Copy
Evolvagroup Nieuwsbrief 11, april 2016
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Bart van Dolderen

Zuyd Hogeschool start met Leergang Expert Werkplekleren in co-creatie met Evolva

Innovatie en verandertrajecten binnen zorgorganisaties? Zuyd Hogeschool heeft er dagelijks mee te maken. Werken en leren, leren en werken, het loopt door elkaar heen en het één versterkt het ander. De vraag is steeds: Hoe zorg ik dat mijn medewerkers competent blijven en de organisatie steeds de gewenste prestaties levert? Bart van Dolderen, senior docent faculteit gezondheidszorg/lectoraat employability bij Zuyd Hogeschool vertelt ons over de nieuwe Leergang Expert Werkplekleren die in september 2016 van start gaat.

Lees meer

“Werken met de beeldtafel maakt heel wat los”

Het ligt op tafel, meestal plat, soms schuin, lijkt op een grote iPad, is groot (een meter bij halve meter groot) en zwaar, is nieuw en anders en iedereen die er al eens mee gewerkt heeft, is onmiddellijk fan. We hebben het over de beeldtafel die de experts werkplekleren van de Daelzicht Academie gebruiken bij beeldend trainen.
 
Lees meer

Is werkplekleren een proven concept?

 
Toen we een jaar of twee geleden met Evolva en werkplekleren begonnen, startten we met een vrij beperkte, algemene definiëring: werkplekleren vindt plaats in reële arbeidssituaties als leeromgeving en de leerobjecten zijn de dagdagelijkse verbeterpotenties uit de praktijk. De opdracht die projectadviseur Hans Jonker kreeg van de stuurgroep: is dit een proven concept? Oftewel: is werkplekleren een model, een gedachtengoed dat daadwerkelijk bruikbaarheidswaarde heeft en dat zich in de praktijk gaat bewijzen? De hele korte samenvatting is: “Ja.” De iets uitgebreidere – met acht aanbevelingen - vind je hieronder. 
Lees meer

Elke Polstra: “Winst gaat niet alleen om geld. Wat is bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van sfeer en geborgenheid?”

In juni 2015 studeerde Elke Polstra af aan de HEAO in Sittard. De studie bedrijfseconomie heeft haar veel geleerd, maar onder andere haar afstudeerscriptie naar zorginnovaties leerde haar dat toegevoegde waarde niet alleen een harde kant - cijfers, winst, geld - maar ook een zachte kant heeft. Denk aan de cultuur van een organisatie, sfeer, veiligheid, geborgenheid, meningen en ervaringen… Elke: “Mijn ideaal is de combinatie daartussen. Ook zoeken naar de toegevoegde waarde van deze zachte kant, in plaats van alleen maar kijken naar harde cijfers.” 
Lees meer

Keyport 2020: bedankt!

Op 21 april overhandigt Evolva trots de opbrengsten van twee jaar onderzoeken, samenwerken en leren op het gebied van werkplekleren aan Keyport 2020. We hebben de middelen goed besteed, we hebben veel van en met elkaar geleerd. Keyport beoogt - net zoals Evolva - samenwerking tussen bedrijfsleven, beleidsmakers en onderwijs en op die manier kansen zoeken en grijpen. De projectfase is afgerond, er is voldoende basis om door te pakken. We gaan nu op eigen kracht verder en willen een stichting of corporatie opzetten om het gedachtengoed van werkplekleren duurzaam door te ontwikkelen en te blijven verspreiden.
Bedankt Keyport 2020 voor de steun en het mooie netwerk!

 Vertel & Deel!

Ervaringen delen en leren van en met elkaar! Daarvoor organiseren we in 2016 Netwerkbijeenkomsten en ‘Vertel & Deel-sessies’. Je bent van harte welkom! Reserveer ze alvast in je agenda, vraag een geïnteresseerde collega mee en meld je aan: we houden graag een plekje voor jullie vrij.

Lees meer

Ken je iemand die ook de Evolva Nieuwsbrief wil ontvangen?

Elke zes weken sturen we deze Nieuwsbrief Evolva Werkplekleren 3.0 naar iedereen die zich via de website heeft aangemeld of op de een of andere manier ervaring aan het opdoen is met werkplekleren. Als je deze nieuwsbrief ontvangt, hoef je je dus niet meer aan te melden. Maar misschien ken je wel iemand die ook alles wil weten over Evolva. Stuur de nieuwsbrief dan eens vrijblijvend door. Hoe groter het netwerk hoe beter. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website of via deze link
Aanmelden
Copyright © 2016 Evolva werkplekleren 3.0, Alle rechten voorbehouden

Onze contact gegevens:
Evolva werkplekleren 3.0
Heerbaan 17, 6097 AV, Heel     Voeg ons toe aan je adresboek

Nieuwsbrief afmelden   Wijzig je voorkeuren.