Copy
Nieuwbrief 4   januari 2016
Bekijk de nieuwsbrief online


GEZOCHT: Trainers
 

Er zijn veel aanmeldingen voor trainingen bij JGZ instellingen in heel Nederland om hulpverleners te leren om onveilige hechting vroegtijdig te signaleren. Daarom zoeken we mensen (psychologen, orthopedagogen en jeugdartsen) die we kunnen trainen om de training te geven. Eerste vereiste is dat ze werken met baby's of hele kleine kinderen en affiniteit hebben met hechtingsproblematiek. Na het volgen van de geaccrediteerde opleiding (4 zaterdagen van 10 tot 5) en het meelopen met een training (4 dagdelen) ga je zelf de training geven met materiaal van de Stichting Kinderleven.
Belangstelling? Stuur een mail naar info@stichtingkinderleven.nl

De eerste cursus voor trainers start op zaterdag 23 januari. Er zijn nog plaatsen beschikbaar  dus je kunt je aanmelden via de website www.stichtingkinderleven.nl/voor-hulpverleners
De data van de cursus die in januari start zijn zaterdag 23 januari; 27 februari; 12 maart en 2 april. 
De opleiding zal ook in september starten.De data zijn: 10 september, 24 september, 8 oktober, 5 november steeds van 10 tot 5 in Maastricht, ruimte Stichting Kinderleven.
 Nieuwe moedergroep start 5 februari


Stichting Kinderleven organiseert een paar keer per jaar moedergroepen want een hechte band tussen moeders en hun kind is niet vanzelfsprekend. Door diverse oorzaken kan er sprake zijn van een verstoorde hechting. De Provincie Limburg vindt dit heel belangrijk en geeft daarom subsidie om moeder-baby groepen te starten, waaraan moeders en hun baby kosteloos kunnen deelnemen. Opgeven kan via info@stichtingkinderleven.nl
 Praat mee in ons FORUM


Stichting Kinderleven geeft trainingen en behandelingen en is daarnaast een kenniscentrum over veilige hechting. Er zijn veel thema's met betrekking tot dit onderwerp die niet vanzelfsprekend zijn en waar de meningen over uiteenlopen.
We starten ons forum met het thema:
De gevolgen van echtscheiding op veilige hechting voor heel jonge kinderen.
Je mag zelf een nieuw sub-onderwerp beginnen, als het past in dit thema. Na ca. twee maanden komt er een nieuw thema. 
 

 


Artikel in blad VROEG


Op 4 december verscheen het artikel 'Onveilige ouder-kindrelatie vergt specifieke aandacht', geschreven door Paulien Kuipers in het blad VROEG. Paulien breekt in dit artikel een lans voor vroege signalering van onveilige hechting door professionals die veel met baby's en jonge kinderen te maken hebben. 'De hulpverlening vindt veelal plaats door psychologen of pedagogen. Deze professionals hebben geleerd om probleemgedrag met behulp van testen vast te stellen en daarmee problemen te individualiseren. Maar een hechtingsprobleem geeft klachtgedrag bij kind en ouders, zonder dat er met de individuen iets aan de hand is. Het is de rélatie die pijn doet en klachtgedrag veroorzaakt'........
Het hele artikel kun je hier downloaden 
 
verslaafd

Dit keer een blog over een jongetje dat verslaafd geboren is. Het kind is bij de moeder weggehaald en opgevoed door haar ouders. Nu wil ze het kind terug. 

In de blog worden praktijkvoorbeelden beschreven. Sommige daarvan zijn eerder gepubliceerd in dagblad de Limburger. De praktijkvoorbeelden zijn altijd zodanig bewerkt dat er meerdere praktijkgevallen in verweven zijn. De casus is daarom voor ouders en kind onherkenbaar geworden.
Facebook Kinderleven
Facebook Kinderleven
stichtingkinderleven.nl
stichtingkinderleven.nl
Stichting Kinderleven | St. Servaasklooster 36 | 6211 TE Maastricht
tel: 043 3101650  email: stichtingkinderleven@gmail.com
Copyright © 2015 Stichting Kinderleven, All rights reserved


afmelden