Copy
Nieuwbrief 10   maart 2017
Bekijk de nieuwsbrief onlineMoeder-babygroepen worden overgedragen aan de JGZ Envida


In de nabije toekomst zal JGZ Envida het concept moeder-babygroep met de focus op hechting van Kinderleven Kenniscentrum gaan overnemen. Jeugdverpleegkundigen worden opgeleid om deze groepen te  gaan begeleiden. De bijeenkomsten gaan niet over opvoeding en verzorging, maar zijn  uitsluitend gericht op het bevorderen van een positieve relatie tussen moeder en baby. Kinderleven Kenniscentrum is een handboek aan het ontwikkelen met daarin het programma en de didactiek van de moeder-babygroep.

 

Trainingen Kinderleven Kenniscentrum

  • In het najaar (september-oktober) start weer een Basistraining Focus op hechting in Utrecht voor professionals die werken met ouders en hun jonge kind. 
  • In november is er de eerste Masterclass 1: Train de trainer. Deze Masterclass van 2 dagen kan gevolgd worden door mensen die de Basistraining (voorheen JGZ training) gevolgd hebben. Na de training en het meelopen met een Basistraining gaan ze zelfstandig aan de slag, al dan niet binnen hun eigen organisatie. Een coachingstraject is onderdeel van deze Masterclass.
  • In 2018 start Masterclass 2: Verdieping GGZ. Deze Masterclass is bedoeld voor psychologen en pedagogen die in de GGZ werken en is gericht op de behandeling van ouders en hun jonge kind middels het ééngespreksmodel of het vijfstappenmodel (Methode Kuipers I en II). Ook voor deze Masterclass is het volgen van de basistraining en het coachingstraject verplicht.
  • In september start het coachingstraject toegankelijk voor iedereen die de Basistraining gevolgd heeft en verplicht voor de deelnemers aan de Masterclasses. 

In de folder die je kunt downloaden staat alle informatie, data, prijzen etc. Inschrijvingen lopen via onze website.
Voor specifieke vragen kun je terecht bi
j info@stichtingkinderleven.nl 
 NIEUW: Website 'Ouders Centraal'


Onlangs is er een nieuwe website gelanceerd: Ouders Centraal. Deze website biedt professionals informatie om een goede samenwerkings-relatie met ouders op te bouwen. Het online platform bericht over actuele ontwikkelingen, methodieken, onderzoeksbevindingen en praktijkvoorbeelden. De website geeft naast tips voor ouderbegeleiding, veel inhoudelijke artikelen over de wijze waarop pijn van ouders aan kinderen wordt overgedragen: een bijzondere invalshoek op de ouder-kind relatie. 
Naast deze website voor professionals is er een website voor ouders met een leven: me to we 

 Opening Elkerliek Ziekenhuis: Centrum voor Geboorte & Gezin


Op donderdag 9 maart heeft er in Helmond de feestelijke opening van het centrum voor geboorte en gezin plaatsgevonden. In dit centrum worden baby's,vaders en moeders met de beste zorg omringd. Hier blijven ouders en hun pasgeboren kindje altijd samen, ook als het kindje in de couveuse ligt. Het geboortecentrum rust op twee uitgangspunten: moeder en kind worden niet gescheiden en ouders houden de regie.
De opening van dit bijzondere centrum werd verricht door Khadija Arib, voorzitter van de Tweede kamer en Elly Blanksma, burgemeester Helmond. Paulien Kuipers, directeur Kinderleven verzorgde de keynote lezing. Daarin benadrukte zij inhoudelijk hoe belangrijk het is voor de ontwikkeling en toekomst van een kind als het de gelegenheid krijgt om zo dicht bij de ouders te blijven zoals in dit centrum. Daarmee wordt veel toekomstig leed voorkomen. 
Voor het downloaden van de lezing: klik hier. 
 

Assertieve peuter? 

Kan een peuter al assertief zijn en als hij dat niet is moet je hem dat leren?

In de blog worden praktijkvoorbeelden beschreven. Sommige daarvan zijn eerder gepubliceerd in dagblad de Limburger. De praktijkvoorbeelden zijn altijd zodanig bewerkt dat er meerdere praktijkgevallen in verweven zijn. De casus is daarom voor ouders en kind onherkenbaar geworden.
Facebook Kinderleven
Facebook Kinderleven
stichtingkinderleven.nl
stichtingkinderleven.nl
praten met je baby
praten met je baby
Stichting Kinderleven | St. Servaasklooster 36 | 6211 TE Maastricht
tel: 043 3101650  email: info@stichtingkinderleven.nl
Copyright © 2015 Stichting Kinderleven, All rights reserved


afmelden

  

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
stichting Kinderleven · St Servaasklooster 36 · Maastricht, Limburg 6211TE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp