Copy
Nieuwsbrief - februari 2021
Bekijk deze e-mail in je browser

Online schoolbezoek 15 februari
Kindcentrum Kwintijn deelt haar ervaringen 


Wil je graag informatie over Jeelo krijgen en het ervaringsverhaal rechtstreeks van de schooldirecteur, leerkrachten en leerlingen horen? Schrijf je dan hier in voor een schoolbezoek online op maandag 15 februari, van 15.00 tot 16.30 uur op Kindcentrum Kwintijn te Raalte.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
    •    Waarom Jeelo?
    •    Ervaringsverhalen
    •    Vragen stellen
    •    Wijze van invoering

Heb je voorkeur voor een ander moment? Vraag dan een online schoolbezoek aan via info@jeelo.nl.

Op De Kwintijn runden de leerlingen afgelopen najaar een pepernoten-webshop 😊.

Wereldoriëntatie en theater van Xapp
Samen met maatschappelijke organisaties bereiken we meer

Theater in het basisonderwijs blijft vaak beperkt tot een eenmalig bezoek van de leerlingen aan de plaatselijke schouwburg.  Xapp Podium & Beeldproducties en Jeelo-school Het Avontuur uit Dalfsen willen daar verandering in brengen. Ze willen theater in de breedste zin van het woord (acteren, zang, dans, maar ook regisseren, produceren, camerawerk, decor bouwen, enzovoort) in de 12 projecten integreren, waarbij leerlingen met verschillende facetten van theater aan de slag gaan. Xapp en Jeelo bekijken samen hoe alle Jeelo-scholen daarvan gebruik kunnen gaan maken.

Lees meer in het Jeelo-magazine over samenwerkingen tussen Jeelo, Jeelo-scholen en maatschappelijke organisaties.

Permanente ontwikkeling
Het portfolio in Mijn Jeelo is vernieuwd


Het portfolio in Mijn Jeelo heeft een nieuwe vormgeving gekregen en het onderdeel 'Trots op' is geïntegreerd. In 'Trots op' kunnen leerlingen eenvoudig hun projectresultaten delen vanuit school of vanuit thuis.

Leerkrachten, leerlingen en hun ouders kunnen overal en altijd in één oogopslag de projectresultaten van de leerling met de scores bekijken. Ook kunnen zij precies volgen hoe de leerling zich op de doorlopende kennis-, competentie-, taal- en rekenlijnen van groep 1 t/m 8 ontwikkelt.

Lezen in Jeelo
De 9 factoren die bijdragen aan leesbegrip

In 2019 is het rapport ‘De vele kanten van leesbegrip’ verschenen.* In het rapport worden 9 factoren beschreven die bijdragen aan leesbegrip. Deze 9 factoren sluiten naadloos aan bij het projectmatige onderwijs van Jeelo. De projecten bieden volop mogelijkheden voor het discussiëren over teksten en boeken, voor creatief schrijven over wat je hebt gelezen en voor de opbouw van kennis en woordenschat binnen een zinvolle context. Daarnaast leggen we de komende maanden de laatste hand aan onze content voor aanvankelijk en technisch lezen. Jeelo-scholen kunnen dus vanaf het nieuwe schooljaar hun volledige leesonderwijs invulling geven met de content van Jeelo.

*Dr. A.A.M. Houtveen, Prof. Dr. R.C.M. van Steensel, Dr. S. de la Rie, De vele kanten van leesbegrip, 2019, in opdracht van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek en de Inspectie van het Onderwijs.

De 9 factoren die bijdragen aan leesbegrip:
1. Werk aan het opbouwen van kennis
2. Bouw aan woordenschat
3. Zorg voor verschillende typen geïntegreerde teksten en besteed aandacht aan de tekststructuur
4. Leer leerlingen strategische lezers te worden
5. Discussieer met leerlingen over teksten
6. Integreer lezen en schrijven
7. Zorg voor een motiverende leesomgeving
8. Monitor en toets leesbegrip in de klas
9. Differentieer

Meer weten over Jeelo?
Vraag het online oriëntatietraject aan

Wil je meer weten over Jeelo? Of wil je je samen met je team verdiepen in Jeelo? Volg dan het oriëntatietraject. Dit traject is ook geschikt om samen met de pedagogisch medewerkers van de Peuters en BSO te volgen. Door een serie animaties te bekijken, krijg je een goed totaalbeeld van Jeelo. Vraag het online oriëntatietraject aan bij info@jeelo.nl.

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk hier het fotoverslag van groep 1 en 2 van Anne Marie Beks. Het project Omgaan met natuur is voor groep 1 tot en met 8. Elk project komt om de 2 jaar terug, met een steeds grotere scope. Zo leren de leerlingen in een doorgaande lijn steeds meer. 

100 Jeelo-scholen
2020, een bijzonder jaar

Voor wie ons filmpje - waarin we terugblikken op 2020 - nog niet heeft gezien. Ondanks alle maatregelen en hectiek wisten scholen tussendoor toch nog pareltjes te realiseren. We kijken met trots terug op 2020, waarin we bovendien onze 100ste school mochten verwelkomen!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
www.jeelo.nl
www.jeelo.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Jeelo · Stationsstraat 16 · Geldrop, Nederland 8021VJ · Netherlands