Copy
Nieuwsbrief 22-11-2020 - View this email in your browser
Van de commissies

Van de voorzitter


Beste BCL leden,

Afgelopen dinsdag hebben we met spanning gekeken naar de persconferentie in de hoop dat er versoepelingen van de huidige corona maatregelen werden aangekondigd. De strengere maatregelen van de afgelopen 2 weken werden teruggedraaid, maar verder zijn er geen versoepelingen mogelijk.

Voor ons betekent dit dat we verder gaan zoals we op 14 oktober j.l. hebben gecommuniceerd. Voor de uitgebreide informatie verwijzen wij je naar de email van 14 oktober
Hieronder nog even kort samengevat:

Jeugd

  • Alle jeugdtrainingen vinden plaats volgens het vaste schema.
  • De jeugdcompetitie ligt nog stil. Er is nog geen informatie vanuit Badminton Nederland over scenario’s voor hervatting.

Senioren

  • Er is geen mogelijkheid om vrij te spelen en alle competities liggen stil. Er kan niet gedubbeld worden omdat het handhavan van 1,5 meter niet mogelijk is. Daarnaast is er de beperking van 30 personen in de zaal. Beide restricties zorgen ervoor dat vrij spelen hierdoor niet haalbaar is.
  • De seniorencompetitie ligt nog stil. Voor meer informatie met scenario’s over hervatten van de competities, raadpleeg de site van Badminton Nederland.
  • De seniorentraining op dinsdagvond (voor leden die zich hiervoor hebben aangemeld) gaat met ingang van komende dinsdag weer door volgens het 14 oktober gecommuniceerde overzicht (dinsdag tussen 20 – 22 uur in 2 groepen, locatie: Oostmeerhal).

Wij houden de regels goed in de gaten en communiceren hierover als er aanpassingen zijn in de badmintonmogelijkheden.

Namens het bestuur van Badmintonclub Lansingerland,
Lisette 
voorzitter@badmintonclublansingerland.nl

Van de seniorencommissie

Hallo badmintonners,

In deze vervelende tijd zoeken we juist naar mogelijkheden om iets met elkaar te kunnen doen en toch de coronaregels in acht te nemen. We denken dat gevonden te hebben: Een digitale Pubquiz!!

We gaan dit doen op donderdag 17 december, aanvang 20.00 uur. De verwachting is dat we om 22.00 uur uiterlijk klaar zijn. Voor de beste drie deelnemers hebben we een prijs klaar staan. Deze uitnodiging geldt voor de senioren en de oudste jeugdgroep. Om deel te kunnen nemen graag een email sturen naar: senioren@badmintonclublansingerland.nl. Je kunt je aanmelden tot 5 december a.s.

We vragen een klein vergoeding hiervoor van €1,-. Hiervoor zal een betaalverzoekje worden gestuurd. Om mee te kunnen doen wordt naar de deelnemers rond 17 december een email met een linkje en aanwijzingen gestuurd. We hopen op een flink aantal BCL’ers die hier zin in hebben.

Van de sponsorcommissie


Opbrengst speculaaspoppenactie
De speculaaspoppenactie was dit jaar (ondanks de corona) een groot succes. We hebben als vereniging 336 speculaaspoppen verkocht, echt super goed! Dit levert de vereniging €868,55 op! Aan iedereen die een speculaaspop heeft ge- of verkocht: Heel erg bedankt! Dit bedrag kunnen we erg goed gebruiken.
Clubshirts
Door de coronacrisis laten de shirts helaas wat langer op zich wachten. Desondanks wordt er hard aan gewerkt om ze zo snel mogelijk klaar te hebben. Wordt vervolgd.

Ed en Wesley
sponsorcommissie@badmintonclublansingerland.nl

De PR-commissie stelt zich voor

Wij, Ilona, Niko en Ria,  zijn o.a. verantwoordelijk voor de 'content' op de website, Facebookpagina en Instagram en sturen regelmatig een nieuwsbrief naar jullie.
Hieronder stellen wij ons voor:

Ik ben Ria Geene, 53 jaar, geboren en getogen in Bleiswijk, maar inmiddels alweer 30 jaar wonend in Berkel. Ik ben administratief medewerkster bij Van der Kooy Pijnacker BV, een bedrijf wat duurzame oliën en vetten be- en verhandelt. 
Ik ben getrouwd met Hans en wij hebben 2 dochters, Ilona (24) en Aranka (21).
Omdat thuis iedereen 'aan badminton deed' kon ik zelf niet achterblijven. Ik heb een paar jaar bij de recreanten gespeeld, maar het spelen zelf is toch niet mijn ding. Ik ben 3 jaar voorzitter van de jeugdcommissie bij PIP geweest en daarna ben ik mij bezig gaan houden met het up-to-date houden van de website en social media en het versturen van de nieuwsbrieven. En bij BCL doe ik dat nog steeds, samen met Niko en Ilona!

In mijn vrije tijd maak ik graag foto’s, lees ik boeken van Agatha Christie en kijk ik op tv graag naar o.a. ziekenhuisseries en documentaires over vliegtuigrampen en ben ik verslaafd aan Candy Crush Saga (ik ben bij level 3692...).

Hi! Ik ben Ilona Geene. Zoals je kan zien zit badminton echt in de familie! Zelf speel ik al sinds ik 7 jaar ben (en ik ben het nog steeds niet zat). Bij BBV PIP heb ik in de jeugdcommissie, kampcommissie en de pr-commissie gezeten. Daarnaast heb ik het altijd leuk gevonden om toernooien en competitie te spelen. De hele ochtend/dag in de sporthal zitten om te badmintonnen én om anderen aan te moedigen vind ik gewoon heel gezellig!
In 2017 ben ik afgestudeerd. Na een jaar te hebben gewerkt, ben ik naar Miami, FL verhuisd om daar extra werkervaring op te doen. Daarom ben ik een tijdje niet op de badminton geweest. Gelukkig heb ik daar af en toe ook kunnen badmintonnen. Ik heb zelfs meegedaan aan een badmintontoernooi in Orlando! Na dik een jaar ben ik weer terug naar Nederland gevlogen en mocht ik weer aan de slag voor de badminton. Nu voor BC Lansingerland in plaats van BBV PIP!
Hoi, ik ben Niko Koot en ben mijn recreatief badmintonleven eind 1993 begonnen bij Fly Over. Ik ontdekte hoe gaaf de badmintonsport was en dat ik bij een actieve en gezellige vereniging was beland. Al snel kwam ik in het vrijwilligersleven terecht: de redactie van het clubblad en de organisatie van een jaarlijks recreantentoernooi. 
En van het één kwam het ander. Eind 2006 trad ik toe tot het Bestuur en ik heb maar liefst 10 jaar (mede) leiding gegeven aan het bestuur en de vereniging in de rollen van vice voorzitter en voorzitter. Dat was hard werken, want er komt veel op je af en er moet veel worden geregeld bij een kleinere vereniging. In 2008 heb ik met Jorn en Rohin een mega clinicsproject bij de Bleiswijkse scholen opgezet (Fly Over Clinics). Dat en de komst van trainer Arless bracht veel nieuwe energie in de club en het ledenaantal steeg bijzonder snel. Ondertussen genoot ik van het spel met mijn maatjes en van de successen van mijn zonen in de competitie, op het NK en andere toernooien. Wel kwam er een moment (2016) om het iets rustiger aan te gaan doen, en met Roel als voorzitter kwam er een prima opvolger.

Twee jaar geleden vroeg Roel me mee te denken over een eventuele fusie van Fly Over, Nerash en PIP. Het gaf een dubbel gevoel, want de club opheffen waar je van houdt, doet pijn. Maar ik zag ook de noodzaak. Ook realiseerde ik me dat ik door de jaren heen al veel leuke mensen had leren kennen bij Nerash en PIP, dat gaf veel vertrouwen. Ik denk ook dat Badmintonclub Lansingerland een groot succes gaat worden, al hebben we nu natuurlijk de Corona tegenwind. Ik heb veel respect voor het bestuur, want alles is lastig in deze periode. Maar als dat achter de rug is, dan gaat het heel mooi worden bij BCL! En ja, ik wilde toch iets blijven doen voor de club, vind PR leuk en toen ik hoorde dat ik de commissie mocht vormen met Ilona en Ria, was het snel besloten. We zijn al lekker actief met website, Facebook en nieuwsbrief en hebben daar plezier in!

BCL exclusive

Sponsor ons via SponsorKliks

Steun BC Lansingerland zonder dat het jou een cent extra kost! Klik hier om de SponsorKliks-pagina van BC Lansingerland te bezoeken.

De Pen

In deze nieuwe rubriek stellen leden zich voor door een stukje over zichzelf te schrijven. Voor het eerste stukje hebben wij De Pen gegeven aan: Aranka Geene.

Hi allemaal!

Sommigen van jullie kennen mij al, sommigen nog niet. Ik zal me daarom in dit korte stukje even voorstellen. Ik ben Aranka, 21 jaar oud en ik zit in mijn 4e (en hopelijk laatste) studiejaar van Social Work in Leiden.
Ik speel al ongeveer 15 jaar badminton (bij PIP) en doe ook al meerdere jaren vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Dit heb ik onder andere gedaan bij het organiseren van het Milispec Toernooi en sinds de fusie ben ik ook trots lid van de jeugdcommissie!
 
Ik vind het tof dat de 3 verenigingen gefuseerd zijn, omdat we zo meer contact hebben met de mensen van de ‘andere verenigingen’. Daarom geef ik dan ook de pen door aan iemand die ik niet ken van BBV PIP, maar van BC Lansingerland: SaraLee zal zich volgende week voorstellen!

SaraLee, je mag het stukje sturen naar: pr@badmintonclublansingerland.nl
Toernooi verslagen, leuke weetjes en andere nieuwtjes mag je sturen naar: pr@badmintonclublansingerland.nl
Instagram
Facebook
Copyright © 2020 Badmintonclub Lansingerland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp