Copy
View this email in your browser

NEXT NYHEDSBREV #6 2016


Velkommen til det 6. nyhedsbrev fra NEXT – National Experimental Therapy Partnership.
 

DANSK PERSONLIG MEDICIN PÅ DAGSORDEN

De Lægevidenskabelige Selskaber holdt d. 29. november 2016 en flot og stor anlagt konference på Christiansborg med titlen ”Vejen til Dansk Personlig medicin” som sidste del af en møderække. I forbindelse med konferencen på Christiansborg var der indlæg fra både NEXT-Bioinformatikerne Martin Bøgsted (professor, Aalborg Universitetshospital) og Torben Ørntoft (professor, Aarhus Universitetshospital) samt NEXT Onkologi & Hæmatologi-klinikerne Ulrik Lassen (Professor & klinikchef, Rigshospitalet) og Hans Erik Johnsen (professor, Aalborg Universitetshospital).  
Se møderapporterne på danskpersonligmedicin.dk.

Martin Bøgsted, Leder af NEXT Bioinformatik. Foto: De Lægevidenskabelige Selskaber
 

ULRIK LASSEN NY KLINIKCHEF PÅ ONKOLOGISK AFDELING, RIGSHOSPITALET

Professor og overlæge Ulrik Lassen tiltræder som ny klinikchef på Onkologisk Klinik, Rigshospitalet d. 1. februar 2017, efter Hans von der Maase, der går på pension ultimo januar 2017. Vi ønsker både Rigshospitalet og Ulrik Lassen tillykke. Ulrik er i øjeblikket leder af Rigshospitalets Fase 1 Enhed, er centralt involveret i bl.a. ESMO og DSKO og er NEXT Medical Lead for Onkologi & Hæmatologi. Ulrik udtaler i den forbindelse: ”Jeg håber at kunne fortsætte med at løfte den onkologiske fane i faglig, administrativ og politisk sammenhæng – til gavn for Rigshospitalet, det onkologiske fællesskab og NEXT.” Overlæge, ph.d. Morten Mau-Sørensen bliver ny teamleder af Rigshospitalets Fase 1 Enhed og tager over som Medical Lead af NEXT Center for Onkologi & Hæmatologi. ”Det er en stort glæde for mig at tage over som leder af Fase 1 Enheden og som Medical Lead for NEXT Center for Onkologi & Hæmatologi. Jeg håber at kunne viderefører og videreudvikle såvel Fase 1 Enheden som NEXT Center for Onkologi & Hæmatologi."

Ulrik Lassen, Medical Lead for NEXT Onkologi & Hæmatologi. Foto: De Lægevidenskabelige Selskaber
 

NEXT FÅR FØRSTE PATIENT I ET GLOBALT FASE IIa FORSØG

I NEXT Center for Lungemedicin er Lungemedicinsk forskningsenhed på Bispebjerg Hospital stolte af at være det første sted til at inkludere en patient i AstraZeneca’s europæiske fase IIa astmaforsøg ”Incontro”.
  

GLÆDELIG JUL & GODT NYTÅR

NEXT takker alle vore samarbejdspartnere, offentlige såvel som private, for den store arbejdsindsats, der er lagt i projektet for at sikre endnu et godt år med fuld fart på: masser af kliniske forsøg, to nye NEXT-centre og en fod i regeringens Life Science Vækst Team. TUSIND TAK!
 
Kontakt:
Britta Smedegaard Andersen, bsa@nextpartnership.dk, +45 30 45 97 68.

NEXT sender løbende nyhedsbreve ud. Kender du andre, der kan have interesse i at følge nyheder fra NEXT, er du meget velkommen til at videresende nyhedsbrevet. Man kan tilmelde sig nyhedsbrevet her.
Se også vores hjemmeside www.nextpartnership.dk.   
Copyright © NEXT

Our mailing address is:
info@nextpartnership.dk

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to haej@rn.dk
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trial Nation · Nørregade 7B · København K 1165 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp