Copy
ELO-säätiön uutiskirje
Lue uutiskirje selaimessasi

Onnistumiset esiin!

Suomessa on loistavia osaajia ja paljon hyvää tekemistä ruokakulttuurin saralla.
ELO-säätiön Lentävä lautanen -palkinto nostaa esiin näitä onnistumisia. Nyt Lentävällä lautasella palkitut kolme tahoa ovat hyviä esimerkkejä. Viime viikolla seitsemän villiruokamestaria nimitettiin tukemaan villiruokakoulutusta, joka luo pohjan luontoa hyödyntävälle ruokamatkailulle. Siihen tähtää myös kokkien maailmanmestaruuskilpailu Bocuse d'Or, johon valmistautuminen on nyt alkanut.

 

Lentävät lautaset jaettu

ELO-säätiön Lentävä lautanen -palkinto jaettiin kolmelle ruokakulttuuriteolle ELO-gaalassa 30.10. Kuusamo palkittiin villiruokayhteistyöstä, Hakaniemen Ykköskauppiaat ry saivat kannustuksen puolustaa ruokahallia ja Kyrö Distillery Companya kiitettiin kulinaarisuuden huomioivasta juomakulttuurin esiinnostosta. Lue lisää.

Villiruokamestarit


Ensimmäiset villiruokamestarit on nimitetty. He ovat Jaakko Kolmonen, Markus Maulavirta, Ilja Björs, Jouni Toivanen, Sasu Laukkonen, Jarmo Pitkänen ja Sami Tallberg. Nyt kehitetään ammattilaisten villiruokakoulutusta. Lue lisää. 


ELO-gaalan tunnelmia


Suomalaista ruokakulttuuria juhlittiin villiruokateemalla Ravintola Pörssissä 30.10.2015. Käy katsomassa gaalan tunnelmia.


 

Bocuse d´Or Team Finland


Bocuse d´Or 2015-2017 edustaja Eero Vottonen assistenttinsa Miikka Mannisen kanssa pääsevät käärimään hihansa nyt kun Euroopan osakilpailun raaka-aineet on tiedossa. Raaka-aineet ovat sterletti, kaviaari ja punahäntä-peura. Keittiö on nyt sisustettu ja työ pääsee alkamaan.
 

Vuoden Kokki ja Tarjoilija


Uudistuneet kilpailut käydään Gastro Helsingissä 17.-18.3.2016. Semifinalistit valitaan reseptien ja annoskuvien perusteella. Tällä kertaa  voi lisäksi yksi kuvallista ilmaisua osaava päästä
Vuoden Kokki ja Tarjoiija 2016 -kilpailujen semifinaaliin uudella tavalla: instagramin kautta. Eniten tykkäyksiä saanut pääsee mukaan. Käy tykkäämässä suosikkikuvastasi teemalla metsä ja/tai vesi @vuodenkokki ja @vuodentarjoilija. Ilmoittautuminen kisoihin on mahdollista marraskuun loppuun asti. 
 

Kouluruokakilpailu 2016

Parempaa kouluruokaa -kilpailun tavoite on nostaa kouluruokailun ammattilaisten ja ruoan arvostusta ja kehittää entistä parempia tuotteita keittiöiden ruokalistoille. Kilpailu yhdistää ammattilaiset inspiroitumaan.  Ilmoita joukkueesi mukaan viimeistään 15.11. Lue lisää.
 

Syödään yhdessä -ilmiö

ELO-säätiö on  kerännyt yhteistyöverkostoaSuomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi koottavan Syödään yhdessä-ilmiön taakse. Koossa on yli 50 yhteisön ja yrityksen verkosto. Joulukuun alussa 2015 suunnitelmat konkretisoituvat. Yhdessä luomme suomalaisen ruokakulttuurin ilmiön, joka kantaa seuraaville vuosikymmenille. 

                                 

 

ELO-säätiö lyhyesti 

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä  myös kansainvälisesti kiinnostavaa.

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja entistä enemmän siitä eteenpäin. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

Syksyllä 2015 ELO-säätiö perusti Syödään yhdessä-rahaston. Rahastoon kerätyt ja lahjoitetut rahat suunnataan yhdessäsyömisen kulttuurin kukoistukseen. Rahastoa tukea lahjoituksella tilille FI70 5723 0220 2291 03 viitteellä "Syödään yhdessä -rahasto".

 

Seuraa ja osallistu keskusteluun twitterissä ja Instagramissa:

#ruokakulttuuri #finnishfood #vuodenkokki/@vuodenkokki #vuodentarjoilija/@vuodentarjoilija #bocusefi @eerovottonen #villiyrttiviikko #kouluruokailu #suomi100 #goodnewsonschoolmeals #kouluruokailu #kouluruokapäivä #syödäänyhdessä

 
ELO-säätiö
ELO-säätiö
#finnishfood
#finnishfood
#ruokakulttuuri
#ruokakulttuuri

ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Seija Kurunmäki
+358 400 460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Sini Garam
+358 50 587 0929, sini.garam@elo-saatio.fi

Moila Ant-Wuorinen
+358 50 370 4742, moila.ant-wuorinen@elo-saatio.fi

Copyright © 2015 ELO-säätiö, kaikki oikeudet pidätetään.


Tilaa uutiskirje    Poistu postituslistalta    Päivitä tilausasetuksesi   

Email Marketing Powered by Mailchimp