Copy
Online versie
NIEUWSBRIEF / 30 MAART 2017

De onderwerpen in deze nieuwsbrief

  1. Verlengde deadline subsidieaanvraag 'Europese Platformen 2017' (27 april)
  2. Geef je mening over de werking van Creative Europe (tot 16 april)
  3. Update over UK-deelname aan Creative Europe
  4. Stel je kandidaat voor de YAMawards (tot 1 juni)

Verlengde deadline subsidieaanvraag 'Europese Platformen 2017' (27 april)


De publicatie van de subsidieoproep 'Europese Platformen 2017' staat sinds 1 februari 2017 online. Op 24/03/2017 is echter de deadline voor de indiening van de betreffende subsidieaanvragen officieel verlengd tot 27 april 2017, 12u00 (i.p.v. 6 april 2017)
 
Voorrang wordt gegeven aan platformen uit sectoren die nog niet eerder via deze maatregel zijn gesubsidieerd. Bestaande Europese Platformen die opnieuw meedingen, worden aangeraden om extra aandacht te besteden aan vernieuwing, duidelijke merknaamstrategie (branding) en duurzame samenwerking.

.

Geef je mening over de werking van Creative Europe (tot 16 april)


Op 24 januari 2017 publiceerde de Europese Commissie de Openbare Raadpleging over de werking van Creative Europe. Deze raadpleging loopt tot 16 april 2017.
Ze wil feedback verzamelen over de werking van het programma en zo advies geven aan de halfweg-evaluatie en de nieuwe programmavoorstellen voor de periode post-2020.
De Raadpleging gaat over de 3 luiken van het Creative Europe programma: de subprogramma's Cultuur en Media en het Cross-sectorale Luik. 

Wij richten hierbij nogmaals een warme oproep aan alle stakeholders uit de culturele en creatieve sectoren, alsook de lidstaten en regio's om op deze raadpleging te reageren en input te geven.

Meer informatie en de raadpleging op de site van de Europese Commissie.
 

Update over UK-deelname aan Creative Europe


De UK Desk publiceerde onlangs op haar website een volledig statement over het UK-engagement na het Brexit-referendum en de opvolging hiervan in de komende jaren (Artikel 50).
 
De hoofdpunten van het statement zijn:
  1. Het Verenigd Koninkrijk zal blijven deelnemen aan Creative Europe tot de inwerkingtreding van Brexit. Alle participanten afkomstig uit de UK zullen tenminste tot 2018 in aanmerking komen voor deelname aan het Creative Europe programma.
  2. De Europese Commissie heeft onlangs een korte mededeling gepubliceerd waarin zij de gelijkwaardige  behandeling van UK deelnemers bevestigt: "Zolang de onderhandelingen over de UK-uittreding en over de daarmee samenhangende issues betreffende het Creative Europe programma bezig zijn, zullen organisaties uit de UK dezelfde rechten en verplichtingen hebben als alle andere deelnemers uit de deelnemende landen van het Creative Europe programma."
  3. De UK Treasury heeft de zekerheid gegeven dat zij alle betalingen zal onderschrijven aan meerjarige projecten die geselecteerd werden tijdens de periode dat de UK lidstaat is van de EU, ook al lopen deze projecten verder door na de uittreding van de UK uit de EU. Creative Europe wordt beschouwd als een EU-fonds waarvoor organisaties uit de UK zich kandidaat stellen op een competitieve manier. De Creative Europe Desk UK zal zich dan ook blijven inzetten voor advies en informatieverstrekking.
 

Stel je kandidaat voor de YAMawards (tot 1 juni)


RESEO, het European Network for Opera, Music and Dance Education reikt ook dit jaar weer de YAMawards uit aan creatieve en innovatieve muzikale producties voor een jong publiek.

De YAMawards zijn op zoek naar producties die inspireren, het publiek betrekken en magische momenten opleveren. Er zijn drie categorieën: beste kleine ensembles, beste grote ensembles en beste opera. De genomineerden in deze categorieën komen in aanmerking voor de publieksprijs en de Productie van de Jaar-award. De winnaars ontvangen respectievelijk 1000 of 2000 euro. De deadline om een kandidatuur in te sturen is 1 juni 2017. 

RESEO en de YAMawards worden gesteund door het Creative Europe programma.
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Creative Europe Culture Desk Vlaanderen · Departement CJM · Arenbergstraat 9 · Brussels 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp