Copy
ELO-säätiön uutiskirje
Lue uutiskirje selaimessasi

Villiyrtit valloittavat!

ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

 Tänä keväänä villiyrteistä on kuhistu enemmän kuin koskaan. Viikolla 23 vietettävä villiyrttiviikko saa perheet metsään. Tänä keväänä tehtiin villiyrttihistoriaa myös ammattilaispuolella. Ammattilaisille suunnattu villiruokakoulutus alkoi. Tavoitteena on kouluttaa Suomeen ainakin 100 villiruokakokkia vuoteen 2017 mennessä. 
Suomalainen sosiaalinen innovaatio kouluruokailu nousi esiin
Food Revolution Day:n 15.5. tervehdyksissä.
Valmistautuminen Suomen 100-vuotisjuhlaan on hyvässä vauhdissa.

Dalla Vallelle palkinto

ELO-säätiö luovutti ruokakulttuuri- palkinnon Dalla Valle Oy:lle. Palkinnon vastaanotti Zelia Dalla Valle, joka hoitaa perheyrityksen markkinointia ja hankintaa.
Lue miten Zelia näkee herkkutattien mahdollisuudet.
 

Villiruokakoulutus

Ruoka-ammattilaisille tarkoitettua villiruokakurssia piloitoidaan. Nyt on menossa kouluttajien koulutus. Kaksiosaisen kurssin kevätjaksolla perehdyttiin villiyrtteihin. Syksyllä on vuorossa riista, marjat ja sienet. Kurssin opettajina olivat keittiömestari Sami Tallberg ja kestävän gastonomian lehtori Jarmo Åke. Mukana oli monipuolisesti asiantuntijoita ja villiruokakouluttajaksi kouluttautuvia. Tiistaina joukko puki Hai-saappaat jalkaansa ja lähti Nuuksioon villiyrttien metsästykseen. Lue lisää ja katso kuvat.
#villiruoka #wildfood

Food Revolution Day 

15. toukokuuta vietettiin kansainvälistä Jamie Oliverin käynnistämää koulujen ruokavallankumouspäivää. Food Revolution Dayn kunniaksi lähetimme videotervehdyksen Jamie Oliverille: We have Food Revolution Day every day!
Lue lisää ja katso videotervehdys.
 

Suomi 100v.

Suomi 100v teema on yhdessä. Valmistelemme juhlavuoden ruokateemaa Syödään yhdessä - syömällä yhdessä. Viimeisin työpaja 21.5. MTK:n Kettulassa. Työ jatkuu.
#suomi100
 

Uusia tukijoita

ELO-säätiön taustavoimat tekevät työtä rakkaudesta ruokaan. Suomalaisen ruokakulttuurin kehittämisen ja näkymisen mahdollistaa laaja yhteistyöjoukko. Kiitos teille kaikille! Etsimme lisää ruokakulttuurin tukijoita.

ELO-säätiön hallitukseen uusia vaikuttajia


ELO-säätiö kokoaa ruokakulttuurin näkijät, tekijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Tavoitteena on tehdä ruokakulttuuristamme kiinnostava meillä
ja maailmalla.
Vuosikokouksessa 28.4. ELO-säätiön hallitukseen valittiin Rafaela Seppälä ja Ari Lahti. Hallituksen puiheenjohtajana jatkaa Heikki Antolainen ja varapuheejohtajana Kasperi Saari. ELO-säätiön valtuuskuntaan uudeksi jäseneksi valittiin Rauno Puolimatka. Valtuuskunnan puheenjohtaja on  Pekka Timonen ja varapuheenjohtaja Leena Saarinen. Lue lisää.

 

Valtakunnallisella villiyrttiviikolla 1.-7.6. keräämme tapahtumat sivuillemme


Viikolla 23 vietämme villiyrttiviikkoa. Lue lisää tiedotteesta. Otetaan lapset mukaan villiyrttejä keräämään!
 
Haastamme kaikki osallistumaan. Kuvaa ja kerro mitä teet lasten kanssa luonnossa. Kokoamme Suomen villiyrttitapahtumia sivuillemme Villiyrttiviikon ajan.

Seuraa Facebookissa Villiyrttiviikko2015. #villiyrttiviikko #lastenkanssa #villiruoka #wildfood

Seuraa ja osallistu keskusteluun twitterissä ja Instagramissa:

#ruokakulttuuri #finnishfood #vuodenkokki #vuodentarjoilija #bocusefi #villiyrttiviikko #lastenkanssa #kouluruokailu #suomi 100 #goodnewsonschoolmeals #kouluruokailu #kouluruokapäivä 

 
ELO-säätiö
ELO-säätiö
#finnishfood
#finnishfood
#ruokakulttuuri
#ruokakulttuuri

Seija Kurunmäki
+358 400 460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Sini Garam
+358 50 587 0929, sini.garam@elo-saatio.fi

Copyright © 2015 ELO-säätiö, kaikki oikeudet pidätetään.


Tilaa uutiskirje    Poistu postituslistalta    Päivitä tilausasetuksesi   

Email Marketing Powered by Mailchimp