Copy
ELO-säätiön uutiskirje
Lue uutiskirje selaimessasi

Tästä alkaa kevät!

ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Messukeskuksen Kevätmessuilla 26.-29.3.15 on tänä vuonna tarjolla elämyksiä myös hyvästä ruoasta innostuneille. Torstaina ja perjantaina käydään messuilla kokki- ja tarjoilijakilpailut, joissa ratkaistaan Suomen mestaruudet 2015. Lauantaina 28.3. valitaan seuraava Suomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskisaan 2017!  Messuvieraat pääsevät nauttimaan kesäherkuista pop up -ravintolassa, jolla juhlistetaan 20-vuotista Vuoden Kokki -perinnettä! 
Tule messuille. Pääset samalla seuraamaan kisoja ja herkuttelemaan hallissa 2!
 

Kolme kilpailua


Torstaina 26.3 käydään Vuoden Kokki - ja Vuoden Tarjoilija-kisan semifinaalit. Perjantaina 27.3. on finaali. Voittajat julkaistaan OLOssa klo 19.00.

Lauantaina 28.3. käydään Messukeskuksessa karsintakilpailu, jossa valitaan Suomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskilpailuun (Bocuse d'Or) kaudelle 2015-2017. Voittaja pääsee jatkamaan Matti Jämsénin ja Antti Lukkarin luomalta pohjalta. Kristian Karnell, Ismo Sipeläinen ja Eero Vottonen kilpailevat. Tule seuraamaan. Lue lisää.

Käy katsomassa myös Lähiruoka- ja luomumessujen monipuolista ohjelmaa. Messuilla käydään mm. koululaisten Ruokavisa-loppukilpailu.
 

Muutama paikka 27.3.15
 

vapaana kevään ensimmäiseen puutarhajuhlaan OLOon, jonne ruokaihmiset kokoontuvat. Varaa paikkasi heti, puh. 010 5050901. Lippu 75€ sisältää ruoat ja ruokajuomat. Lue lisää.
 

Loistavat palkinnot
 

Vuoden Kokki -ja Vuoden Tarjoilija-kilpailun voittajakolmikko saa apurahat.
Henrik Bitten rahasto antaa
Vuoden Tarjoilija-kisan voittajalle 5000€, toiseksi tulleelle 3000€ ja kolmannelle 2000€.
Messusäätiö antaa
Vuoden Kokki-kisan voittajalle 5000€, toiseksi tulleelle 3000€ ja kolmannelle 2000€.

Vuoden Tarjoilija -voittaja pääsee viikon viinimatkalle Torres-viinimatkalle Barcelonaan. Matkoja on tiedossa myös Irlantiin ja Tampereelle. Lue mitä muita palkintoja voittajat saavat.

Puutarhajuhlatunnelmissa


Vuoden Kokki 2015- ja Vuoden Tarjoilija 2015 -kilpailut käydään puutarhatunnelmissa. Käy tutustumassa Vuoden Tarjoilija - ja Vuoden Kokki -finalisteihin. Tutustu myös Facebookissa Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki.

Kisan kumppaniksi lähteneet Järvikylän Yrtit ja Kekkilä huolehtivat siitä, että Messukeskukseen rakennettu kilpailualueemme eli puutarhamme valloittaa ja tuoksuu. Raaka-aineista ja kattauksista huolehtii loistava yhteistyökumppanijoukko. Kilpailijat takaavat, että kilpailujen tuomarit ja kutsuvieraat saavat unohtumattoman elämyksen semifinaali- ja finaalipöydissä.

Kilpailun suojelija on kansanedustaja Jaana Pelkonen. Kilpailut juontaa Sikke Sumari ja Risto Mikkola. Kiitos Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija-kilpailun tekijöille ja tukijoille!

20 vuotta täyttävän Vuoden Kokki -kilpailun kunniaksi Vuoden Kokit kautta aikojen kerääntyvät kisapaikalle yhteiseen pop up -ravintolaan. Ravintola on auki finaalipäivinä 27.3. ja 28.3. klo 11-17. Tule nauttimaan puutarhamessujen lomassa kisojen aitiopaikalle parhaiden kokkiemme valmistamaa kesäruokaa. Lue lisää! 

Villiruoan aika - osaajaverkosto vahvistuu!


Viikolla 23 vietämme villiyrttiviikkoa. 
Ammattilaisille tarkoitettu villiruokakurssi saa päivänvalon toukokuussa. Silloin ELO-säätiön, Ravintolakoulu Perhon, Haaga-Perhon ja muiden kumppaneiden yhdessä suunnittelema villiruokakoulutus lähtee  liikkeelle. Osaajat kohtaavat ja kehittävät sisältöä. Kouluttajina mm. villiruokalähettiläs Sami Tallberg ja Ravintolakoulu Perhon kestävän gastronomian lehtori Jarmo Åke.  Lukuvuonna 2015-2016 koulutetaan maahamme iso joukko uusia villiruokaosaajia.


Seuraa ja osallistu keskusteluun twitterissä ja Instagramissa  #ruokakulttuuri #finnishfood #vuodenkokki #vuodentarjoilija #bocusefi #villiruoka #kouluruokailu
ELO-säätiö
ELO-säätiö
#finnishfood
#finnishfood
#ruokakulttuuri
#ruokakulttuuri

Seija Kurunmäki
+358 400 460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Sini Garam
+358 50 587 0929, sini.garam@elo-saatio.fi

Copyright © 2015 ELO-säätiö, kaikki oikeudet pidätetään.


Poistu postituslistalta    Päivitä tilausasetuksesi 

Email Marketing Powered by Mailchimp