Copy
Kingiseppin jätevedet kuntoon. Kipsillä peltojen ravinteet kuriin. Särkeä suomalaisille.
PUHDAS ITÄMERI -UUTISET 2/2016
Hyvä Puhdas Itämeri -uutiskirjeen tilaaja,

Kesä on aina näkyvintä aikaa Itämeren suojelussa. Suomen ympäristökeskus (SYKE) varoitti jo alkutalvesta suolapulssin sysäämien fosforipitoisten pintavesien liikkuvan Itämeren pääaltaan syvänteistä Suomen merialueille. Kesäkuun lopussa julkaistussa SYKEn leväkatsauksessa todetaan, että veden lämmetessä sinileväkukinnat runsastuvat - näin tänä kesänä erityisesti Suomenlahdella, Saaristomerellä ja Itämeren pääaltaan pohjoisosassa. Säille ja vesien sisäiselle ravinnekuormitukselle emme mahda mitään, joten tehtäväksemme jää varmistaa, että mereen tuleva ulkoinen kuormitus saadaan minimoitua ja kohtuulliselle tasolle. Me kannamme kortemme kekoon mm. Suomenlahden pohjukan kaupungeissa ja Saaristomeren Lähikalahankkeessa sekä rahoittamalla peltojen kipsityspilottia. On hyvä pitää mielessä, että paljon on saatu jo aikaan ja ilman näitä toimenpiteitä meri olisi paljon pahemmassa tilassa. Me lupaamme jatkaa - ympäri vuoden – sinnikästä, määrätietoista ja konkreettista työtä mereen päätyvän ravinnekuorman leikkaamiseksi.
Meillä on luja usko siihen, että Itämeri voidaan vielä pelastaa ja sen tila palauttaa hyvälle tasolle!

PS. Olemme mukana Porin SuomiAreenassa keskiviikkona 13.7. - tule tapaamaan meitä ja maistelemaan lähikalaherkkuja Porin torille!

Annamari Arrakoski-Engardt
John Nurmisen Säätiön asiamies

Tue työtämme Itämeren ravinnekuorman leikkaamiseksi www.puhdasmeri.fi.

Uutiskirjeen pääkuva on keväisen Puhdas Itämeri -konsertin kuvauskilpailun satoa. Kuvan nimi on Jokamiehenoikeus ja sen on ottanut Jukka Honkala.
 

JOHN NURMISEN SÄÄTIÖN TYÖ VENÄJÄLLÄ JATKUU

John Nurmisen Säätiö ja Kingiseppin vesilaitos käynnistävät tehostetun fosforinpoiston Kingiseppin puhdistamolla Luoteis-Venäjällä, lähellä Viron rajaa. Säätiön hallitus hyväksyi Kingiseppin vesilaitoksen hanke-esityksen toukokuussa 2016. 
Lue lisää Kingisepp-projektista

JOHN NURMISEN SÄÄTIÖ MUKANA PELASTAMASSA SAARISTOMERTA

 
Uutta lupaavaa Itämeren suojelutoimea, peltojen kipsikäsittelyä, kokeillaan syksyllä 2016 laajassa mittakaavassa 1550 hehtaarin kokoisella alueella Savijoella, Varsinais-Suomessa. John Nurmisen Säätiö on mukana käynnistämässä kipsikokeilua johtamansa NutriTrade-hankkeen kautta.
Lue koko uutinen

SÄRJEN KALASTUS LÄHIKALAHANKKEESSA KÄYNNISTYI HUHTIKUUSSA

Särjen kutuaika alkaa heti jäiden lähdettyä, ja niinpä myös Saaristomerellä on päästy kalastamaan särkeä. Särjen kalastussesonki on suhteellisen lyhyt: se kestää ainoastaan 2-3 viikkoa. Särjillä on nyt paljon kysyntää, joten toivotaan sen mukaisia saaliita!

Tutustu Lähikalahankkeeseen

NutriTrade: John Nurmisen Säätiön johtamassa hankkeessa uudistetaan eurooppalaista vesiensuojelupolitiikkaa

Lue lisää

 
Tutustu uuteen Loki-palveluun!
 

VUOSIKERTOMUS 2015

John Nurmisen Säätiön vuosikertomus löytyy verkkosivultamme.

RAHASTORAPORTTI 1/2016

John Nurmisen Säätiön rahastoraportti löytyy verkkosivultamme.
LUE KAIKKI PUHDAS ITÄMERI -UUTISET

SEURAA PUHDAS ITÄMERI -HANKKEITA

Facebook
Twitter
Puhdasitämeri.fi
Copyright © 2016 John Nurmisen Säätiö, All rights reserved.


Peruuta uutiskirjeen tilaus    Muuta tilausasetuksia

Email Marketing Powered by MailChimp