Copy
Hyvää sadonkorjuun juhlaa!

Odotettavissa vauhdikas gastronominen syksy!
ELO-gaalaa vietetään 12.10.2018 Tapahtumakeskus Telakalla Helsingissä. Suomen Bocuse d’Or -kilpailutiimi aloittaa harjoittelun kohti Lyonia ja MM-kisojen finaalia. Kiireistä syksyä viettävät Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä ovat mukana mm. Kestävän gastronomian huippuseminaarissa. 

 
Save the Date: ELO-gaala 12.10.2018 

Tänä vuonna ELO-gaalaa vietetään perjantaina 12.10.2018 Tapahtumakeskus Telakalla Helsingissä. Liput tulevat myyntiin Tiketin kautta syyskuun alussa. Odotettavissa elämyksiä suomalaisen gastronomian huipulta!

Seuraa ilmoittelua täältä ja varaa paikkasi syksyn maistuvimpiin juhliin!

Yhteistyöllä kohti kestävää gastronomiaa

ELO-säätiö sekä Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2018 -voittajat ovat yhteistyökumppaneina Kestävän gastronomian huippuseminaarissa 21.9.2018 @Perho Liiketalousopisto. Tapahtuma toteutetaan osana yhteistä kestävän kehityksen toimenpidesitoumusta: Uusia oivalluksia kestävästä gastronomiasta koulutuksen ja  viestinnän keinoin.

Bocuse d’Or -kilpailujoukkue kohti Lyonia & MM-finaalia

Menestyksekkään Suomen Bocuse d´Or -kilpailujoukkueen valmentaja Eero Vottonen, kandidaatti Ismo Sipeläinen, assistentti Johan Kurkela sekä Suomen Bocuse d'Or Academyn presidentti Matti Jämsén. Kuva: Kim Öhman/ELO-säätiö

Euroopan karsinnoissa upeasti menestynyt Suomen Bocuse d’Or -edustuskaksikko hurmasi viikonloppuna Mäntässä Food & Art Festivaaleilla. Varsinainen harjoittelu kohti MM-finaalia alkaa syyskuussa tiimin kisakeittiössä Perho Liiketalousopistossa. Tietoja ensimmäisistä raaka-aineista odotetaan Ranskasta syyskuun puolessa välissä.

Bocuse d’Or Academy Finland -kumppaniverkoston tapaaminen järjestetään lokakuussa, maistelutilaisuudet loppuvuodesta ja upea kannustusmatka Lyoniin 27.-31.1.2019. Lähde mukaan kannustamaan Suomi palkintopallille! Seuraa ilmoittelua matkajärjestelyistä täältä!

Seuraa somessa
@bocusedorfinland @sipelainen @johankurkela

Ravintola-alan SM-kilpailut & MM-karsinnat 
Messukeskuksessa 2019-2022

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2018 juhlivat voittoaan Gastro Helsinki -messuilla. Kuvaaja: Aleksi Tuomola. 

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään. Uusi yhteistyösopimus kattaa vuodet 2019-2022, joiden aikana Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -suomenmestaruuskilpailut sekä Suomen Bocuse d’Or -karsintakilpailut kilpaillaan Messukeskuksessa.

Vuonna 2019 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestetään Kevätmessuilla. Helsingin Kirjamessujen ja Viini ja Ruoka -tapahtuman yhteydessä syksyllä 2019 kilpaillaan puolestaan Suomen Bocuse d’Or -karsintakilpailu, jossa valitaan Suomen seuraava edustaja maailman arvostetuimpaan kansainväliseen Bocuse d’Or -kokkikilpailuun. Vuonna 2020 kilpailut käydään Suomen johtavassa ravintola- ja ruoka-alan ammattilaistapahtumassa Gastro Helsingissä. Pitkän tähtäimen tavoitteena on saada Bocuse d’Or Europe 2022 -kokkikilpailu Suomeen ja pidettäväksi Messukeskuksessa.

ELO-säätiön ja Messukeskuksen yhteistyön tavoitteena on yhteistyökumppaniensa kanssa nostaa kilpailujen avulla esiin suomalaista juoma- ja ruokakulttuuria sekä tukea ravintola-alan ammattilaisten osaamista ja arvostusta.

Seuraa somessa
@vuodenkokki @vuodentarjoilija @bocusedorfinland @messukeskus

Lue lisää: Tiedote 16.8.2018: ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään
Suomalainen kouluruokaosaaminen näyttävästi esillä

Kouluruokailu viettää 70-vuotisjuhlavuottaan. ELO-säätiö on vahvasti mukana nostamalla esiin kouluruokailun merkitystä, kehitystä ja tekijöitä. Juhlavuoden syksyn toimintakokonaisuuteen kuuluu kansallista ja kansainvälistä viestintää,  sisällöntuotantoa ja verkostoitumista sekä kansallinen kouluruokapäivä.

Viime viikolla World Food Programme (WFP) kouluruokaosaston johtaja Carmen Burbano vieraili Helsingissä tutustumassa suomalaiseen kouluruokailuosaamiseen ja -tutkimukseen. Tällä viikolla Suomi on vahvasti mukana Kööpenhaminassa järjestettävässä Nordic Assembly for Public Meals -seminaarissa. Syyskuussa vahvistamme suomalaisten toimijoiden synergiaa kokoamalla kouluruokailu- ja ruokakasvatusasiantuntijaverkostot yhteiseen pöytään. Marraskuussa juhlistamme kouluruokailua kansallisella #kouluruokapäivällä.

Lisäksi nostamme syksyn mittaan viestinnällisesti esiin suomalaisen kouluruokailun merkitystä, kehitystä, huippuosaamista ja- tekijöitä yhteistyössä mm. Kouluruokailuverkoston, Ulkoministeriön ja Vanhempainliiton kanssa. Vuosi huipentuu pohjoismaiseen kouluruokailun huippuseminaariin joulukuussa 2018 Hanasaaressa. Toimimme Maa- ja metsätalousministeriön tuella tavoitteena lisätä kiinnostusta ja arvostusta suomalaista kouluruokailua ja ruokakulttuuria kohtaan Suomessa ja ulkomailla.

Seuraa somessa #kouluruokailu

Lue lisää:
Kouluruokailun sivusto
Kouluruokailuverkostosta

Vuoden Tarjoilija & Kokki 2018 edustavat Kevätmessuihin asti

Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä ja Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner ovat olleet kuluvan edustusvuotensa aikana mukana moninaisissa tapahtumissa, tilaisuuksissa, kuvauksissa, viestinnässä, mediassa sekä toteuttamassa yhteistyökumppaneiden tilaisuuksia ja tapahtumia. Kalle ja Noora viihtyvät mainiosti yhdessä yleisön ja kameran edessä painottaen keittiön ja salin yhteispeliä, joka luo ravintolassa kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen.

Ruokamatkalla Tukholmassa Noora ja Kalle tutkivat ruokatrendejä, viime viikonloppuna he olivat Mäntässä Food & Art Festivaaleilla. Syyskuussa Perho Liiketalousopiston Kestävän gastronomian seminaarissa Noora ja Kalle ovat mukana puhtaiden makujen menun suunnittelussa ja toteutuksessa sekä paneelikeskustelun puhujina.

Vuoden Tarjoilija- ja Vuoden Kokki 2019 -kilpailut järjestetään ensi vuoden huhtikuussa Helsingin Messukeskuksessa Kevätmessujen yhteydessä. Vuoden Tarjoilija 2013 Maria Suihkonen jatkaa viime vuodesta Vuoden Tarjoilija -kilpailun kilpailujohtajana ja Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola on Vuoden Kokki -kilpailun kilpailujohtaja.

Seuraa somessa @vuodenkokki @vuodentarjoilija

Mediapoimintoja:

Ruoka yhdistää huippukokkeja ympäri maailman (KMV-lehti, 22.8.2018)
ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään (Tiedote 16.8.2018) 
Ravintoloista haetaan muutakin kuin vatsantäytettä – Vuoden Tarjoilija Noora Sipilä (City-lehti 14.8.2018)
Vuoden Kokki Kalle Tannerin kesäiset reseptivinkit (Valio 18.6.2018)
Millaista palvelua toivot ravintolassa? Vuoden Tarjoilija saa huonotuulisemmankin hyvälle mielelle (Maaseudun tulevaisuus 16.6.2018)
Vuoden Kokki luottaa perusjuttuihin (Valio 1.6.2018)


Kiitos yhteistyökumppanit!
Yhdessä nostamme Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolamaailman huipulle. Tähtäimessä on Bocuse d’Or Europe 2022 – kilpailun saaminen Suomeen. 


 


OTA YHTEYTTÄ!

Toimitusjohtaja Bettina Lindfors
+358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi

Kehityspäällikkö Kirsi Yazan
+358 50 439 3883
kirsi.yazan@elo-saatio.fi

Ideaattori-projektipäällikkö Sini Garam
+358 50 587 0929
sini.garam@elo-saatio.fi


UUTISKIRJEEN TILAUS

Tilaa uutiskirje    Poistu postituslistalta    Päivitä tilausasetuksesi   

Copyright © 2018 ELO-säätiö, kaikki oikeudet pidätetään.

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuurin parhaat tekijät, palvelut ja tuotteet yhteen. Innostamme yhteistyöhön, luomme ja vahvistamme verkostoja ja viestimme ja yhdistämme osaamista lisäten ruoka- ja juomakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja kansainvälisesti. 

Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun. Lisäksi vahvistamme ravintola-alan oppilaitosyhteistyötä ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta kansallisesti ja kansainvälisesti. ELO-gaalassa jaamme vuosittain Lentävä Lautanen -ruokakulttuuripalkinnon tunnustuksena merkittävästä suomalaisesta ruokakulttuuriteosta.

Seuraa netissä, mediassa ja osallistu keskusteluun Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa:

#ruokakulttuuri #juomakulttuuri #finnishfood
@vuodenkokki #vuodenkokki #vuodenkokki2018 
@vuodentarjoilija #vuodentarjoilija #vuodentarjoilija2018 
@bocusedorfinland #bocusedorfi #bocusedorfinland 
#kouluruokailu #goodnewsonschoolmeals This email was sent to <<Sähköpostiosoitteesi>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ELO-säätiö · Yrjönkatu 34A12 · Helsinki 00100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp