselvoorelkaar.nl

Datum: 21 april 2015
Tijd: 15.30 - 17.30 uur
Locatie: Gemeentehuis Eersel, Dijk 15 in Eersel.

Sociale kaart Eersel
In de gemeente Eersel zijn veel vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties actief. De gemeente kent een rijk verenigingsleven en veel bewoners zijn bereid elkaar te helpen.

Om een goed overzicht te krijgen over alle organisaties die in ieder dorp aan de slag zijn, heeft het GOW Welzijnswerk een nieuwe website gelanceerd, www.socialekaarteersel.nl.
Op deze website vind je eenvoudig welke vrijwilligersorganisaties en professionele organisaties in ieder dorp van de gemeente Eersel actief zijn. Naast contactgegevens staan ook de belangrijkste activiteiten op een rij, en wordt vermeld of er kosten zijn voor deelname aan de activiteiten.
 
Voor de lancering van de website is een filmpje gemaakt dat een mooi beeld schetst van het vrijwilligerswerk en verenigingsleven in de gemeente Eersel. Kijk daarvoor op: http://www.eerselvoorelkaar.nl/sociale-kaart-eersel
Contactgegevens Eerselvoorelkaar.nl: info@eerselvoorelkaar.nl, tel. 0497-531304
Eerselvoorelkaar is ook bereikbaar via het Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel. Info@eerselvoorelkaar.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Nieuwsbrief Eerselvoorelkaar
Vanaf nu verschijnt minimaal 4 keer per jaar de nieuwsbrief van Eerselvoorelkaar. Deze vervangt de nieuwsbrief die het Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel maakte.
In maart verscheen de laatste nieuwsbrief van het Steunpunt. Klik op http://www.eersel.nl/vrijwilligerswerkeersel/nieuwsbrieven-steunpunt-vrijwilligerswerk-pdf_42965/ om deze en eerder verschenen nieuwsbrieven na te lezen.

Wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Dat doe je eenvoudig door je aan te melden via het daarvoor bestemde invulscherm op de homepagina van http://eerselvoorelkaar.nl (onderaan de pagina) of door ons een mail te sturen.
Wil je de nieuwsbrief op een gegeven moment niet meer ontvangen, dan kun je je eenvoudig uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief, of een mailtje sturen naar info@eerselvoorelkaar.nl.

Heb je vragen over je registratie, de nieuwsbrief of heb je leuke tips voor de nieuwsbrief? We horen graag van je!
 
Foto: helpen met boodschappen doen, kleine moeite, groot plezier
Vrijwilligers gezocht!

Wist je dat er al bijna 200 vacatures op Eerselvoorelkaar.nl staan? Kijk maar eens op http://www.eerselvoorelkaar.nl/hulpvragen. Daar staat vast iets leuks bij voor jou!
Wil je wel vrijwilligerswerk doen, maar zie je toch niets dat je aanspreekt, of zoek je iemand die jou kan helpen? Plaats dan zelf je aanbod of hulpvraag. Dat kan alleen als je je hebt geregistreerd op de website (http://www.eerselvoorelkaar.nl/inloggen. Dat gaat eenvoudig en snel. In een paar minuten kun je aan de slag. Succes!
Vragen? Neem gerust contact op met het team van Eerselvoorelkaar. We helpen je graag verder!
Copyright © 2015 Eerselvoorelkaar, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp