Copy
L(in)k | december 2019
nieuwsbrief van Ieder(in) 
ACTUEEL

Laatste nieuws debat VN-verdrag Handicap

De voortgang van de uitvoering van het VN-verdrag is donderdag 19 december uitgebreid besproken in een Kamerdebat. Daarin kwam de schaduwrapportage van de Alliantie VN-verdrag steeds weer ter sprake. Minister de Jonge werd door diverse Kamerleden kritisch bevraagd over de positie van mensen met een beperking en wat zij in hun dagelijks leven merken van het VN-verdrag.

Lees meer

De schaduwrapportage VN-Verdrag Handicap kunt u vinden in de bibliotheek op onze website, als pdf of wordbestand, en als eenvoudige versie in pdf of word 

 
MEER NIEUWS
Verbod discriminatie handicap mogelijk in Grondwet 

Op 5 december sprak de Kamer over het voorstel van enkele Kamerleden om in de Grondwet op te nemen dat discriminatie vanwege handicap of seksuele geaardheid verboden is. Ieder(in) heeft de Tweede Kamer laten weten dit voorstel van harte te steunen. 

Lees meer
 

Oog voor mensen met beperking bij wachttijden CBR

De wachttijden bij het CBR voor het verlengen of aanvragen van een rijbewijs lopen op. Ieder(in) roept de Tweede Kamer op om bij de aanpak van dit probleem ook oog te hebben voor mensen met een chronische ziekte of beperking. 

Lees meer
BIJEENKOMSTEN
twee leerlingen samen aan het werk
Conferentie Naar inclusief onderwijs  

Het Landelijk platform inclusief onderwijs organiseert op 12 februari de startconferentie ‘Naar inclusiever onderwijs’. Ieder(in) verzorgt een van de workshops. 

Meer informatie en aanmelden op website Naar inclusiever onderwijs
 

Jongerendebat over onderwijs, stage en werk

Op 6 februari is het Denk Anders Debat voor jongeren. Het debat gaat over onderwijs, stage en het vinden van werk of vrijwilligerswerk. We bespreken goede voorbeelden, knelpunten en gaan op zoek naar oplossingen.

Kom je ook? Aanmelden kan hier

Iedereen kan een bijdrage leveren aan het Denk Anders Debat, zowel vanuit de zaal als op het podium. Wil je jouw verhaal op het podium vertellen? Neem contact op met Gepke Boezaard via g.boezaard@iederin.nl

Lees meer

Praat mee over passend onderwijs  

Korte tekst (1 zin)

Lees meer 
VOORLICHTING
Tips voor overstap zorgverzekeraar 

De Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) heeft op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Bekijk de tips!’

Verder wijzen we u ook op het overzicht dat Patiëntenfederatie Nederland heeft gemaakt van zorgverzekeraars die het lidmaatschap van een patiëntenvereniging vergoeden (pdf)
 

Wat valt wel en niet onder het Wmo-abonnementstarief? 

In 2020 verandert de Wmo. Het van ministerie van VWS legt uit waarom bepaalde hulp en ondersteuning wél en andere hulp en ondersteuning niét onder het Wmo-abonnementstarief vallen.  

Lees meer
VACATURES

Ieder(in) zoekt twee nieuwe collega's 

Voor het programmateam Wonen en leven zoekt Ieder(in) per direct een beleidsmedewerker onderwijs voor 24 uur per week. En ter versterking van het communicatieteam zoeken we per direct een ervaren communicatieadviseur
 
LOKAAL
vuurwerk
Gemeente, onderteken ook het vuurwerkmanifest


Voor veel mensen is de jaarwisseling een fijn feest, maar niet voor iedereen. Voor mensen die blind zijn, autisme hebben of kampen met een stresssyndroom kan elke vuurwerk-knal extra hard en beangstigend zijn. En zoals alle andere honden vinden ook hulphonden vuurwerk maar niets. Daarom ondertekent Ieder(in) het vuurwerkmanifest.

Vuurwerkbeleid is in handen van gemeenten. Ieder(in) roept lokale belangenbehartigers dan ook op om hun gemeente aan te spreken en aan te laten sluiten bij het vuurwerkmanifest! 

Naar het vuurwerkmanifest Oud & Nieuw is leuk! Maar niet voor iedereen
TOT SLOT
Het bestuur en de medewerkers
van Ieder(in) wensen u prettige feestdagen en
een goed begin van het nieuwe jaar 

Kerstversiering
Lid worden?
Belangenorganisaties en patiëntenverenigingen kunnen lid worden van Ieder(in). 
Meer over het lidmaatschap leest u op onze website. 
Waarom lid worden van Ieder(in)?

Meedoen op Klink?
Sluit aan bij ons grotere netwerk Klink. Klink is een community voor iedereen
die opkomt voor de belangen van mensen met een beperking.
Nieuwsgierig? Neem een kijkje op Klink
 
Vragen over deze L(in)k?
Stuur een bericht naar post@iederin.nl
U ontvangt deze e-mail omdat u geabonneerd bent op de L(in)k Ieder(in)

Gegevens updaten | Uitschrijven van L(in)k Ieder(in) | Bekijk deze e-mail in uw browser