|
|
Kalender oproepen Creative Europe steunaanvragen 2017
Door vertraging in de goedkeuringsprocedure van het Creative Europe werkplan 2017, zijn de publicatie en de indieningsdata van de 'Europese Samenwerkingsprojecten', 'Europese Netwerken' en 'Europese Platformen 2017' vertraagd met enkel weken.
Op de website van het Uitvoerend Agentschap vind je een officiële mededeling hierover.
Concreet betekent dit dat de voorziene indieningdatum (5 oktober 2016) voor de subsidieaanvraag ‘Europese Samenwerkingsprojecten’ binnen het Creative Europe (2014-2020) – subprogramma Cultuur verplaatst wordt naar een latere datum, wellicht eind oktober 2016. Het betreft de oproep voor Kleinschalige Samenwerkingsprojecten- Categorie 1 en Grootschalige Samenwerkingsprojecten - Categorie 2, waarvoor Europese cofinanciering respectievelijk ten vroegste vanaf 1 mei 2017 en 1 juni 2017 kan worden verleend.
De officiële oproep en bijhorende aanvraagdocumenten zullen hopelijk in de loop van de deze maand gepubliceerd worden op de website van het Uitvoerend Agentschap. Ter voorbereiding van de steunaanvraag 2017 kunnen inmiddels wel de aanvraagdocumenten van de vorige oproep 2016 geraadpleegd worden.
De eerstvolgende en meteen laatste indieningsdatum voor de subsidieaanvraag 'Europese Netwerken' wordt wellicht verplaatst naar november 2016. Het betreft de steunaanvraag in een kaderovereenkomst met de Europese Commissie voor vier jaar, namelijk voor het financiële boekjaar 2017 tot en met 2020.
De officiële oproep en bijhorende aanvraagdocumenten zullen hopelijk in september 2016 gepubliceerd worden op de website van het Uitvoerend Agentschap.
Inspiratie en informatie over de 23 Europese Netwerken die momenteel gesubsidieerd worden door Europa, is beschikbaar via de online brochure: Creative Europe Networks.
Informatie over de eerstvolgende en meteen laatste indieningsdatum voor de subsidieaanvraag 'Europese Platformen' binnen het Creative Europe (2014-2020) – subprogramma Cultuur, is niet gekend op dit ogenblik. Het betreft de steunaanvraag in een kaderovereenkomst met de Europese Commissie voor vier jaar, namelijk voor het financiële boekjaar 2017 tot en met 2020.
Hou zeker de website van het Uitvoerend Agentschap EACEA in het oog voor een update van de kalender. Via onze nieuwsbrief en onze website houden wij je ook mee op de hoogte van de ontwikkelingen.
Workshops
Creative Europe Culture Desk Vlaanderen organiseert op 27 september en 6 oktober een 3-uur durende workshop om de subsidieaanvraag voor ‘Europese Samenwerkingsprojecten’ praktisch voor te bereiden. Tijdens die workshop worden de aanvraagcriteria en het digitale aanvraagformulier in detail doorgenomen. Alle deelnemers krijgen desgewenst ook feedback op de sterke en zwakke punten van hun projectplan. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via het webformulier.
|
|
Partners gezocht voor samenwerkingsprojecten
Om een succesvol samenwerkingsproject te realiseren, is een de opbouw van een goed samenwerkingsverband cruciaal. Ben je nog op zoek naar internationale partners om een samenwerking op te zetten? Momenteel zijn volgende internationale culturele organisaties nog op zoek naar partners in hun samenwerkingsconsortium:
- Vantaa public library in Finland is op zoek naar partners zoals publieke bibliotheken om deel te nemen aan een 'Grootschalig Samenwerkingsproject' waarbij bibliotheken, naast de bestaande functies, ook kunnen fungeren als uitgevercentra van kleine en lokale literatuuredities. Hierdoor zou de infrastructuur van bibliotheken een nieuw elan kunnen krijgen en meteen ook een breder publiek voor literatuur.
- Contact via email: katariina.ervasti@vantaa.fi
- Lees het partner search formulier
- Website organisatie
|
|
EU-Design Days 2016: 20 t/m 22 sep 2016, Brussel (BE)
Ben je een ontwerper, een EU-organisatie, overheidsinstelling, kamer van koophandel of universiteit? Ben je op zoek naar inspiratie, financiering en netwerk-opportuniteiten? Dan zijn de EU Design Days in Brussel van 20 t/m 22 september een must om bij te wonen.
|
|
Save the date: 19 oktober 2016: ARTS+ conferentie, Frankfurt (DE)
ARTS+ is een trade fair, een netwerkplek en een conferentie voor de creatieve en culturele sectoren. Het event vindt dit jaar voor het eerst plaats tijdens de Frankfurt Book Fair en is een samenwerking tussen de Book Fair, DG Onderwijs en Cultuur en andere partners.
De digitalisering in de creatieve en culturele sectoren heeft gezorgd voor een grote verandering. De grenzen tussen cultuur, business en technologie zijn vervaagd en er is nood aan een nieuw beleid dat innovatie steunt zonder vast te houden aan oude patronen. Al dit wordt besproken tijdens de ARTS+ conferentie op woensdag 19 oktober 2016, 10u00 - 13u00 in Frankfurt.
|
|
Oproep praktijkvoorbeelden Un-Label (deadline 1 oktober)
Het internationaal cultureel project Un-Label wil meer dan 100 kunstenaars, met en zonder beperking, uit heel Europa kennis laten maken met inclusieve en vernieuwende podiumkunsten.Onder meer via een publicatie met goede praktijkvoorbeelden, wensen zij hun initiatief bekend te maken.
Ken je getuigenissen en voorbeelden die je in deze brochure wil laten opnemen?
Meer informatie lees je via de site van Un-label:
Deadline voor inzendingen is 1 oktober 2016.
|
|
Succesverhaal 'Koor&Stem' kent een vervolg: van Creative Europe Cultuur naar Erasmus+ project
De Antwerpse organisatie voor vocale muziek, Koor&Stem vzw, is een levend voorbeeld van grens- en programma overschrijdende Europese samenwerking.
Van 2012 tot 2015 maakte Koor&Stem deel uit van VOICE - Vision on Innovation for Choral music in Europe, het Europese samenwerkingsproject onder leiding van de European Choral Association - Europa Cantat, met steun van het Cultuurprogramma (2007-2013). Voor deze samenwerking ontvingen zij dit jaar de European Success Story award, een eretitel die sinds 2015 wordt toegekend aan Europese samenwerkingsprojecten met een daadwerkelijke impact op de samenleving, die succesvol zijn afgerond en als inspiratiebron dienen voor andere potentiële samenwerkingsvormen.
Om de dynamiek van hun leerzame kennisdeling, enthousiaste co-creaties en duurzame netwerking kracht bij te zetten, zijn de partners nu een Strategisch Partnerschap aangegaan met steun van het EU Erasmus+ Youth Programme, onder de naam Sing Me In - Collective Singing in the Integration Process of Young Migrants .
Sing Me In wil via zang en gemeenschappelijke zangactiviteiten en –praktijken op een speelse, positieve wijze bijdragen aan het integratieproces van kwetsbare jongeren. Sing Me In loopt van oktober 2016 tot september 2018 en ontvangt 240.000 euro steun van het EU Erasmus+ programma.
Het project wordt gecoördineerd door European Choral Association - Europa Cantat (DE) in partnerschap met: Estonian Choral Association (EE), Sulasol (FI), Ung i-Kor (NO), ZIMIHC (NL), Koor&Stem (BE), A Coeur Joie (FR), Musica International (FR), Moviment Coral Català (ES), Koro Kulturu Dernegi (TR) and Fayha Choir (LB).
Voor meer informatie over het EU Erasmus+ Youth Programme kan je terecht bij JINT (www.jint.be)
|
|
|
|
|
|