Copy
Groot nieuws: Tournevie verhuist naar Recy K in Anderlecht
View this email in your browser
Het nieuwe hoofdkwartier van Tournevie

Verhuis bevestigd

Heel wat mensen hebben ons de voorbije maanden gevraagd waarheen we zouden verhuizen. Onze huidige stek in de Steenkoolkaai wordt vanaf september platgewalst en maakt plaats voor nieuwe appartementen.

En nu hebben we eindelijk een antwoord: het wordt de Recy K, een nieuw magazijn van Net Brussel dat projecten in de circulaire economie (recyclage, upcycling, herbestemming van materialen, ...) samenbrengt. Je zal er bovendien (onder andere) oude bekenden MicroFactory en MicroMarché terugvinden.

Wat betekent dit allemaal?
 • We verhuizen naar Anderlecht, tussen de Birminghamstraat 102 en de Demetskaai 55. De abattoir is op een steenworp gelegen; het is vlak naast metro Delacroix en dichtbij zowel het Zuidstation als Weststation. Via het kanaal bereikbaar op 5 minuutjes van de Vijfhoek van Brussel » Google Maps.
   
 • Er komt extra ruimte voor kruisbestuiving met andere projecten, atelierruimte e.d. Wie met projectideeën zit houdt ons best in de gaten; meer informatie hierover volgt snel.
   
 • Een professionele omkadering, zodat onze dienst een stuk beter wordt. Na onze eerste 'experimentele' fase op onze huidige locatie nemen we aldus een volgende stap.

Sluiting & Heropening

We gaan niet alleen verhuizen. We vereenvoudigen en verbeteren ook onze procedures, website, enzovoort. Gebruik maken van Tournevie wordt dus sneller en beter. Voor dit alles hebben we echter wat tijd nodig. We zijn en blijven nu eenmaal vrijwilligers!

We sluiten daarom vanaf maandag 15 augustus, ongeveer gedurende een maand. Een voorlopige herstart is gepland voor maandag 19 september.

Wat betekent dit voor leden?
 • We beseffen dat het vervelend is voor wie binnenkort nood heeft aan gereedschap.
   
 • Daarom kan je tussen 15 augustus en 19 september een maand lang gereedschap bijhouden.
   
 • Kom dus nu vrijdag 12 of maandag 15 augustus langs, voor zover je benodigde gereedschap beschikbaar is. Een buitenkansje!

Wil je helpen met verhuizen of op een andere manier bijdragen? Much appreciated! Geef Olivier een seintje!

Feest!

Het vertrek uit de Steenkoolkaai gebeurt uiteraard niet zonder een knaller van een feestje, en dit zelfs een hele week lang. Live concerts, performances, exhibits, live painting, circus acts, interactive installations, DIY workshops, creator market, foodtrucks, local products, microcinema, dj's... Check het volledige programma op de site van MicroMarché en het event op Facebook!
Don't screw it up!
Jan (links) en Maarten (rechts) zijn twee van onze meest actieve vrijwilligers. Zeer binnenkort vertrekken ze (elk apart) voor lange tijd op wereldreis.
We besloten hen een paar cadeaus te geven die elk rechtgeaard vrijwilliger van Tournevie het meest zou missen: Belgisch bier, chocolade en tools!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tournevie · Steenkoolkaai 9 · Brussel 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp