Copy

2021: Campagne Verpakkingen

Iedereen heeft ermee te maken: verpakkingen. Er gaat geen dag voorbij zonder het opendoen en gelijk weggooien van een doosje, zakje, potje of blikje. Je kan er gewoon niet omheen: we zijn een ‘wegwerpmaatschappij’! Met deze verpakkingen-campagne willen we daar graag iets aan, of liever gezegd tegen doen. 
 

Ons motto: Eltsenien Grutsk & Grien!

 

Zakjes, doosjes, folies, pakjes, blikjes, flesjes, cellofaantjes, potjes, wikkels…

…we kopen ze dagelijks. Niet omdat we ze zo graag willen hebben,  maar omdat ze om iets heen zitten. Zodra we dat eruit hebben gehaald is het afval en gaat het in de afvalbak. Best gek eigenlijk…

Het kost grondstoffen, extra geld en we vervuilen onze omgeving ermee.

 
Hoog tijd voor verandering!

 

Iedereen (‘eltsenien’) kan de verpakkingsberg aanvallen.

Tijdens de dagelijkse boodschappen, winkelen in de stad, online shoppen en het afhalen van bijvoorbeeld een maaltijd, kun je in de aanval. 

Houd het eens een dagje bij: hoeveel tasjes, doosjes, potjes en blikjes heb je in je handen na het boodschappen doen? Zou je de volgende keer misschien iets anders kunnen doen?

 
Jong tot oud, iedereen kan meedoen!

 

Er zijn veel manieren waarop het anders kan.

Geen verpakkingen is het mooist! Neem zelf je (boodschappen)tas mee, een bakje voor het vlees van de slager, een broodzak bij de bakker, groente- en fruitzakjes in de supermarkt.Ook kun je grootverpakkingen kopen. En gooi de verpakkingen goed gescheiden weg, dan kan het hergebruikt of gerecycled worden.

Heb jij goede tips? Geef ze aan ons door!

 

In de komende maanden gaan we ervaringen, tips en tricks delen.

Grutsk & Grien zoekt inwoners die in de praktijk de afvalberg aanvallen, verzamelen vlogs, praktische tips en nieuwtjes. Alles wat we tegenkomen delen we.

Volg ons via social media, kijk op onze site en meld je aan voor de nieuwsbrief. Bepaal wat bij jouw levensstijl past en doe mee.

Alle tips blijven uiteraard online beschikbaar!

Mail ons jouw verpakkingentip!
Verpakkingen zorgen voor een grote (zwerf)afvalberg. Ze kosten ons grondstoffen, veel geld en we vervuilen onze omgeving ermee. Het is dus superbelangrijk dat we met z’n allen zorgen dat het gebruik van verpakkingen minder wordt. Je kunt hier zelf heel goed aan bijdragen en er meteen aan de slag. Lees de tips op onze website en ga ook in de aanval!
Naar de site van Grutsk & Grien
Hierbij alvast 2 tips van inwoners uit de regio die
de verpakkingenberg ook zat zijn: 

Hans van de Water uit Heeg:

“Regelmatig maken we thuis een grote pan soep van verse onverpakte ingrediënten en doen die kokend heet in opgespaarde glazen potten.

Gezond, lang houdbaar en geen verpakkingen meer.”

Evert Salverda uit Bolsward:

“Bij mijn aankopen vraag ik mij bewust af: Is de verpakking duurzaam, kan ik het zelf verpakken of kan ik zelfs zonder verpakking? De eigen broodzak, uitwasbare netjes voor fruit en groente, een (gebruikte) papieren tas voor kleding, ze gaan altijd met mij mee naar de winkels!“

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Copyright © 2021 Netwerk Duurzame Dorpen / Grutsk & Grien, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp