Copy
Online versie
NIEUWSBRIEF / 1 APRIL 2016

Inhoudstafel

 1. Vertraging bekendmaking selectie Europese Samenwerkingsprojecten
 2. Nieuwe subsidieoproep voor Literaire Vertalingen (2-jarige projecten)
 3. Laatste kans voor Europese Platforms en Europese Netwerken
 4. Tsjechisch museum zoekt partners in het kader van een project rond draaiorgels
 5. Versopolis lanceert online review voor poëzie, boeken en kunst

 

Vertraging bekendmaking selectie Europese Samenwerkingsprojecten

Door de spijtige, recente gebeurtenissen in Brussel heeft de selectieprocedure van de 'Europese Samenwerkingsprojecten - aanvraag 2015  & start in 2016'  in het kader van het Creative Europe programma, helaas vertraging opgelopen.
De Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap EACEA doen al het mogelijke om in de loop van volgende week de selectieresultaten te publiceren.
Volgens de procedure worden de deelnemers persoonlijk verwittigd, waarna de Creative Europe Culture Desks de resultaten zo snel mogelijk publiek verspreiden via de nieuwsbrief.

Nieuwe subsidieoproep voor Literaire Vertalingen (2-jarige projecten)

Het Uitvoerende Agentschap EACEA publiceerde op 8 maart een nieuwe subsidieoproep voor Cat. 1. Literaire Vertalingen (EACEA 13/2016) met als deadline 28 april 2016.

De volgende projecten komen in aanmerking:

 • de vertaling van een pakket van 3 tot 10 fictiewerken;
 • de brontaal en de doeltaal van de werken moeten ‘officieel erkende talen’ zijn van de landen die aan het programma deelnemen;
 • ook vertalingen uit het Latijn en het Oudgrieks in een officieel erkende taal van één van de landen, komen in aanmerking;
 • de doeltaal moet de moedertaal van de vertaler;
 • de vertalingen moeten een grensoverschrijdende dimensie hebben. De vertaling van nationale literatuur uit een officiële taal in een andere officiële taal van hetzelfde land komt bijgevolg niet in aanmerking.
 • de projecten duren 2 jaar.

Het subsidiebedrag voor deze oproep is maximaal 100.000 euro (maximaal 50 % van de subsidiabele begroting).

Meer informatie vind je op deze website bij Cultuur Subsidies.

Laatste kans voor Europese Platforms en Europese Netwerken

Hoewel het zevenjarige Creative Europe programma pas eindigt in 2020, is 2016 de laatste kans om een aanvraag in te dienen voor de oproepen Europese Platforms en Europese Netwerken. Voor beide projecten (zowel Platforms als Netwerken) gaat het om activiteiten die over vier jaar gespreid zijn (start 2017- einde 2020). De deadline voor indiening is voorlopig gepland op 5 oktober 2016. Meer nieuws over de publicatie van deze oproepen volgt deze zomer 2016.
In juli 2016 wordt de jaarlijkse oproep voor Europese Samenwerkingsprojecten gepubliceerd. De deadline hiervan is eveneens op 5 oktober 2016. 

Tsjechisch museum zoekt partners in het kader van een project rond draaiorgels

Het Tsjechische Technical Museum in de stad Brno zoekt partners in een project rond draaiorgels. Ze zoeken muzikanten, musea, theaters, culturele centra of organisaties die zich inzetten om de kunst van draaiorgelspelers te conserveren.

Het Technical Museum wil de traditie van draaiorgels bewaren en bekender maken bij het publiek door draaiorganisten te laten samenwerken met andere straatartiesten. Iedereen die een draaiorgel kan bespelen, ze verzamelt of de traditie probeert te bewaren kan deelnemen aan hun project. Meer info: nekuza@technicalmuseum.cz

Versopolis lanceert online review voor poëzie, boeken en kunst

Het Europese platform voor poëzie Versopolis ondersteunt opkomende dichters en zorgt voor een snellere vertaling van hun werk in verschillende Europese talen. Vanaf nu bieden ze online The European Review of Poetry, Books and Culture aan. Alle artikels en teksten zijn gratis beschikbaar op de website www.versopolis.com

 

 

www.creativeeurope.be

 
Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Creative Europe Culture Desk Vlaanderen · Departement CJSM · Arenbergstraat 9 · Brussels 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp