Copy
ELO-säätiön uutiskirje
Lue uutiskirje selaimessasi

Vielä 380 päivää

Jouluun on vielä 8 päivää. Takana on vuosi, jolloin me ruoka-alan toimijat teimme tiivistä yhteistyötä, ja saimme aikaan pohjan Suomi 100 -juhlavuoden Syödään yhdessä -ilmiölle. Kiitos kaikille mukanaolleille!
 Juhlavuoden alkuun on 
380 päivää. Vuonna 2016 katamme juhlavuoden pöydän, kiteytämme suunnitelmat teoiksi ja kalentereiksi. Kokeilemme, maistelemme ja testaamme, miltä 100-vuotias Suomi maistuu. Teemme työtä sen eteen, että yhdessäsyömisen kulttuuri vakiintuu ja Suomi tunnetaan kiinnostavana ruokamaana vielä vuosikymmentenkin kuluttua. 

Suomi 100 käynnistyi

Suomi100 -juhlavuosi lähti liikkeelle 1.12.2015, kun valtioneuvosto julkaisi ensimmäiset juhlavuoden ohjelmansa. On tähtäimessä vuosi, jonka aikana me suomalaiset innostumme tekemään asioita yhdessä. Lue lisää Suomi 100-sivuilta.


Syödään yhdessä

Suomi100 -juhlavuoden ohjelmaan kuuluva Syödään yhdessä -hanke sai omat nettisivunsa. Suomalaista ruokakulttuuria 100 vuotta -facebook-sivut saivat uuden nimen: Syödään yhdessä, käy tykkäämässä.

Ohjelman pääteemat on valittu. Juhlimme neljää vuodenaikaa. On tulossa kansallisruoka-äänestys ja kaikkien aikojen kyläjuhla 100 päivää ennen 100-vuotisjuhlaa sekä tiivis yhteistyö muiden 100-vuotis-hankkeiden kanssa. Syödään yhdessä -ilme ja sisällöt julkistetaan 5.2.2016.


Villiruokakouluttajat 


Marraskuussa saimme maahamme lisää villiruokakouluttajia, kun ensimmäiset alan opettajat valmistuivat. Koulutus-ohjelma luotiin Ravintolakoulu Perhon ja ELO-säätiön yhteistyönä. Sitä tukivat mm. Metsämiesten säätiö, MTK ja Polarica. Lue lisää kouluttajista.

Koulutusohjelman pedagogisena vetäjänä toimii kestävän gastromomian lehtori Jarmo Åke Ravintolakoulu Perhosta. Jarmo on monien muiden huippu-osaajien joukossa Pro 2016 finaaliehdokkaana. Käythän äänestämässä suosikkejasi 31.12. mennessä.

Kiitos tukijamme!

Uskolliset, monivuotiset tukijamme mahdollistavat toimintamme. On hienoa, että Suomessa on myös uusia tahoja, jotka näkevät kilpailutoiminnan merkityksen alan kehittäjänä ja ruoka-matkailun lisääjänä. Lämmin kiitos teille kaikille! Päivitämme tukijamme sivuillemme sitä mukaan, kun saamme yhteistyösopimukset allekirjoitetuksi. 
 

Kilpailuista koottua


Vuoden Kokki- ja Tarjoilija -kilpailuihin oli ennätysmäärä hakijoita. Semifinalistit on valittu ja nimet julkistetaan helmikuun aikana. Käy katsomassa voittajien annokset Vuoden Kokki Facebook-sivuilla. He ja 10 Suomen parasta tarjoilijaa kisaavat Gastro Helsingissä 17.-18.3.2016. Lue lisää.

Kouluruokakilpailu käydään 16.3.2016 ja finalistit julkistetaan 7.1.2016. Lue lisää.

Bocuse d´Or kilpailija Eero Vottonen assistenttinaan Miikka Manninen ovat aloittaneet harjoittelun tähtäimenään Euroopan osakilpailu Budapestissa 10.-11.5.2016. Seuraa Eeron videopäiväkirjaa täällä.
 

Ruokaa metsästä

Suomalaisille metsä on tärkeä osa sielunmaisemaa. Villiruoka on ruokaa suoraan viillistä luonnosta. 6-osainen Ruokaa metsästä -tarina on luettavissa sekä Metsämiesten säätiön että ELO-säätiön sivuilta. Tiesitkö, että me suomalaiset elämme metsästä monin eri tavoin?  
 

  
Hyvää joulua! 

Kiitos kaikille hyvästä yhteistyöstä. Tänäkin vuonna olemme yhdessä saaneet suomalaista ruoka- ja juomakultuuria askeleen eteenpäin. 

ELO-säätiö
Seija, Sini ja Moila


                                 

 

ELO-säätiö lyhyesti 

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä myös kansainvälisesti kiinnostavaa.

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja entistä enemmän siitä eteenpäin. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

Syksyllä 2015 ELO-säätiö perusti Syödään yhdessä -rahaston. Rahastoon kerätyt ja lahjoitetut varat suunnataan yhdessäsyömisen kulttuurin kukoistukseen. Rahastoa saa tukea lahjoituksella tilille FI70 5723 0220 2291 03 viitteellä "Syödään yhdessä -rahasto".

 

Seuraa ja osallistu keskusteluun twitterissä ja Instagramissa:

#ruokakulttuuri #finnishfood #vuodenkokki/@vuodenkokki #vuodentarjoilija/@vuodentarjoilija #bocusefi/@eerovottonen #villiyrttiviikko #kouluruokailu #suomi100 #goodnewsonschoolmeals #kouluruokailu #kouluruokapäivä #syödäänyhdessä

 
ELO-säätiö
ELO-säätiö
#finnishfood
#finnishfood
#ruokakulttuuri
#ruokakulttuuri

ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Seija Kurunmäki
+358 400 460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Sini Garam
+358 50 587 0929, sini.garam@elo-saatio.fi

Moila Ant-Wuorinen
+358 50 370 4742, moila.ant-wuorinen@elo-saatio.fi

Copyright © 2015 ELO-säätiö, kaikki oikeudet pidätetään.


Tilaa uutiskirje    Poistu postituslistalta    Päivitä tilausasetuksesi   

Email Marketing Powered by Mailchimp