Copy
Kohti kestävää suomalaista ruokakulttuuria - yhdessä
Suomen Bocuse d’Or -edustajan paikasta kilpailee neljä huippunimeä. Vuoden Kokki 2019 Mikko Kaukosen ja Vuoden Tarjoilija 2019 Heidi Martikaisen edustusvuosi on käynnissä. Suomalainen kouluruokailu on isosti esillä SuomiAreenassa. Suomen EU-puheenjohtajakauden tilaisuuksissa on luvassa kestävää ruokadiplomatiaa ja suomalaista ruokaosaamista.

Neljän kovan taisto Suomen Bocuse d´Or -edustajapaikasta

Suomen Bocuse d’Or -edustajan paikasta kaudelle 2020-2021 kilpailee neljä suomalaisen keittiömaailman kovaa nimeä: Tommi Tuominen ravintola Demosta, freelance-yrittäjänä toimiva Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner, Vuoden Kokki 2019 Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista sekä Vuoden Kokki 2013 Erik Mansikka ravintola Kaskiksesta. Karsinnat käydään 26.10. Helsingin Messukeskuksessa Viini ja Ruoka 2019 -tapahtuman yhteydessä. Lue lisää!

Haluatko osaksi Suomen menestystä maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa ja edistää suomalaista ravintola- ja ruokakulttuuria? Bocuse d´Or Academy Finland -kumppanihaku kisakaudelle 2020-2021 on käynnissä nyt - ota yhteyttä!

Seuraa somesta @bocusedorfinland
#bocusedorfinland #bocusedor #finnishfood #teamfinland

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 edustusvuosi käynnissä

Huhtikuussa Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa kilpailtiin jälleen arvostetuista Vuoden Tarjoilija- ja Vuoden Kokki -titteleistä. Salipuolen voiton vei Heidi Martikainen ravintola Farangista ja ruuanlaitossa Mikko Kaukonen Food Camp Finland Oy:sta. Kuluvan edustusvuoden aikana Heidiä ja Mikkoa tullaan näkemään kilpailutoiminnan yhteistyökumppaneiden järjestämissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä mediaesiintymisissä niin pääkaupunkiseudulla kuin maakunnissa.  Lue lisää Vuoden Kokista ja Vuoden Tarjoilijasta!

Seuraa somessa @vuodenkokki @vuodentarjoilija

Yhdessä kohti kestävää suomalaista ruokakulttuuria

Suomen EU-puheenjohtajakaudella kestävä kehitys sekä kestävät kokousjärjestelyt ovat keskeisiä linjauksia. ELO-säätiö on koonnut ohjeistuksen tilaisuuksien järjestäjille yhteistyössä valtioneuvoston kanslian sekä suuren ruoka-alan asiantuntijoiden joukon kanssa:  ETL, Helsingin Yliopisto, LUKE, Maa- ja metsätalousministeriö, MTK, MOTIVA, SLC, Ruokatieto Yhdistys, Sitra sekä Fazer Food Service ja Finlandia-talo / Kanresta Oy.

Tärkein tavoite on tarjota konkreettisia vinkkejä ja neuvoja siihen, miten tehdä vastuullisia ruoka- ja juomavalintoja sekä viestiä kestävän suomalaisen ruokakulttuurin puolesta puheenjohtajakaudella ja sen jälkeen. Ruokalistoissa on suosittu suomalaista lähi- ja luomuruokaa sekä painotettu satokausiajattelua: puheenjohtajuus osuu syyskaudelle, jolloin luonnonantimet ovat parhaimmillaan. Lisäksi kokousvieraille tarjotaan suomalaista hanavettä.

Kyse on ruokadiplomatiasta parhaimmillaan. Luodaan suomalaisesta kestävästä ruuasta ja juomasta mieleenpainuvia makuelämyksiä tarinoineen yhteisissä pöydissä
. Lue lisää!

Seuraa somessa #eu2019fi #kestäväkehitys #elosäätiö #ruokakulttuuri

Kouluruokaa & ruokaratkaisuja SuomiAreenassa 

Suomalainen nykykoulu ja kouluruokailu pääsevät isosti esille SuomiAreenassa, kun Popup-koulu avaa ovensa sekä päättäjille että muille SuomiAreenan kävijöille 17.7.2019. Elämyksellinen kouluruokailu tarjoaa maksuttoman, aidon koululounaskokemuksen sekä tietoa ja oivalluksia kouluruokailun kehityksestä ja tulevaisuuden kestävistä ratkaisuista. Lounas tarjoillaan Porin lyseolla 500 ensimmäiselle klo 11–13. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä OAJ:n, ELO-säätiön ja Ruokakasvatusyhdistys Ruukun kanssa. Lue lisää!

Seuraa somessa @SuomiAreena
#kouluruoka #kouluruokailu #popupkoulu

Kiitos yhteistyökumppanit ja ystävät!
Yhdessä nostamme Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolamaailman huipulle. 

 Toimitusjohtaja Bettina Lindfors
+358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi

Kehityspäällikkö Kirsi Yazan
+358 50 439 3883
kirsi.yazan@elo-saatio.fi

Ideaattori-projektipäällikkö Sini Garam
+358 50 587 0929
sini.garam@elo-saatio.fi


UUTISKIRJEEN TILAUS

Tilaa uutiskirje    Poistu postituslistalta    Päivitä tilausasetuksesi   


Copyright © 2018 ELO-säätiö, kaikki oikeudet pidätetään.

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö tuo yhteen alan tekijät, tukijat ja tulevaisuuden toivot. Vuonna 2009 perustettu säätiö tekee töitä yhdessä laajan verkostonsa kanssa, jotta Suomi nousee kansainvälisesti kiinnostavaksi ruoka-, juoma- ja ravintola-alan edelläkävijäksi. 

Järjestämme vuosittain Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija suomenmestaruuskilpailut. Vastaamme myös Suomen osallistumisesta maailman arvostetuimpaan Bocuse d’Or-kokkikilpailuun. Kouluruoka on kansainvälisesti kiinnostava suomalainen innovaatio, ja sitä edistääkseen ELO-säätiö luotsaa valtakunnallista kouluruokailun asiantuntijaverkostoa. Alan rohkeita edelläkävijöitä palkitsemme Lentävä Lautanen-ruokakulttuuripalkinnolla
Näytämme tietä ja luomme yhteisiä linjauksia laaja-alaisessa yhteistyössä suomalaisen ruokadiplomatian ja kestävän kehityksen osaamisen esiin nostamiseksi.
 

Yhdessä tähtäämme korkealle! 
 

Seuraa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa:

#elosäätiö
@vuodenkokki #vuodenkokki
@vuodentarjoilija #vuodentarjoilija
@bocusedorfinland #bocusedorfinland 
#kouluruokailu This email was sent to <<Sähköpostiosoitteesi>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ELO-säätiö · Yrjönkatu 34A12 · Helsinki 00100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp