Copy
ELO-säätiön uutiskirje
Lue uutiskirje selaimessasi

Yksi kymmenestä voittaa!

Nyt on tiedossa ne kymmenen kokkia ja tarjoilijaa, jotka kisaavat Vuoden Kokki 2016 ja Vuoden Tarjoilija 2016 -titteleistä.  Kuukausi sitten selvisi, ketkä viisi joukkuetta matkaavat Gastro Helsingissä pidettävään kouluruokakilpailuun. 
Viime viikolla laitoimme liikkeelle Syödään yhdessä -haasteet. Moni yritys ja yhteisö on jo aloittanut juhlavuoden tapahtumien suunnittelun.  Kun Suomi täyttää 100 vuotta, syödään yhdessä. Kaikki on kutsuttu! 

Suomi 100

Suomi100 -projekti etenee. Yhdessäsyöminen on isossa osassa, mutta projektissa tapahtuu paljon muutakin. Käy katsomassa 
Suomi 100-sivuilta, mitä on tulossa. 


Syödään yhdessä - kick off

Syödään yhdessä -ilme ja sisällöt julkistettiin 5.2.2016. Hanke sai myös virallisen tunnuksensa. Yhteisten toimien teemat ja raamit on sovittu.  Ruoka-, juoma- ja kattausbrändejä on lähdössä joukolla mukaan. Myös 3. sektorin toimijat on koottu luomaan yhdessä-syömisen ilmiötä. Päivitämme ilmiön etenemistä Syödään yhdessä - nettisivuille ja Facebookiin. 

Katso video: Syödään yhdessä! 

On tulossa kansalliset ruoka-aarteet-äänestys ja kaikkien aikojen kyläjuhla 100 päivää ennen 100-vuotisjuhlaa.  Joka kuukauden 6. päivä pidetään "teemoitetut bileet". 
 

Food From Finland Bocuse dÓr kumppaniksi

Bocuse d´Or -tiimi iloitsee uudesta pääyhteistyökumppanuudesta. Food From Finland-ohjelman kanssa tullaan tekemään yhteistyötä, jolla suomalainen ruoka saadaan näkymään maailmalla.

Ensin keväällä Euroopan osakilpailussa Budapestissa (10.-11.5.), syksyllä Sial-messuilla (16.-20.10) Pariisissa ja tammikuussa 2017 maailman-mestaruuskilpailussa Lyonissa.  Seuraa Bocuse-tiimimme ja tukijoittemme matkaa Facebook-sivuilla.
 

Hyviä uutisia

Suomen Kokkimaajoukkue sai Helsingin Suomalaisen Klubin säätiön ruokakulttuurirahaston myöntämän 10 000€ tunnustuspalkinnon. 

Tällä hetkellä Kokkimaajoukkue suuntaa kaiken energiansa Erfurtin kokkiolympialaisiin, joissa tavoite on korkealla. Onnea matkaan!

PRO-Gaala palkintoineen nostaa vuosittain ravintola-alan tunnelmaa. Onnea palkituille. Katso Aromin kuvat.

Uusia ravintoloita syntyy vauhdilla. Odotusta ilmassa. 

Semifinalistit Vuoden Kokki ja Tarjoilija -kisoihin valittu!


Vuoden Tarjoilija 2016 -semifinaalissa Gastro Helsingissä 17.3. nähdään
kilpailemassa seuraavat 10 ammattilaista: Noora Sipilä (Kaskis), Satu-Paula Vilhunen (Musta Lammas), Joni Lötjönen (Boulevard Social),  Sohvi Laaksonen (August von Trappe), Niina Hakolahti (Palace), Sara Wetterstrand (Masu Asian Bistro), Taneli Lehtonen (Muru), Christina Holmström (Boulevard Social), Matias Pietarinen (Ravintola Teatteri) ja Ronny Malmberg (Farang). Kilpailun johtaja on Jarkko Myllymäki ja päätuomarina toimii Janne Marin. Lue lisää tiedotteesta.                                                

Vuoden Kokki 2016 –semifinalistit ovat Simo Pietarinen (Son of a Punch), Anssi Riihimäki (Ravintola Olo), Miiro Tähti (Salutorget), Benjamin Frostell (Krog Roba), Jaana Reen (Ravintola Palace), Teemu Boman (Ravintola Palace), Simo Paalanen (Ravintola OLO), Janne Blomqvist (Krog Roba), Toni Kostian (Grön) ja Mikko Kaukonen (Food Camp Finland). Kilpailun johtaja on Heikki Liekola ja päätuomarina toimii Henry Tikkanen. Lue lisää tiedotteesta.
                     
Kilpailun mahdollistavat uskolliset yhteistyökumppanit. Pääyhteistyö-kumppaneina ovat jo vuosia olleet Metos, Valio ja Messukeskus.  


Tule juhlimaan voittajia! 

Vuoden Kokki ja Tarjoilija -kilpailujen voittajat julkistetaan Tapahtumatalo Bankissa 18.3.2016 klo 18:30 alkaen. Tilaa lippusi täältä.
 

Kouluruokakilpailu

Joka toinen vuosi järjestetettävä Parempaa kouluruokaa -kilpailu toteutetaan nyt kolmatta kertaa. Kilpailun tavoitteena on nostaa kouluruoan arvostusta ja luoda lisää herkullisia reseptejä kaikkien koulukeittiöiden käyttöön. Viisi kolmihenkistä tiimiä kohtaa finaalissa Gastro-messuilla 16.3. Kilpailu syntyy Continental Foods Finlandin ja ELO-säätiön yhteistyönä. Lue lisää Parempaa kouluruokaa -sivuilta.


Suojelijana Jaana Husu-Kallio

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio on Kouluruokakilpailun sekä Vuoden Kokki- ja Tarjoilija -kilpailujen suojelija. Lue Jaana Husu-Kallion ajatuksia ruokaviennistä ja kilpailuista.

ELO-säätiö lyhyesti 

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä myös kansainvälisesti kiinnostavaa.

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja entistä enemmän siitä eteenpäin. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

Syksyllä 2015 ELO-säätiö perusti Syödään yhdessä -rahaston. Rahastoon kerätyt ja lahjoitetut varat suunnataan yhdessäsyömisen kulttuurin kukoistukseen. Rahastoa saa tukea lahjoituksella tilille FI70 5723 0220 2291 03 viitteellä "Syödään yhdessä -rahasto".

 

Seuraa ja osallistu keskusteluun twitterissä ja Instagramissa:

#ruokakulttuuri #finnishfood #vuodenkokki/@vuodenkokki #vuodenkokki2016 #vuodentarjoilija/@vuodentarjoilija #vuodentarjoilija2016 #gastrohelsinki/@gastrohelsinki #bocusefi/@eerovottonen #villiyrttiviikko #kouluruokailu #suomi100 #goodnewsonschoolmeals #kouluruokailu #kouluruokapäivä #syödäänyhdessä

 
ELO-säätiö
ELO-säätiö
#finnishfood
#finnishfood
#ruokakulttuuri
#ruokakulttuuri

ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Seija Kurunmäki
+358 400 460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Sini Garam
+358 50 587 0929, sini.garam@elo-saatio.fi

Moila Ant-Wuorinen
+358 50 370 4742, moila.ant-wuorinen@elo-saatio.fi

Copyright © 2016 ELO-säätiö, kaikki oikeudet pidätetään.


Tilaa uutiskirje    Poistu postituslistalta    Päivitä tilausasetuksesi   

Email Marketing Powered by Mailchimp