Copy
Nieuwsbrief 18/19-02-2023 - View this email in your browser
Van maandag 27 februari t/m zaterdag 4 maart is het voorjaarsvakantie.
Er is dan geen badminton, behalve op vrijdagavond 3 maart, dan is er in de Oostmeerhal v.a. 20.00 uur voor de senioren mogelijkheid tot vrijspelen.

Agenda komende weken

Jeugd:

  • Maandag 27 februari t/m zaterdag 4 maart: Voorjaarsvakantie, geen badminton
Senioren:
  • Maandag 27 februari t/m donderdag 2 maart: Voorjaarsvakantie,
    vrijdag 3 maart mogelijkheid tot vrijspelen in de oostmeerhal v.a. 20.00 uur
  • Zondag 16 april: Clubkampioenschappen single

Klik hier om de zaalindeling te downloaden.
Van de commissies

Van seniorencommissie - Clubkampioenschappen single

Op zondag 16 april overdag is het zover: de single clubkampioenschappen van BCL!
Inschrijven is mogelijk voor alle seniorenleden van de vereniging. Er wordt zeker verwacht dat de huidige en komende competitiespelers zullen deelnemen maar de clubkampioenschappen zijn ook voor de recreanten en senioren die geen competitie spelen.

Deelname is gratis en er zullen een aantal verenshuttles kokers beschikbaar worden gesteld. Op dit moment zullen alleen de single kampioenschappen plaats vinden. Het voornemen is om de dubbel/mix kampioenschappen in het begin van het nieuwe seizoen te plannen. Om te peilen of hier interesse voor is wordt deze vraag gesteld op het inschrijfformulier. 

Inschrijving voor de clubkampioenschappen op 16 april is mogelijk via onderstaande link. 

Sportieve groetjes,
Senioren & toernooi commissie

Inschrijfformulier Single Clubkampioenschappen

Van de kampcommissie

Beste BCL leden,

De inschrijving voor het seniorenweekend is gesloten! We zijn blij met alle leden die mee gaan en hebben er nu al zin in.

Mocht je toch nog het hele weekend of gezellig de zaterdag mee willen, spreek ons zo snel mogelijk even aan in de zaal en dan is dat vast nog mogelijk.

Groetjes, de seniorenweekendcommissie,
Esmee, Timo en Jeanine

Van de recreanten-trainer

Mij is gevraagd een kleine introductie over mijzelf te schrijven voor deze nieuwsbrief. Wie is die nieuwe trainer dan?..... aangenaam, Sandor Matla, 50 jaar oud en woonachtig te Papendrecht.

Ik hoor u denken, dat is best uit de buurt. Na mijn trainersdiploma gehaald te hebben afgelopen zomer, waren de meeste trainersposities al bezet voor het nieuwe seizoen. Ook wilde ik niet gelijk in de hogere regionen gaan trainen (ben ook maar tot de 3e klasse gekomen vroeger….), noch avonden lang, ik speel zelf immers ook. Zodoende was de positie die ik nu vervul, trainer op de dinsdagavond voor een half jaar voor de (gevorderde) recreanten en startersgroep, een ideaal uitgangspunt. Een mooie periode om ook te kijken of het ‘trainersvak’ mij zal bevallen in de praktijk. In het verleden heb ik al 2 keer eerder een startersgroep gedraaid en ook (assistent)trainer voor een jeugdgroep.

In een nog verder verleden ben ik begonnen met badminton, nu alweer 35+ jaar geleden. Een enkeling (toch Jimmy..) kent mij en weet ook van de gloriedagen van mijn eerste cluppie, ESPE Papendrecht. In mijn trainingen wil ik het enthousiasme voor badminton  maar ook het clubgevoel wat er toen heerste naar voren brengen en waar veel clubs nu mee worstelen. Als men al sport, is het tegenwoordig veelal een sportschool of hardlopen, allemaal gebaseerd op de individu en (OK soms wel makkelijk) te doen op het moment dat het je uitkomt. Badminton is een heerlijke sport, geeft je uitdaging voor je lichaam, je motoriek, je brein en je uithoudingsvermogen. Maar weinig sporten combineren dit met ook nog een mogelijkheid om individueel (enkelspel) alsook in teamverband je plezier te halen, competitief of recreatief. Het is gewoon een verslavend spelletje, en zoveel meer dan een zomerse campingbezigheid!

Tot nu toe bevalt me het trainen prima. Een gezellige enthousiaste groep, waardoor ik met plezier iedere week de afstand afleg om jullie de basisbeginselen en inzichten van het badminton bij te brengen of aan te scherpen. In dat kader is het ook heel leerzaam en gezellig om eens tegen een andere club te spelen, zonder je gelijk te storten in een competitie. Vandaar dat mijn volgende uitdaging een vriendschappelijke ‘wedstrijd’avond is, club tegen club om te ervaren wat het is om net die extra spanning te voelen…… gaat lukken, op mijn eigen vereniging Selecta in Dordrecht zijn er vast voldoende spelers te vinden die dit ook willen ervaren!

Sportieve groet, Sandor

Verslag van de bondcompetitie-teams

De laatste wedstrijden in de bondscompetitie worden dit weekend gespeeld en hieronder laten de teams weten hoe het seizoen is gegaan.

Team 1
Team 3

De competitie is in september weer van start gegaan en iedereen is met veel zin hieraan begonnen. Het team bestaat uit Imme, Elise, Lindsey, Rohin en Rory. De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd en werd helaas verloren. Hierna ging het echter steeds beter en pakten we meer punten. De competitie is al sinds het begin spannend geweest. Op een gegeven moment stond de nummer 2 maar 1 punt voor op de nummer 7. Naarmate de competitie vorderde werd dit verschil maar ietsje groter. Er zijn veel leuke wedstrijden gespeeld en een gezellige sfeer is altijd aanwezig geweest. Nu is er nog 1 wedstrijd te gaan en zullen wij proberen deze competitie met een overwinning af te sluiten. We willen de invallers graag bedanken, zonder jullie was het niet gelukt! Het is weer een geslaagde competitie geweest :)
Groetjes team 3
Team 4

Het team beastaat uit: Melissa, Jisca, Stéphanie, Laurens, Tygo en Dylan.
Grotendeels van dit team is het de eerste ervaring in de senioren, dus dat was extra spannend. We merkten wel dat er een groot verschil in zit en dat we flink aan de bak moesten. Helaas hebben we veel met leuke drie setters verloren en staan we een-na-laaste in de poel. Dus we hebben gezegd: dit jaar is een oefen jaar om te wennen aan het niveau. En volgend seizoen gaan we er weer volop tegenaan met de intentie om veel meer te winnen. Maar dan wel winnen met veel gezelligheid.
Team 5

Hoiii hier het verhaaltje van team 5, een van de jongste teams van de club. Voor veel van ons is het namelijk het eerste jaar in de Bondscompetitie. Wouter, de wat meer ervaren speler in deze competitie, durfde het aan om met de rest van het team de strijd aan te gaan in de 6e divisie. Samen met Maarten, Maik, Dimara, Iris en Mirthe was het team compleet. De eerste wedstrijden gingen van start, en laten we zeggen dat dat niet heel soepel verliep. Toch hielden we het plezier erin en naarmate de competitie vorderde ging het steeds beter. De zogenaamde ‘boostbox’ in ons team vooraf aan de wedstrijd moest het geluk gaan brengen… maar helaas is onze beste uitslag 4-4 geworden. We kunnen wel zeggen dat we niet zijn weggespeeld! Het geluk zat dit seizoen niet vaak mee… 21-19 en 24-22 verliezen is ons dan ook vaak overkomen. Met opgeheven hoofd speelden we dan ook door: Iris terwijl ze een knieblessure heeft en Wouter terwijl hij wat last heeft van kramp, maaar tijgerbalsem doet wonderen! Dimara maakt steeds meer zin om te spelen, Maarten duikt voor elke shuttle en Maik en Mirthe doen hun best als koppel in de mix. Met zondag 19 februari in het vooruitzicht als wedstrijd tegen de kampioen kunnen wij terugkijken op een seizoen waar we vooral veel hebben geleerd maar ook plezier met elkaar hebben gehad.
Mannenteam

We zijn de competitie ingegaan met 6  teamspelers en gingen goed van start, de eerste 2 wedstrijden werden gewonnen met 6-2 en 5-3. De derde wedstrijd was een gelijkspel 4-4 en daarna werd verloren uit bij velo met 6-2 .
In deze wedstrijd tegen Velo ging het mis  met Perry. Perry had voor de zomervakantie een enkel blessure opgelopen waar hij goed van aan het herstellen was, maar helaas ging het weer mis en was weer een aantal maanden uitgeschakeld. Ook Ed kwam tot de conclusie dat vanwege gezondheidsredenen en een onwillige knie badmintonspelen niet meer ging.

Ons team was dus 2 man kwijt en er moest al gauw een invaller mee gaan doen i.v.m. een weekje vakantie van Roel. Maarten Adriani was bereid om 2 wedstrijden  in te vallen en dat heeft ie prima gedaan;  5 van zijn 6 wedstrijden gewonnen, 
 
Gedurende het seizoen stonden we qua stand meest rond de 5e plaats .
Ook Wouter heeft nog een bijdrage geleverd en is bij 2 wedstrijden wezen invallen.
Het eind van competitie nadert en met nog 2 wedstrijden te spelen staan we 5e met 14 punten achter de 2 koplopers die hun wedstrijden al gespeeld hebben.
Afgelopen vrijdag moesten we spelen tegen de nummer laatst en hebben deze wedstrijd gewonnen met 8-0 waarbij een goed pluspunt was dat Perry weer eens kon meedoen na zijn blessure.
Dus er bestaat nog een kans om kampioen te worden, echter moet er dan wel gewonnen worden met minimaal 7-1. Dus wie weet...
En mochten we dat niet worden kunnen we nog steeds terugkijken op een leuk seizoen waarbij gezellig spelen en na afloop een hapje en een drankje centraal staan.

Alpe d'HuZes

Alpe d'Huzes - opgeven is geen optie
Toernooien
Voor wie graag een toernooi speelt, hebben we hieronder wat toernooien in onze omgeving op een rijtje gezet. Let op! Deze data zijn allemaal onder voorbehoud.

Senioren

Jeugd

Een handleiding hoe je jezelf in kunt schrijven voor een toernooi via BadmintonNederland is hier te vinden.

Klein verzoekje aan de deelnemers: stuur een leuke foto naar pr@badmintonclublansingerland en dan zorgen wij dat er een leuk, kort verslagje van komt.
Toernooi verslagen, leuke weetjes en andere nieuwtjes mag je sturen naar: pr@badmintonclublansingerland.nl
Website
Facebook
Instagram
Belangrijke emailadressen:

 
voorzitter@badmintonclublansingerland.nl | Lisette in ’t Veen

bestuuralgemeen@badmintonclublansingerland.nl | Roel van Harten en Peter den Boer

secretaris@badmintonclublansingerland.nl | Sandra Kerkvliet

ledenadministratie@badmintonclublansingerland.nl | Voor wijzigingen in lidmaatschap en (mail)adres

senioren@badmintonclublansingerland.nl | Seniorencommissie

jeugd@badmintonclublansingerland.nl | Jeugdcommissie

competitie@badmintonclublansingerland.nl | Voor vragen over de bonds-, recreanten- en jeugdcompetitie
Copyright © 2023 Badmintonclub Lansingerland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp