Copy
ELO-säätiön uutiskirje
Lue uutiskirje selaimessasi

Ruokakulttuuria - yhdessä!

ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

 Suomi kuhisee tapahtumia ja ohjelmia, joissa pääasiana on ruoka, juoma ja yhdessäsyömisen elämykset. ELO-säätiö tekee työtä, jotta ruokakulttuurin näkijät, tekijät ja resurssit kohtaavat. Yhteinen tavoitteemme  on tehdä suomalaisesta ruokakulttuurista kiinnostavaa meillä ja maailmalla. Tänäkin keväänä on koko keinovalikoima käytössä. Kevätmessuilla maaliskuussa valittiin Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija  2015 sekä Bocuse d'Or Suomen edustaja kaudelle 2015-2017. Nyt siirrymme villiruokakauteen ja menemme metsään. Kouluruokailusta kerromme hyviä uutisia. Olemme alkaneet valmistautua juhliin, joihin meidät kaikki on kutsuttu. 
Suomi täyttää 100 vuotta vuonna 2017!  

Syödään yhdessä


Suomen 100-vuotisjuhlaa valmistellaan.  
Ruoan ja elämysten ympärillä työtä tekevät tahot ovat nyt yhdessä pohtimassa, miltä Suomi 100v. maistuu. Haastamme ideoimaan, miten juhlavuosi näkyy kouluissa, kodeissa, varuskunnissa, erilaisissa tapahtumissa, retkillä ja ravintoloissa. Keräämme joukkoja yhteisten teemojen taakse. Seuraa meitä Facebookissa Suomalainen ruokakulttuuri 100 vuotta sekä  #ruokakulttuuri #Suomi100v #finnishfood

Bocuse d'Or 2015-2017Bocuse d'Or on kokkien maailmanmestaruuskilpailu. 2015- 2017 Suomen edustaja on Eero Vottonen.
Euroopan osakilpailu käydään Budapestissa keväällä 2016 ja loppukilpailu Lyonissa tammikuussa 2017. Yhteistyöneuvottelut ovat käynnissä.  Seuraa Facebookissa Bocuse d'Or Finland  tai  #bocusefi
 

Vuoden Kokki 2015


Vuoden Kokki 2015 on Ismo Sipeläinen (G.W. Sundmans, Helsinki). Korkeatasoisessa kilpailussa toisen ja kolmannen sijan saivat Mikko Kaukonen (ravintola OLO, Helsinki) ja Ville Leminen (Smör, Turku). Tutustu myös Facebookissa Vuoden Kokki tai #vuodenkokki. Lue lisää kisasta.

Vuoden Tarjoilija 2015

Vuoden Tarjoilija 2015 on Saara Alander (Ravintola Roux, Lahti). Toiseksi sijoittui Taneli Lehtonen (Boulevard Social, Helsinki) ja kolmanneksi Katrina Laitinen (Demo, Helsinki). Tutustu myös Facebookissa Vuoden Tarjoilija tai #vuodentarjoilija. Lue lisää kisasta.

Tukijamme

ELO-säätiön taustavoimat tekevät työtä rakkaudesta ruokaan. Suomen ruokakulttuurin kehittämisen ja näkymisen mahdollistaa laaja yhteistyöjoukko. Kiitos teille kaikille!  Etsimme lisää ruokakulttuurin tukijoita.

We have Food Revolution Day every day


Food Revolution Day 15.5.2015 on maailmanlaajuinen Jamie Oliverin luoma konsepti. 15.5 kehotetaan kaikkia  kiinnittämään huomiota oman maansa koulujen ruokakasvatukseen  ja kertomaan siitä Food Revolution Dayn sivuilla. Katso, mitä Suomi tekee 15.5.2015.
Seuraa Facebookissa Good News on School Meals

#goodnewsonschoolmeals #kouluruokailu #kouluruokapäivä 
 

Villiruoka herää eloon - osaajaverkko ja villiyrttiviikko 23!Ammattilaisille tarkoitettu villiruokakurssi saa päivänvalon 11.-12.5., kun ELO-säätiön, Sami Tallbergin, Ravintolakoulu Perhon, Haaga-Perhon ja Luontoportin yhdessä suunnittelema villiruokakoulutus alkaa. Metsämiesten säätiön apuraha mahdollistaa koulutuksen aloittamisen. Osaajat kohtaavat ja kehittävät sisältöä. Kouluttajina mm. villiruokalähettiläs Sami Tallberg ja Ravintolakoulu Perhon kestävän gastronomian lehtori Jarmo Åke. Lukuvuonna 2015-2016 koulutetaan maahamme joukko uusia villiruokaosaajia.

Viikolla 23 vietämme villiyrttiviikkoa toista kertaa. Lue lisää  Seuraa Facebookissa Villiyrttiviikko2015 tai #villiruoka #wildfood 
 

Seuraa ja osallistu keskusteluun twitterissä ja Instagramissa:

#ruokakulttuuri #finnishfood #vuodenkokki #vuodentarjoilija #bocusefi #villiruoka #kouluruokailu #suomi100v

ELO-säätiö
ELO-säätiö
#finnishfood
#finnishfood
#ruokakulttuuri
#ruokakulttuuri

Seija Kurunmäki
+358 400 460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Sini Garam
+358 50 587 0929, sini.garam@elo-saatio.fi

Copyright © 2015 ELO-säätiö, kaikki oikeudet pidätetään.


Poistu postituslistalta    Päivitä tilausasetuksesi 

Email Marketing Powered by Mailchimp