Copy
ELO-säätiön uutiskirje
Lue uutiskirje selaimessasi

On ELO-gaalan aika!

ELO-gaala 28.10.16 aloittaa syksyn herkullisesti. Vuoden Kokki 2015, keittiömestari Ismo Sipeläinen on koonnut vuoden kiinnostavimmat suomalaiset kokit toteuttamaan unohtumattoman menuun. Illan juontaja Mikko Leppilampi on mukana huolehtimassa vieraiden viihtymisestä. Hyväntekeväisyysgaalan tuotot käytetään ruokakulttuurimme edistämiseen meillä ja maailmalla. Viime vuonna gaala myytiin nopeasti loppuun. Varaa paikka itsellesi tai koko pöytäseurueellesi nyt!

Vuoden kuluttua maailman suurimmat kyläjuhlat! 


Tasan vuoden päästä, 100 päivää ennen kuin Suomi täyttää 100 vuotta, (25.-27.8.2017) vietetään kaikkien aikojen kyläjuhlaa. Syödään yhdessä -kumppanit varmistavat, että kaupungit, kylät, kadut ja metsät täyttyvät juhlijoista. Esimakua tarjoaa jo tänä vuonna yhteistyökumppanimme Metsähallituksen luontopalvelujen Luonnon päivä (27.8.2016) ja huippusuosittu Yhteismaan Illallinen taivaan alla.

Perustajakumppanit ja Suomi100 -organisaatio ovat luoneet edellytykset Syödään yhdessä -hankkeelle. Lisää kumppaneita halutaan joukkoon mukaan.
Tule luomaan uutta yhteisöllisyyden aikakautta Suomeen.Ota yhteyttä hankkeen projektipäällikkö Sini Garamiin. Lisätietoja ja yhteystiedot täältä. Päivitämme ilmiön etenemistä myös Syödään yhdessä -Facebookiin. Syödään yhdessä -hanke on osa Suomi100 –juhlavuoden ohjelmaa.  
 

Ravintolat mukaan! 

Keväällä tehty kuluttajatutkimus kertoi, että suomalaiset haluaisivat syödä nykyistä enemmän yhdessä perheen ja ystävien kanssa myös kodin ulkopuolella. Tarvitaan vielä malleja, joilla yhä useammat suomalaiset innostetaan ravintolaan syömään yhdessä. Ideoidaan teille sopivat konseptit yhdessä. Lue lisää. 
 

Ravintola-alan parhaita etsitään!

Pro Gaalassa tammikuussa 2017 palkitaan ravintola-alan parhaat. Käy ehdottamassa suosikkiasi! 

Fredman Groupin järjestämän Keittiöteko2016 -kilpailun tavoitteena on löytää ammattikeittiöiden toimintamalleja, teknologiaa tai palvelumalleja uudistaneita ihmisiä ja tekoja. Palkintona on neljän henkilön matka seuraamaan Bocuse d’Or -kilpailuja Lyonissa tammikuussa 2017. Ehdota keittiötekoa täällä.
 

Supperfest

Bocuse d'Or kilpailija 2015 ja Eero Vottosen valmentajana toimiva Matti Jämsén yhdessä muotoilija Pekka Paikkarin kanssa on luonut osaksi Helsinki Design Weekiä Supperfest-tapahtuman. 7.-10.9 järjestetään 4 illallista,  jossa ruoka ja taide sulautuvat yhteen. Katso videolta, mitä Matti Jämsén kertoo tapahtumasta. Osta liput täältä.
 

Opiskelijat Paul Bocuse -kisassa

Haaga-helialaiset restonomiopiskelijat Petra Wickman ja Aki Rautiainen sijoittuivat 3. sijalle Institut Paul Bocuse Worlwide Alliance -ohjelman päätöksenä pidettävässä Cuisine du Monde eli Maailman keittiö -kilpailussa. Lue lisää.

Ilmoittaudu mukaan ELO-Gaalaan

Tänä vuonna gaalaa vietetään Suomi-filmi -teemalla Restaurant Pörssissä.  Kokit ja menun kokoaa Finnjävelin keittiö-mestari Ismo Sipeläinen ja juomat valitsee Vuoden Tarjoilija 2016 Taneli Lehtonen yhdessä yhteistyö-kumppaneidemme kanssa. Makuelämyksistä vastaavat mm. Bocuse edustajamme Eero Vottonen, Geramiumissa työskentelevä Antti Lukkari, Vuoden Kokki 2016 Toni Kostian ja kondiittorimestari Eero Paulamäki. Katso kaikki kokit täältä ja varmista paikkasi suositussa gaalassa.
        

Kokki ja Tarjoilija 2017 ilmottautuminen alkoi!

Vuoden Kokki- ja Tarjoilija -kisan semifinaalit käydään 20.-21.1.2017 Matkamessuilla. Loppukilpailu käydään Peurungan Rafla-messuilla maalis-huhtikuussa 2017. Vuoden Kokki 2017 kilpailunjohtajana toimii Heikki Liekola Ravintola OLO:sta. Ilmottautuminen Vuoden Kokki 2017 -kisaan on mahdollista nyt! Katso ennakkotehtävät täältä


Viidettä kertaa järjestettävän Vuoden Tarjoilija 2017 -kilpailun johtaja on Taneli Lehtonen Ravintola Murusta. Vuoden Tarjoilija -kisan ennakkotehtävä on nyt julkaistu, ilmottaudu mukaan!
 

Kansallisruoka-         äänestys käynnissä

Suomalaiset ovat innolla ehdottaneet kansallisruokaa. Yhteensä 10 000 ehdotusta on jo saatu. Syyskuun lopussa asiantuntijaraati valitsee 12 ruokaa kansallisiksi ruoka-aarteiksi, joista äänestetään Suomelle kansallisruoka. Lopullinen voittaja julkistetaan 19.1.2017. Kansallisruoka-keskustelua keräämme Suomi syö ja juo -twitteriinfacebookiin ja merkillä #kansallisruoka. Kansallisruokakilpailun materiaali saatavilla nyt myös ruotsiksi!   


Eero Vottonen kisaamaan Kreikkaan

Bocuse d´Or kilpailijamme Eero Vottonen ja assistentti Miikka Manninen lähtevät Global Chef Challenge finaaliin Kreikkaan syyskuussa. Suomesta osallistuu myös Enni Rantala Global pastry -sarjassa. Tsemppiä kisaan!
 

Suomi syö ja juo  

ELO-säätiön siipien alle siirtyneet Suomi syö ja juo -kanavat jatkavat suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin juurilla. Uudet Suomi syö ja juo -verkkosivut on avattu osoitteessa www.suomisyojajuo.fi. Sivustoa, kuten myös Syödään yhdessä -somea luotsaa ELO-säätiössä Susanna Haavisto.

Susannan ja Samuli Karjulan Satokauden ruokaa -kirja ilmestyy elokuun lopussa Otavan kustantamana. 


Oikein hyvää syksyn alkua!

 

ELO-säätiö lyhyesti 

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä myös kansainvälisesti kiinnostavaa.

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja entistä enemmän siitä eteenpäin. Olemme myös juomakulttuurin asialla. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

Syksyllä 2015 ELO-säätiö perusti Syödään yhdessä -rahaston. Rahastoon kerätyt ja lahjoitetut varat suunnataan yhdessäsyömisen kulttuurin kukoistukseen. Rahastoa saa tukea lahjoituksella tilille FI70 5723 0220 2291 03 viitteellä "Syödään yhdessä -rahasto".

 

Seuraa ja osallistu keskusteluun twitterissä ja Instagramissa:

#ruokakulttuuri #juomakulttuuri #finnishfood #vuodenkokki/@vuodenkokki #vuodenkokki2017 #vuodentarjoilija/@vuodentarjoilija #vuodentarjoilija2017 #bocusefi/@eerovottonen #villiyrttiviikko #kouluruokailu #suomi100 #goodnewsonschoolmeals #kouluruokailu #kouluruokapäivä #syödäänyhdessä/@syödäänyhdessä #suomisyöjajuo/@suomisyöjajuo #kansallisruoka

 
ELO-säätiö
ELO-säätiö
#finnishfood
#finnishfood
#ruokakulttuuri
#ruokakulttuuri

ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Seija Kurunmäki
+358 400 460 894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Sini Garam
+358 50 587 0929, sini.garam@elo-saatio.fi

Moila Ant-Wuorinen
+358 50 370 4742, moila.ant-wuorinen@elo-saatio.fi

Susanna Haavisto
+358 40 506 0185, susanna.haavisto@elo-saatio.fi


Copyright © 2016 ELO-säätiö, kaikki oikeudet pidätetään.


Tilaa uutiskirje    Poistu postituslistalta    Päivitä tilausasetuksesi   

Email Marketing Powered by MailChimp