Copy

Nieuws     Kennisbank     Agenda     Contact    

Bekijk deze e-mail in uw browser

Waterrecreatie Nederland 

Nieuwsbrief maart 2019

Het nieuws van maart

Hieronder leest u een selectie van het nieuws van maart. Met onder meer nieuws over de duikvlag, nieuw BlueHealth-onderzoek, de GPS-omwenteling, een nieuwe stichting voor het maaien van waterplanten en het Meevaarweekend. Kijk op onze website voor meer nieuws, de agenda en de kennisbank
 

ROUTENETWERK

Visie Ruimtelijke Ontvangst moet land en water in Zuidoost Friesland verbinden


De gemeentes Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland en Weststellingwerf willen hun toeristisch-recreatieve kwaliteiten meer benutten. De gemeenten hebben daarom samen een visie voor het verbeteren van de toeristisch-recreatieve entrees van Zuidoost Friesland opgesteld.

Lees verder

Provincies, natuurorganisaties en gemeente tekenen samenwerkingsovereenkomst NLDelta


Het bekrachtigen van de samenwerking NLDelta is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de delta Biesbosch-Haringvliet. Hierbij gaat het om het verwezenlijken van ambities zoals het optimaal verbinden van natuurgebieden, betere beleefbaarheid, een herkenbare identiteit en trotse bewoners.

Lees verder

Project ‘Holwerd aan Zee’ in kwartiermakersfase


De plannen voor het project ‘Holwerd aan Zee’ beginnen vorm te krijgen. Samen met de provincie Fryslân en kwartiermakers wordt er op het moment gewerkt aan de opzet van de projectorganisatie die onder meer belast zal worden met het definitieve ontwerp, verdiepend onderzoek, vergunningverlening en de start van de uitvoering.

Lees verder

VEILIGHEID

Nieuwe campagne stimuleert gebruik en bekendheid duikvlag


Begin februari is de campagne ‘Veilig duiken? Duikvlag gebruiken’ van start gegaan. De campagne is bedoeld om het gebruik van de duikvlag onder duikers te stimuleren en tegelijk de bekendheid bij de vaarweggebruikers te vergroten.

Lees meer

Advies Agentschap Telecom: controleer GPS-systeem na 7 april


Het Agentschap Telecom adviseert gebruikers van GPS om na 7 april te controleren of deze nog naar behoren werkt. In de nacht van 6 op 7 april vindt namelijk de ‘GPS-omwenteling’ plaats, waarbij het telsysteem van GPS-systemen op nul wordt gezet. Mogelijk raken apparaten die gebruik maken van GPS hierdoor in de war.

Lees verder op Varen doe je Samen!

DUURZAAMHEID EN INNOVATIE

Nieuwe stichting ‘Maaien Waterplanten IJmeer Markermeer’ opgericht


Op 6 maart 2019 richten HISWA Vereniging en het Watersportverbond gezamenlijk de stichting ‘Maaien Waterplanten IJmeer Markermeer’ op. De oprichtingshandeling vindt plaats op het Veiligheidseiland van de HISWA Amsterdam Boat Show in RAI Amsterdam.

Lees verder

BlueHealth onderzoek: Ontwikkeling rivierparken verbetert gezondheid


Een nieuw onderzoek van BlueHealth laat zien dat parken aan de oevers van rivieren goed zijn voor de gezondheid en het welzijn. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1000 deelnemers uit de omgeving van de rivier Besòs in Barcelona.

Lees verder

KENNIS EN BELEID

‘Steeds meer strandpaviljoens in niet-kustprovincies’


Het aantal strandpaviljoens in Nederland is de afgelopen vijf jaar gegroeid van 396 naar 413 paviljoens (+4%). Opvallend: De groei wordt voor een groot deel veroorzaakt door nieuwe paviljoens in de niet-kustprovincies. Hier kwamen er 9 paviljoens bij (+41%), waarvan alleen in Gelderland al 4 bedrijven.

Lees meer

Mooie, lange zomer van 2018 zorgt voor stijging omzet watersportbedrijven


Het aanhoudende mooie weer tijdens de zomer van 2018 heeft voor een flinke omzetgroei in de watersportsector gezorgd. In totaal groeide de omzet in de sector met 4,8 procent. Een jaar eerder was er nog sprake van omzetdaling in de sector. De cijfers komen uit de recente conjunctuurmeting van HISWA Vereniging.

Lees verder

NETWERK

Nieuwe website voor NIWE (the European Network of Inland Waterways) gelanceerd

Het ‘European Network of Inland Waterways’, kortweg NIWE, heeft sinds kort een nieuwe website. Het moet het platform worden voor het delen van projectinformatie van de diverse partners. De website is te vinden op https://waterwaysnetwork.eu/.

Lees verder

Hoge opkomst waterschapsverkiezingen 2019


De voorlopige opkomst bij de waterschapsverkiezingen van 2019 is een stuk hoger dan de opkomst bij de waterschapsverkiezingen in 2015. Dat blijkt uit de gegevens van 20 van de 21 waterschappen.

Lees verder

EVENEMENTEN

‘Welkom op het Water’ initieert Meevaarweekend op 15 & 16 juni 2019


De promotiecampagne ‘Welkom op het Water’ organiseert samen met diverse watersporters, watersportbedrijven en watersportverenigingen in het weekend van 15 en 16 juni het eerste landelijke ‘Meevaarweekend’. Het doel is om in dat weekend zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met watersport- en recreatie.

Lees verder

Nationale Motorbootvaren Prijs 2019: Voordrachten welkom!


Motorbootvaarders, watersporters of instellingen, die betrokken zijn bij het varen met een motorboot, kunnen tot 31 augustus 2019 voordrachten indienen voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2019.

Lees meer
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Stuur door
Bent u geïnteresseerd in informatie over onze projecten en ander nieuws over ontwikkelingen van belang voor waterrecreatie? Blijf op de hoogte via de nieuwsberichten en de agenda op onze website. U kunt ons ook volgen via Twitter @H2Orecreatie en/of LinkedIn.  

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich in het verleden hebt ingeschreven of contact hebt gehad met Waterrecreatie Nederland. Hiermee blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over waterrecreatie. U kunt zich uiteraard op elk gewenst moment aan- of afmelden via de uitschrijflink onderaan deze nieuwsbrief.  
Waterrecreatie nieuws is een uitgave van:
 

 
Copyright Waterrecreatie Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Deze e-mail is verzonden door een automatische mailbox. Vragen, die u naar deze mailbox stuurt,
worden niet beantwoord. 


Aanmelden
Uitschrijven