Copy
NYHEDSBREV fra
Frivilligværket & Selvhjælp Randers,
Marts 2017
View this email in your browser
KÆRE ILDSJÆLE
 
Nu er det endelig blevet forår, og alligevel vågnede vi op til et snedækket landskab i lørdags. Heldigvis forsvandt sneen dog hurtigt, og man kunne igen ane forårets komme. Jeg synes, denne årstid er fantastisk, og den byder også på meget arbejde i Frivilligværket. Det er ved denne tid, at vi hvert år skal ansøge om vores grundfinansiering ved staten, og oveni det så er der typisk også ansøgningsfrist ved mange andre puljer og fonde i marts og april. Så der er knald på ansøgningsskrivningen i Frivilligværket & Selvhjælp Randers. 

Men det er trods alt ikke kun ansøgninger, der optager os. I år prøver vi jo noget nyt og afholder løbende fyraftensmøder og netværksmøder. Vi har allerede i februar afholdt det første netværksmøde, hvilket var en stor succes og i tirsdags stod eftermiddagen i fyraftensmødets tegn. Dannie fra FriSe var på besøg og fortalte om ”mangfoldig rekruttering af frivillige”, men det kan du læse mere om nedenfor.

Du kan også læse mere om en af de mange gode FrivilligBørs-aftaler, der kom i hus, da vi havde FrivilligBørs i november. Peter fra Hjemmeoptik lavede den dag en spændende aftale med SAM-Foreningen, og det blev rigtig vellykket.

HUSK vores repræsentantskabsmøde tirsdag d. 25. april!

God læselyst og nyd det spirende forår
 
 Med venlig hilsen


Louise Brown
Daglig Leder af Frivilligværket & Selvhjælp Randers
Tlf: +45 2916 1921, louise@frivilligvaerket.dk

FYRAFTENSMØDE

OM MANGFOLDIG REKRUTTERING AF FRIVILLIGE

 
Tirsdag d. 21. marts havde vi inviteret Dannie Larsen fra vores landsorganisation Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark FriSe til at afholde et fyraftensmøde i Frivillighedens Hus under temaet mangfoldig rekruttering af frivillige. Budskabet var bl.a. at alle kan og skal have mulighed for at være en del af det frivillige fællesskab, da alle bisidder forskellige kompetencer og ressourcer, der kan bruges i foreningslivet. 

Det handler blot om at nedbryde barrierer - både i foreningerne og hos de potentielle frivillige. Frivilliggrupper kan nemt blive homogene og lukke sig om sig selv, men det giver en anden dynamik, når der kommer nye og anderledes kræfter til. Hvis de frivillige initiativer har lysten og overskuddet, kan de i rekrutteringsprocessen inddrage mennesker, der af forskellige årsager ikke deltager så meget i det frivillige arbejde. Det kan være mennesker med anden etnisk baggrund end dansk, syns- og hørehæmmede, psykisk sårbare eller fysisk handicappede.

Tak til et Dannie Larsen for et spændende oplæg :-) 
Husk, at I altid kan tage fat i Frivilligværket, hvis I har brug for inspiration og sparring, når I skal rekruttere og fastholde frivillige :-)
VI HAR FÅET TERRASSE

VIL I VÆRE MED TIL AT GØRE DEN SOMMERKLAR?

 


Hov! Vi har slet ikke fortalt, at vi i de kolde vintermåneder har lagt an til en fin terrasse lige udenfor køkkendøren i Frivillighedens Hus :-) Vi drømmer om, at det skal blive en hyggelig lille gårdhave med planter i krukker, kasser, potter og andet pynt. Indtil videre må vi nøjes med hygge, der er photoshoppet ind, så hvis I har ting liggende, som kan være med til at skabe en dejlig lille oase, må I meget gerne kigge forbi Frivillighedens Hus. Så kan vi sammen gøre terrassen/gårdhaven/hyggekrogen klar til de kommende (og forhåbentlig solrige) forårs- og sommermåneder :-)
FRIVILLIGBØRS2016 

HAR SKABT SAMARBEJDE PÅ TVÆRS
 
I efteråret afholdte Frivilligværket Randers’ første FrivilligBørs med stor succes. 89 samarbejdsaftaler blev indgået mellem aktører fra foreninger, kommune og erhvervsliv, og flere af dem er nu blevet til konkrete projekter, der gavner udsatte målgrupper på forskellig vis. 

Succesen med FrivilligBørsen har givet Frivilligværket blod på tanden til at gentage arrangementet i 2017. Derfor opfordres alle interesserede til at sætte kryds i kalenderen fredag d. 29. september. Det er Danmarks nationale frivillighedsdag og derfor en oplagt dag til at ringe endnu en FrivilligBørs i gang i Randers.

Læs mere her:
RANDERSiDAG.dk - FrivilligBørs skaber samarbejde
EN FRIVILLIGBØRSAFTALE ER BLEVET TIL VIRKELIGHED :-)

FrivilligBørs2016 indgik SAM Foreningen og Hjemmeoptik en aftale om en brilledag for socialt udsatte, og d. 3. marts gjorde de i fællesskab en masse menneske rigtig glade, da de afholdte et gratis brille- og synsprøve arrangement på varmestuen Slotsgården

”Vi ser det som en unik mulighed at indgå i et samarbejde med Hjemmeoptik, og det giver rigtig god mening for foreningens medlemmer”, udtaler Rita Wohlfeld, koordinator for SAM Foreningen. ”Samarbejdet med Hjemmeoptik gør en kæmpe forskel for SAM Foreningens medlemmer. Flere af dem har ikke briller, selvom de reelt har brug for det. Vi møder dem hver eneste dag, og de har simpelthen ikke råd. Nogle af dem er hjemløse og bor på gaden, og de har fravalgt udgiften til briller til fordel for mad og andre daglige fornødenheder”.

Peter Nielsen fra Hjemmeoptik er glad for at kunne bruge sine faglige kompetencer til at støtte en udsat målgruppe. ”Jeg vil rigtig gerne gøre en forskel for nogle mennesker, som ikke selv har ressourcerne til at anskaffe sig de briller, der kan give dem en øget livskvalitet”.
REPRÆSENTANTSKABSMØDE

I FRIVILLIGVÆRKET & SELVHJÆLP RANDERS


 
 

Tirsdag d. 25. april kl. 19.00-21.00 er der repræsentantskabsmøde i Frivilligværket & Selvhjælp Randers. Mødet afholdes i Multisalene i Randers Sundhedscenter, Thors Bakke, Biografgade 3, 8900 Randers C.

Hvis du og din forening vil være med på repræsentantskabsmødet og endnu ikke er medlem hos os, kan I udfylde denne blanket og aflevere den til os. Det er gratis :-) 

Se mere i invitationen HER
NETVÆRKSMØDE I FRIVILLIGHEDENS HUS

FOR FORENINGER OG ANDRE AKTØRER DER ARBEJDER MED RÅDGIVNING
 
Onsdag d. 19. april kl. 17.00-19.00 inviterer Frivilligværket foreninger og andre aktører, der arbejder med rådgivning til netværksmøde og samtalesalon i Frivillighedens Hus.

Aftenen har fokus på netværkskabelse, erfaringsudveksling og muligt samarbejde på tværs. Vi sørger for at sætte snakken i gang, men ellers er det deltagerne selv, der fører ordet i små samtalesaloner.

TILMELDING senest torsdag d. 13.4 til: 
annemette@frivilligvaerket.dk
2942 1922 // 2916 1921
Der er 25 pladser, så max 2 deltagere pr. forening/institution 


Download invitationen ved at trykke på billedet til højre. Vi ses i Frivillighedens Hus! :-)
ÅRSMØDE I FRISE 

VIDEN, IDEER OG NETVÆRK

 
Fredag d. 10. marts var Frivilligværket til vores landsorganisation Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark, FriSes årsmøde i Torvehallerne i Vejle. Vi fik masser af ny viden og ideer med hjem til Randers. Bl.a. indspark om hvordan man kan engagere det lokale erhvervsliv i frivilligt arbejde via virksomhedsfrivillighed a.k.a. corporate volunteering.

På årsmødet var Frivilligværkets leder Louise Brown også på programmet. Louise holdt oplæg om, hvordan hun og daglig leder af Selvhjælp Randers Majbritt Bargsteen har fået Selvhjælp Randers' børne-og ungegrupper på Randers Kommunes budget for 2017-2020.
VIDEOSPOTS OM SELVHJÆLP RANDERS

LAVET AF ELEVER FRA PADERUP GYMNASIUMS MEDIEFAGLINJE

 
 
Elever fra Paderup Gymnasiums mediefagslinje har lavet tre flotte reklamespots om Selvhjælps Randers' tilbud til børn og unge. Se videoerne ved at klikke på billederne herunder.
OPLÆG & TEMADAG

OM ANERKENDELSE OG NARRATIVE SAMTALER MED BØRN I KRISE

 

Lørdag d. 4. februar afholdte Selvhjælp Randers temadag for de frivillige om narrative samtaler med børn i krise. Martin Neves fra DISPUK var underviser, og deltagerne blev introduceret til nogle af de væsentligste begreber og ideer fra den narrative tradition. Der blev arbejdet med, hvordan disse ideer kan omsættes til konkrete samtaler med børn i grupper, som har været eller befinder sig i krise


Torsdag d. 16. marts havde Selvhjælp Randers inviteret forældrecoach Tommy Lynnerup til at holde et oplæg om anerkendelse. Fokus var bl.a. på forståelse af de energier, der lever i vores relationer, vores adfærd omkring børnene, gennem nærvær og kærlighed og vores kommunikation til børnene, brug af vores autoritet og grænsesætning.
AKTUELLE ANNONCER PÅ FRIVILLIGJOB.DK 


 
Lige nu kan du bl.a. finde følgende frivilligjobs i Randers og Omegn via frivilligjob.dk:
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Besøg vores hjemmeside
Følg os på LinkedIn
Abonner på vores kanal
Følg os på Instagram
Copyright © *2016*Frivilligværket*, All rights reserved.

Frivilligværket & Selvhjælp Randers
Frivillighedens Hus
Kirketorvet 2A, baghuset
8900 Randers C.
mail: frivilligvaerket@frivilligvaerket.dk
tlf: +45 2942 1922; +45 2916 1921

unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Frivilligværket · Kirketorvet 2A, baghuset · Randers 8900 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp