Copy
Nieuwsbrief 18-04-2021 - View this email in your browser
Agenda

Jeugdagenda

07-05-2021 - Buitentraining gaat gewoon door
08-05-2021 - Buitentraining gaat gewoon door
14-05-2021 - Geen buitentraining
15-05-2021 - Geen buitentraining

 

Seniorenagenda

28-05-2021 - Digitale Pubquiz - Meer info volgt
Medio juni   - Wandelpuzzeltocht - Meer info volgt
04-09-2021 - Verenigingsbarbecue - Meer info volgt
10-09-2021 - Kaarttoernooi - Meer info volgt

Van de commissies

Van de voorzitter


Beste BCL leden,

Wij hadden ons het eerste seizoen als nieuwe vereniging toch echt anders voorgesteld. Iedere 2 weken kijken we als bestuur vol verwachting naar de persconferentie in de hoop dat er versoepelingen worden aangekondigd zodat we weer in de zaal kunnen sporten, maar helaas. Wel zijn we ontzettend blij dat we voor de jeugd en jong volwassenen trainingen kunnen bieden en hiervoor bij TOGB en Weidevogels plek hebben gevonden. We horen goede geluiden over de trainingen door deelnemende leden, het is geen badminton maar er wordt wel gewerkt aan de badmintonvaardigheden en het is fijn om elkaar wekelijks te ontmoeten. Fijn dat dit kan en hopelijk kunnen we snel voor meer leden mogelijkheden bieden.

Naast het benutten van de trainingsmogelijkheden binnen de mogelijkheden van de regelgeving is de seniorencommissie ook druk met een planning voor de komende periode en de start van een nieuw badmintonseizoen.  Onlangs hebben we al een gezellig pubquiz gehad en het succes hiervan vraagt om herhaling, maar daar blijft het niet bij, zie de agenda en het stukje van de seniorencommissie in deze nieuwsbrief.

Niet alleen de seniorencommissie is druk bezig met het nieuwe seizoen, ook andere commissies zijn hier druk mee. De inschrijving voor de seniorencompetitie voor het nieuwe seizoen is gedaan, heb je je nog niet ingeschreven doe dit dan alsnog m.b.v. deze link, we hebben namelijk nog even tijd voor de definitieve teamindeling.

De jeugdcommissie is uiteraard al bezig met de trainingen, maar ook voor de jeugd start binnenkort de inschrijving voor de competitie van volgend seizoen al. Hou de nieuwsbrieven goed in de gaten hiervoor. Al met al best een drukke tijd voor bestuur en commissie leden.

Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar snel in de zaal.


Sportieve groet,
Lisette in ’t Veen, Voorzitter

Van de seniorencommissie


Om alvast in de agenda te noteren: Vrijdag 28 mei, 2e editie van de digitale pubquiz. Meer info volgt!

Er komen nog meer leuke activiteiten aan; een wandelpuzzeltocht, een barbecue en een kaarttoernooi. Zie hiervoor de agenda aan het begin van deze nieuwsbrief. 
Overigens zijn die data onder voorbehoud, we weten natuurlijk niet hoe de coronaregels in de komende maanden zijn. Informatie over de activiteiten volgt ruim van te voren.

Financiën vereniging


De laatste tijd hebben we meerdere vragen gekregen over onder ander de contributie voor dit seizoen. Omdat er mogelijk meerdere leden zijn die deze vragen hebben en deze (nog) niet hebben gesteld, hierbij een overzicht met verschillende bijdragen en de situatie zoals we deze nu zien.

Als eerste willen we graag nog aangeven dat Badmintonclub Lansingerland een nieuwe vereniging is en dit ons eerste seizoen is. De financiële afronding van de drie oude verenigingen staat volledig los van onze huidige vereniging.

Competitiebijdrage
De bijdrage voor de competitie bestaat uit drie onderdelen, t.w. kosten van de bond, zaalhuur en gebruik (veren) shuttles. Voor elk van deze bijdragen is de situatie verschillend, dit lichten we hier verder toe.
Vanuit Badminton Nederland hebben we geen teruggave ontvangen op de teambijdrage van het afgelopen seizoen, wel is er een toezegging dat er op de inschrijvingskosten een korting wordt gegeven van ongeveer 20% (dit betekent circa € 60 per team).
Voor wat betreft de zaalhuur hebben wij tot op dit moment geen bericht van de Gemeente Lansingerland, waardoor tot op heden niet duidelijk welk deel van de aangevraagde zaalhuur we uiteindelijk moeten betalen. Het contract van Sportfondsen bevat sinds 2020 een clausule waarbij aangevraagde zaalhuur niet meer kan worden teruggegeven, dit maakt het voor ons extra onzeker.
De bijdrage voor gebruik van (veren) shuttles is eenvoudig te berekenen en deze korting nemen we uiteraard mee in de competitiebijdrage voor komend seizoen. Wat de nieuwe bijdrage wordt is gezien voorgaande onzekerheden nog niet bekend, zodra we zekerheid hebben vanuit Badminton Nederland en Sportfondsen zullen wij deze berekening voor het nieuwe seizoen maken.

Trainingsbijdrage
Deze bijdrage is opgebouwd uit de kosten van de trainers en een bijdrage in de zaalhuur. Zoals hiervoor bij competitie toegelicht hebben wij ook hier nog geen duidelijkheid m.b.t. de zaalhuur, waardoor de uiteindelijke kosten voor dit seizoen nog niet duidelijk zijn. De kosten voor de trainers zijn niet gemaakt en kunnen worden berekend. Zodra er zekerheid is over de zaalhuur kunnen we berekenen welke korting er mogelijk is in de trainingsbijdrage voor komend seizoen.

Contributie
De contributie wordt samen met voorgaande bijdrage jaarlijks vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering en is verschuldigd voor het lid zijn van de vereniging en geeft toegang tot de vrijspeelmogelijkheden of in geval van jeugd, de reguliere jeugdtraining. De contributie bestaat onder ander uit vergoeding voor de zaalhuur, maar is ook een vergoeding voor diverse kosten die de vereniging maakt, denk hierbij aan bankkosten, abonnementskosten, maar ook de contributiebijdrage aan Badminton Nederland. De meeste van deze kosten lopen op dit moment gewoon door en zoals hierboven toegelicht bij zaalhuur hebben wij nog geen zekerheid over de kosten of teruggave hiervan. Zodra mogelijk zullen wij een berekening maken en de korting berekenen die we kunnen doen op de contributie voor seizoen 2021-2022.

Wij hopen met deze informatie enig inzicht te hebben gegeven in de financiële situatie van de vereniging. Net als jullie willen wij graag snel duidelijkheid vanuit Badminton Nederland en Sportfondsen zodat wij kunnen berekenen welke korting wij jullie komend, hopelijk corona vrij, seizoen kunnen geven.

Buitentraining


Sinds de eerste week van maart zijn we gestart met het verzorgen van buitentrainingen voor de jeugd en een week later zijn ook de jongvolwassenen aangesloten bij de buitentraining.

Uiteraard kunnen we allemaal niet wachten om de zaal in te gaan en weer echt te kunnen badmintonnen, maar wij hopen met de buitentraining de badmintonvaardigheden en conditie op peil te krijgen en het verenigingsgevoel te behouden.

Het nadeel van buitentrainingen is dat de weersomstandigheden ons soms dwingen om trainingen niet door te laten gaan en wij merken dat hier niet altijd begrip voor is. Veel gehoorde reacties zijn, voetbal/hockey gaat ook door en wij zijn niet van suiker. Wij begrijpen de frustratie als een training niet doorgaat, ook wij hebben liever dat deze doorgaat en we nemen deze beslissing niet zomaar. Negatieve reacties of dwang over een training die niet doorgaat vinden wij echt niet acceptabel.

Ter verduidelijking, een badminton buitentraining is niet te vergelijken met een voetbal of hockey training. Ook de buitentraining is gericht op badmintonvaardigheden en conditie en dit is niet te vergelijken met buitensporten, je staat meer stil en maakt korte snelle bewegingen. Tel daarbij op dat dit op gewone buitenschoenen wordt gedaan en niet op schoen geschikt voor kunstgras en je hebt met kou en regen een driedubbele kans op blessures.

Nog enkele tips voor een goede training:
  • Eet kort voor de training geen uitgebreide maaltijd maar neem een snack of een boterham.
  • Draag een trainingspak/joggingspak tijdens de kou, train niet in korte broek.
  • Neem altijd een gevulde drinkfles mee
De trainers zijn (mede) verantwoordelijk voor een veilige training en nemen voorgaande issues mee in hun overweging bij het al dan niet doorgaan van een training.

Wij hopen dat dit verduidelijking geeft en meer begrip voor genomen beslissingen.

NB: Op 7 en 8 mei gaan de trainingen gewoon door, 14 en 15 mei (Hemelvaartweekend) is er geen training.
BCL exclusive

De Pen


Hallo allemaal,

Ik heb de pen overgenomen van Sara lee oftwel Saar (Dora). Ik zal nu een klein stukje over mezelf vertellen. Ik ben Lindsey Beernink en ben 18 jaar oud. Ik zit nu ongeveer 8 jaar op badminton en ben begonnen bij Fly over in Bleiswijk.

In mijn dagelijks leven volg ik de opleiding Dierenverzorging niveau 4 en ben ik werkzaam bij de Jumbo. In het weekend speel ik het liefst zo veel mogelijk toernooien en competitie wedstrijden en doe dit dan graag met een clubje mensen die daar ook vaak bij zijn. Zo speel ik de dubbel vaak met Saar en mix ik met Wouter van Harten en Ed Swanborn.

Nu staat dit momenteel allemaal stil en proberen we er met z'n allen toch nog iets leuks van te maken met de trainingen.

Ik zou graag de pen willen doorgeven aan 1 van mijn mix partners Wouter van Harten.
Vrijwilligers gezocht
Momenteel hebben we 2 vacatures openstaan:
  • competitieleider
  • penningmeester
Meer informatie kan je op onze website vinden: badmintonclublansingerland.nl
Toernooi verslagen, leuke weetjes en andere nieuwtjes mag je sturen naar: pr@badmintonclublansingerland.nl
Website
Facebook
Instagram

Belangrijke emailadressen:

 
voorzitter@badmintonclublansingerland.nl | Lisette in ’t Veen

bestuuralgemeen@badmintonclublansingerland.nl | Roel van Harten en Peter den Boer

secretaris@badmintonclublansingerland.nl | Sandra Kerkvliet

ledenadministratie@badmintonclublansingerland.nl | Voor het doorgeven van een nieuw (mail)adres

senioren@badmintonclublansingerland.nl | Seniorencommissie

jeugd@badmintonclublansingerland.nl | Jeugdcommissie

competitie@badmintonclublansingerland.nl | Voor vragen over de bonds-, recreanten-en jeugdcompetitie
Copyright © 2021 Badmintonclub Lansingerland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp