Copy
Online versie
NIEUWSBRIEF / SEPTEMBER
 

Nieuwe website Creative Europe Vlaanderen


Creative Europe Desk Vlaanderen heeft een gloednieuwe website: www.creativeeurope.be

De nieuwe URL voegt alle 3 onderdelen van het Creative Europe programma samen in één gebruiksvriendelijke site. Daarmee komen aparte websites van de Culture Desk en Media Desk te vervallen.

Het Cultuur-onderdeel van de nieuwe website geeft een volledige omschrijving van alle subsidiemogelijkheden binnen het subprogramma Cultuur. Daarnaast vind je er een overzicht van tal van culturele evenementen en heel wat Europees nieuws.
 
Het Media-onderdeel van de website biedt informatie over de subsidiemaatregels binnen het subprogramma Media. Naast Europees nieuws, krijg je een uitgebreid overzicht met deadlines van alle Media-ondersteunde opleidingen, markten en festivals en tal van industrie-events.
 
Het websiteonderdeel over het cross-sectorale luik (met o.a. een financieel garantiefonds) zal worden aangevuld zodra er meer informatie bekend is over dit onderdeel. Naar alle verwachting zal dit zijn vanaf 2016.

Wil je meer informatie of begeleiding bij je subsidieaanvraag voor een Europees creatief of cultureel samenwerkingsproject? Aarzel niet om Gudrun Heymans van Creative Europe Culture Desk Vlaanderen te contacteren.
 

7 oktober: deadline oproep Europese Samenwerkingsprojecten


Tot 7 oktober 2015 (12u00 ’s middags) kan je een projectvoorstel indienen voor de jaarlijkse subsidieaanvraag  ‘Europese Samenwerkingsprojecten’. Alle vereiste aanvraagdocumenten en handleiding kan je downloaden via het Uitvoerend Agentschap voor Onderwijs, Audiovisuele Media en Cultuur EACEA.

Het betreft de subsidieaanvraag in het kader van het Creative Europe subprogramma Cultuur voor Kleinschalige (Categorie 1) en Grootschalige (Categorie 2) samenwerkingsinitiatieven met aanvang tussen 1 mei 2016 en 31 december 2016.

Workshops en infosessies


Wil je een subsidie aanvragen bij Creative Europe? Culture desk Vlaanderen helpt je daarbij en organiseert nog één workshop op donderdag 17 september 2015, van 10u00 tot 13u00.

Hierbij geven we praktische informatie aan Vlaamse culturele organisaties die concrete plannen hebben om voor 7 oktober 2015 een Europese subsidieaanvraag in te dienen voor een Kleinschalig of Grootschalig Samenwerkingsproject. Naast het overlopen van de aanvraagcriteria, doorlopen we tijdens deze workshop ook het digitale aanvraagformulier (E-form) Alle deelnemers krijgen desgewenst ook feedback op de sterke en zwakke punten van hun projectplan. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via het webformulier.

Heb je nog geen concrete plannen maar wens je graag meer info te krijgen over het Creative Europe subprogramma Cultuur? Kom dan naar een van onze algemene infosessies waar je toelichting krijgt over Creative Europe Cultuur, Erasmus+ en Europa voor de Burger. In samenwerking met verschillende Europa Direct Centra:
 
  • Oost-Vlaanderen: 27 oktober 2015, 10u00 -13u00. Schrijf je hier in
  • Limburg: 15 december 2015, 9u00 - 13u00
  • Vlaams-Brabant: 16 december 2015, 13u00 -16u00
  • West-Vlaanderen: 14 januari 2016

Meer info over locaties en inschrijvingen volgt spoedig.

Partneroproepen


De Kroatische gemeente Groznjan is op zoek naar 100 Europese en internationale artiesten voor een Europees samenwerkingsproject (Cat 1) rond beeldende kunst, design en muziek. Meer informatie.

Wil je tips bij het vinden van partners? Neem dan een kijkje op onze website. Je kunt  ook partneroproepen raadplegen of zelf een oproep online plaatsen via de database van de Culture Desk UK.

Shaping European Cities

15 september, Bozar, Brussel


'Shaping European Cities' is het openingsevenement van de tentoonstelling in het kader van de EU prijs voor Hedendaagse Architectuur (Mies van der Rohe Award 2015) die loopt van 16 september tot en met 1 november 2015 in Bozar. Via deze prijs wil Europa de dialoog aanmoedigen tussen beleidsmakers, architecten en het brede publiek en het belang van kwaliteitsarchitectuur benadrukken.

'Shaping European Cities' vindt plaats op dinsdag 15 september 2015 in Bozar (Brussel) en wordt ondersteund door Creative Europe. Meer informatie Mies van de Rohe Award.
 

Europadag 2015 - The Digital Revolution

vrijdag 18 september, Amsterdam


Thema van de Europadag is de impact van de digitale revolutie op de culturele en audiovisuele sector. Welke kansen en bedreigingen zijn er voor makers, distributeurs, financiers en het publiek? Welk verschil kan een Europese digitale interne markt maken? De Europadag 2015 wordt georganiseerd door Creative Europe Desk NL | DutchCulture in samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag.

Meer informatie en inschrijvingen.

Jaarlijkse conferentie Culture Action Europe

15 t/m 17 oktober, Göteborg (SE)


Van 15 tot 17 oktober 2015 vindt de jaarlijkse conferentie van Culture Action Europe, ‘Beyond the obvious’, plaats in Göteborg, Zweden. Geïnteresseerden uit de culturele en creatieve sector kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Culture Action Europe is een lobbyorganisatie die kunst en cultuur promoot via de Europese Netwerken van Creative Europe. Haar doel is om het Europese beleid te bewegen naar meer en betere toegang tot cultuur over heel Europa en de wereld.

Cultural Compendium website

Het Cultural Compendium van de Raad van Europa is een online inventaris met beschrijvingen van het cultuurbeleid in de verschillende Europese lidstaten.

Het Cultural Compendium heeft een nieuwe website en is nu gebruiksvriendelijk voor smartphone en tabletgebruikers.
  
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier
Copyright © 2015 Creative Europe Culture Desk Vlaanderen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp