Copy
Online versie
                                                           
NEWSFLASH / SCHRIJF JE NU IN!

HET PUBLIEK VAN MORGEN

Een inspiratiedag over publiekswerking

maandag 19 oktober, Gent
deadline inschrijving: woensdag 14 oktober

 
Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor ‘Het publiek van morgen’ op maandag 19 oktober tijdens Film Fest Gent. Deze inspiratiedag over publiekswerking is georganiseerd door Creative Europe Desk Vlaanderen en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).
 
In de voormiddagsessie staan de filmvertoners en hun publieksstrategieën centraal. Aan het woord komen: Jon Barrenechea (Picturehouse UK), Javier Pachon (CineCiutat, een cinema voor en door het volk, ES), Raymond Walravens (arthouse cinema Rialto in Amsterdam), Niels Büller (Cinevillepas, NL) en Henne Verhoef (Gofilex, NL). Deze sessie is in de eerste plaats gericht op cinemavertoners, vertoners in cultuur- en gemeenschapscentra, producenten, distributeurs, festivals en andere organisaties werkzaam in het veld van filmvertoning.

Tijdens de namiddagsessie breiden we uit naar cultuurparticipatie in het brede culturele veld. John Lievens (UGent) stelt de jongste cultuurparticipatiecijfers voor en Erik Martens (VAF) licht een rapport toe over filmvertoning in de Vlaamse cultuur- en gemeenschapscentra.

We vervolgen met enkele praktische inzichten door middel van drie innoverende projecten die werken rond publiekswerking. Koen Allary (Directeur Circuscentrum Gent) komt ‘Unpack The Arts’ voorstellen. Dit is een Europees project (2012-2014)  o.l.v. Circuscentrum Gent, dat via een intensief residentieprogramma voor culturele journalisten en reguliere media, de kritische rol van media in (circus) kunsten en de hedendaagse samenleving beschouwt. Louise Labib (projectmanager Centre Vidéo Bruxelles) komt ‘Young European (Cultural) Audience Development’ voorstellen. Dit is een Europees project (2015-2019) o.l.v. Centre Vidéo de Bruxelles gericht op het enthousiasmeren voor culturele activiteiten van ‘maatschappelijk gemarginaliseerde’ jongeren door middel van open dialogen met de sector, workshops en uitwisselingen. Beide projecten verkregen steun van het Creative Europe subprogramma Cultuur. Het derde project wordt nog aangekondigd.

We eindigen vervolgens de dag met een panelgesprek met Sven Gatz (Minister van Cultuur), Juliette Duret (Bozar Cinema), Franky Devos (Buda) en Dirk Cornelis (De Spil). Chantal Pattyn (Klara) modereert.

De dag vangt aan om 10u30 (ontvangst vanaf 10u00) en vindt plaats in zaal 10 van Kinepolis (Ter Platen 12) te Gent. Na afloop, rond 18u00, is er een netwerkreceptie aangeboden door Film Fest Gent.

's Avonds reikt minister Gatz de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Film uit. Deze uitreiking wordt georganiseerd door het Departement CJSM en Film Fest Gent en is strikt op uitnodiging.

Deelname aan de inspiratiedag, lunch en receptie is gratis, maar reserveren is verplicht via het registratieformulier (deadline 14 oktober).

We kijken er alvast naar uit je te verwelkomen op 19 oktober!
 
Namens het team van Creative Europe Desk Vlaanderen en het Vlaams Audiovisueel Fonds.
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier