Copy
Nieuwbrief 6   juni 2016
Bekijk de nieuwsbrief online


Help me, ik heb honger


Baby's kunnen door allerlei non-verbale signalen en huilen natuurlijk aangeven dat er iets is. Dit mooie plaatje, gevonden op de facebookpagina van The Lactation Center (2013) geeft goed zicht op de verstoorde comfortzone van de hongerige baby. 
Wil je het plaatje groter zien, klik hier
 

Nieuwe moeder-baby/peuter groepen


In september, oktober en november starten er nieuwe moedergroepen.In september start er een groep die speciaal bestemd is voor moeders met peuters. De exacte data worden op de website binnenkort vermeld.

Meer lezen over de moedergroepen 


JGZ training Focus op hechting in het midden van het land?


In Limburg geeft Kinderleven bij diverse JGZ instellingen een training voor alle JGZ professionals. Regelmatig krijgen we de vraag of iemand individueel aan een training kan deelnemen. Dat is niet mogelijk als het initiatief is uitgegaan van de JGZ instelling, dan is de training alleen voor hun mensen. Een ander punt is dat Maastricht nu niet bepaald centraal ligt. Als er genoeg belangstellenden zijn is Paulien Kuipers zeker bereid om het uitzicht op de St. Servaaskerk in Maastricht te verruilen voor de Dom in Utrecht om daar een geaccrediteerde training Focus op Hechting te geven voor JGZ professionals. Als er 10 mensen meedoen kan de training voorjaar 2017 doorgaan. Data zijn nog niet bekend. De prijs zal € 350,- zijn voor 4 dagdelen inclusief lesmateriaal. 
Meld je hier aan 
Deze aanmelding is vrijblijvend maar zo kunnen we zien of er genoeg belangstelling is.
.  
De eerste training om opleiders te trainen (training GGZ Professionals Kinderleven: Focus op hechting) heeft een zeer positieve evaluatie gekregen. De training werd beoordeeld met een 9,3. Voor september zijn er nog 2 plaatsen vrij. Lees meer en aanmelden: http://www.stichtingkinderleven.nl/voor-hulpverleners/
In januari start een nieuwe training voor professionals.
 

De dynamische band tussen ouders en hun kiind


Een gehechtheidsrelatie tussen ouders en hun kind is niet statisch en deze band is, onder invloed van de ontwikkeling van het kind of door gebeurtenissen in het gezin, aan veranderingen onderhevig. Een gehechtheidsrelatie is een emotionele relatie die tussen kind en ouder opgebouwd wordt op basis van ervaringen in de interactie. Ieder jong kind richt zich op zijn ouders of verzorgers en zoekt bescherming en hulp. 

Meer lezen
 

1001 kritieke dagen


In Limburg is Stichting Kinderleven is al jaren actief om te zorgen voor een veilige hechting tussen moeder/ouders en hun pasgeboren baby.Het is verheugend dat de missie van Stichting Kinderleven naadloos aansluit bij het Manifest 1001 Kritieke dagen. Hierin wordt het belang van ondersteuning van ouders en baby’s in de eerste levensfase benadrukt want de eerste 1001 dagen van een kind, van conceptie tot 2 jaar, zijn cruciaal voor zijn of haar ontwikkeling. Daarom is juist in die periode informatie en begeleiding aan ouders en baby’s van groot belang. Het manifest wordt besproken met gemeenten en politieke partijen, om ook in Nederland breed draagvlak te krijgen voor de inzet van wetenschappelijke kennis en expertise in de belangrijke eerste twee jaar. Het manifest is een initiatief (in navolging van Engeland) van de samenwerkende organisaties NIP (sectie Het Jonge Kind), Dutch Assiociation for Infant Mental Health en de Stichting Babywerk.

 


Bedrijfsplan online

Het bedrijfsplan 2016 - 2020 van Stichting Kinderleven staat online.

Wel of niet naar de peuterspeelzaal

Ik heb een moeilijke tijd gehad met mijn man, Sinds kort bezoekt mijn dochtertje de peuterspeelzaal. Ze vindt het daar fijn maar als ik vertrek is ze in paniek. Zal ik haar nog thuis houden, of moet ik  toch ‘doorzetten’ en haar op de peuterspeelzaal laten? 

In de blog worden praktijkvoorbeelden beschreven. Sommige daarvan zijn eerder gepubliceerd in dagblad de Limburger. De praktijkvoorbeelden zijn altijd zodanig bewerkt dat er meerdere praktijkgevallen in verweven zijn. De casus is daarom voor ouders en kind onherkenbaar geworden.
Facebook Kinderleven
Facebook Kinderleven
stichtingkinderleven.nl
stichtingkinderleven.nl
Thalassa, tweeling in bad
Thalassa, tweeling in bad
Stichting Kinderleven | St. Servaasklooster 36 | 6211 TE Maastricht
tel: 043 3101650  email: stichtingkinderleven@gmail.com
Copyright © 2015 Stichting Kinderleven, All rights reserved


afmelden