Copy

Eerselvoorelkaar #doetjegoed!

Nieuwsbrief 3, maart 2015

Iets goeds doen doet je goed!
Het aantal hulpvragen van inwoners en organisaties uit gemeente Eersel groeit sterk sinds de lancering van de website in maart 2015. Er staan op dit moment ruim 70 hulpvragen van individuele inwoners op de website. Die zijn door henzelf geplaatst, door een familielid of door een begeleidende (zorg)organisatie. Daarnaast staan er ruim 130 vragen open van organisaties. Uit de landelijke ervaring van grote zus NLvoorelkaar blijkt dat gemiddeld voor iedere hulpvrager minimaal vier hulpaanbieders nodig zijn, om tot een goede match te komen. Op dit moment zijn er circa 70 hulpaanbieders met hun aanbod zichtbaar op de website. Dat zijn er dus niet genoeg om de hulpvragen te kunnen invullen.

 

 Top drie gevraagde hulp

 In gemeente Eersel is er nu veel behoefte aan:

 1.Activiteitenbegeleiding;

2.Gezelschap;

3.Erop uit.
 

Maar ook in vele andere categorieën worden vrijwilligers gezocht. Voor eenmalige, kortdurende klussen en voor meer regelmatige of structurele activiteiten. Meer informatie? Mail naar info@eerselvoorelkaar.nl, neem contact op met Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel of kijk op de website www.eerselvoorelkaar.nl.

#doetjegoed!

Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een printer tot het halen van boodschappen voor de zieke buurvrouw. Dat geeft een win-win, want iets goeds doen doet je goed!

Op Eerselvoorelkaar kies je zelf wat bij je past. Eenmalig iets voor iemand doen of toch iets vaker. Een uurtje of toch iets langer. Samen of zelf. 

Wil je ook dat goede gevoel ervaren? Klik dan op de groene balk hieronder.
Bekijk de actuele vragen en reageer!
Wil je het enthousiaste verhaal van Irma helemaal lezen? Klik dan hier.

Wist je dat? Onderzoekers hebben aangetoond dat een ander helpen je gezonder, zelfverzekerder, vrolijker en relaxter maakt. Ook Irma ontdekte dit. "Iets voor elkaar doen levert je zoveel op. Je hoeft niet altijd betaald te worden om ergens iets aan over te houden. De dankbaarheid is vaak enorm en zo mooi! En natuurlijk het plezier wat je er met z'n allen aan beleeft. Ik vind dus dat iedereen dat gewoon zou moeten doen. Eerselvoorelkaar is de perfecte plek om je aanbod kenbaar te maken. Ik kreeg veel reacties en kon zo kiezen wat er echt bij mij past. Ik ben dus helemaal blij!"

Wil je het enthousiaste verhaal van Irma helemaal lezen? Klik dan hier.

Heb jij iets goeds gedaan of wil je iemand in het zonnetje zetten omdat hij of zij jou of iemand anders op een fijne manier helpt?
We vinden het leuk als je dat met ons deelt op social media met #doetjegoed.


Team Eerselvoorelkaar

11 en 12 maart NLDoet!
Help je een dagje of dagdeel mee? Volgend weekend is het ‪#Nldoet‬.De grootste vrijwilligersactie van Nederland! En ook in onze gemeente wordt geklust! Er zijn 8 klussen en activiteiten aangemeld in ‪#Duizel‬, ‪#Eersel‬ en ‪#Wintelre‬, maar voor de uitvoering zijn nog vrijwilligers nodig. Help je de organisaties uit de brand? Kijk op http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus_zoeken voor een klus in jouw buurt! 
En past dit niet bij jou maar je wil wel wat doen voor iemand anders?
Kijk dan op www.eerselvoorelkaar.nl ! ‪#doetjegoed‬!

19 Maart landelijke opschoondag! Win jij de barbecue? Doe mee!

Op zaterdag 19 maart aanstaande doet gemeente Eersel weer mee weer mee met de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Een dag waarop (buurt)verenigingen, scholen, winkeliers, bedrijven en gemeenten in heel Nederland samen hun buurt schoonmaken.
Dit jaar staat de Landelijke Opschoondag in onze gemeente in het teken van de Afvalbingo! Iedereen wint een schone buurt, maar één vereniging wint daar bovenop ook nog eens een mooie barbecue met een maximale waarde van € 500,-. Dat is dubbel prijs! Doe dus ook mee!
Alle info tref je op de website van gemeente Eersel:
http://bit.ly/1T41ExQ
Aanmelden kan tot 7 maart aanstaande!

Meer weten?
Heb je geen internet of wil je liever persoonlijk contact? Eerselvoorelkaar is ook bereikbaar via het Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel.
Iedere maandag, dinsdag en woensdag is het Steunpunt Vrijwilligerswerk geopend van 9.30 uur tot 12.00 uur (behalve tijdens schoolvakanties). En wil je langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Het Steunpunt is gevestigd in het gemeentehuis, Dijk 15 in Eersel.
Copyright © 2016 Eerselvoorelkaar, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je jezelf hebt ingeschreven voor deze nieuwsbrief (op de website of via ons emailadres info@eerselvoorelkaar.nl), of omdat je bij het aanmaken van een profiel op de website toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van post van Eerselvoorelkaar.

Our mailing address is:
Eerselvoorelkaar
Dijk 15
Eersel, 5521 AN
Netherlands

Add us to your address book