Copy

'VAREN DOE JE SAMEN!'

NIEUWSBRIEF 5 - JULI 2015

View this email in your browser


'Varen doe je Samen!' op HISWA te water 2015

'Varen doe je Samen!' staat dit jaar weer met een informatieve stand op HISWA te water 

Bereid je goed voor op het gebied van veiligheid. We informeren je graag over de veiligheidsvoorschriften, wetgeving en voorzorgsmaatregelen, maar geven ook praktische tips. Er liggen recente vaarkaarten klaar, zodat je interactief je eigen vaarervaring op het water kunt delen. U kunt ook deelnemen aan de mini VDJS praktijkdagen. Drie keer per dag wordt vanuit Amsterdam Marina met een motorboot van de vaarschool een interessant rondje van circa een uur over het IJ gevaren.

Lees hier meer en bestel kaarten..
 


Onderzoek Rijkswaterstaat onder de Binnenvaart

Rijkswaterstaat houdt elke drie jaar een onderzoek onder beroepsvaart waarin je je mening kunt geven over de dienstverlening van Rijkswaterstaat

Graag willen wij jou als binnenvaartschipper vragen mee te werken aan dit onderzoek! (Voor 26 juli).

Lees hier meer en werk mee aan het onderzoek...
 


Nieuw: brochure Gasveilig


Het gebruik van gas is veilig, zolang u er zorgvuldig mee om gaat, de gasinstallatie goedgekeurd is en minimaal elke drie jaar wordt gecontroleerd

Gas zorgt voor gemak aan boord. U kunt ermee koken, koelen en verwarmen, net als thuis. Gas vraagt wel om extra aandacht. Als er een lek ontstaat, zal het gas zich onderin in het schip ophopen en is er ontploffings- en brandgevaar. Helaas gebeuren er elk vaarseizoen ongelukken met gas aan boord. Deze brochure geeft adviezen voor een veilig gasgebruik en een betrouwbare installatie, plus aandachtspunten voor de periodieke controle.

Bekijk de nieuwe brochure over gasveiligheid.
 

Rijkswaterstaat helpt recreatieschippers op drukke sluizen


De stewards dragen bij aan een vlot en veilig scheepvaartverkeer

Met mooi weer neemt de drukte op de vaarwegen toe. Vooral bij sluizen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties en lange wachttijden. Het passeren van sluizen vinden veel recreatieschippers niet eenvoudig. Grote vrachtschepen en kleine plezierjachten moeten samen manoeuvreren in een beperkte ruimte. Daarbij moeten schippers goed opletten, rekening houden met andere schepen en met de sluismeester communiceren. In de zomerperiode bemant Rijkswaterstaat daarom drukke sluizen met stewards.

Lees hier meer...
 

'Varen op het IJ? Hou je koppie erbij!'


Diverse nautische maatregelen zijn getroffen om het scheepvaartverkeer tijdens SAIL veilig te laten verlopen

De campagne ‘Varen op het IJ? Hou je koppie erbij!’ is van start gegaan. Met de campagne worden de bijzondere maatregelen tijdens SAIL Amsterdam 2015 en algemene regels en tips onder de aandacht gebracht bij iedereen die van plan is met een boot naar SAIL te komen. Alle maatregelen voor recreatievaart zijn terug te vinden op www.sail.nl.
Er is een aparte kaart gemaakt met nautische informatie. Bovendien zijn de regels samengevat in een folder die wordt verspreid onder de recreatievaart en is een speciale animatie gemaakt.

Lees hier meer en bekijk de animatie...
 

'VAREN DOE JE SAMEN!'

CONTACTGEGEVENS

U kunt ons bereiken op onderstaand adres:

Werfkade 2
1033 RA Amsterdam
Postbus 3111
1030 AC Amsterdam
020 - 7051485
info@varendoejesamen.nl
www.varendoejesamen.nl

www.facebook.com/varendoejesamen
www.twitter.com/varendoejesamen
www.youtube.com/varendoejesamen
 

Copyright © 2015 Waterrecreatie Nederland, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp